Βρετανικό ΜΜΕ: Ο Βασιλιάς Κάρολος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Σχέδιο ανάπτυξης των κατεχόμενων Βαρωσίων πιθανόν να βάλει τον Βασιλιά Κάρολο σε διπλωματικούς μπελάδες, σύμφωνα με την express.co.uk.

Σε δημοσίευμα του, το βρετανικό μέσο γράφει ότι το ξενοδοχείο Golden Sands στο Βαρώσι είναι ιδιοκτησίας του Βρετανού βασιλιά και αναφέρει ότι έχει δει σχέδια για την μετατροπή της περίκλειστης πόλης σε τουριστικό θέρετρο. 

Το τεράστιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, όταν άνοιξε το 1974, ήταν το πρώτο θέρετρο επτά αστέρων στον κόσμο, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Express, ήταν τόσο μεγάλο που είχε εσωτερικό σιδηρόδρομο για να μεταφέρει πελάτες.

Η βασιλική οικογένεια έχει αρνηθεί ότι ο βασιλιάς είναι ο ιδιοκτήτης του θέρετρου, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά σχετικά με το αν χρησιμοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο για στρατιωτικές επιχειρήσεις, γράφει η Express.

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής των Συντηρητικών Mark Francois προς την κυβέρνηση της χώρας, το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας  αρνήθηκε ότι ο χώρος του ξενοδοχείου λειτουργεί ως στρατιωτική βάση.

Η Express αναφέρει ότι μια ομάδα δισεκατομμυριούχων επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο έχει βάλει στο μάτι το Βαρώσι για μελλοντικές αναπτύξεις.

Καζίνο, πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα, καταστήματα και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας είναι στα πλάνα, ώστε η πόλη να επανακτήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

O Muhammet Yasarata, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιριών Paradise and Premier, που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, στην Τουρκία και στη Μάλτα, δήλωσε στο Βρετανικό μέσο για το πλάνο ανάπτυξης της πόλης: «Για πολύ καιρό η Αμερική θεωρούσε το Λας Βέγκας ως ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω στρατηγικών επενδύσεων. Ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να παρουσιάσει έναν ανταγωνιστή για να προσελκύσει τουρίστες από όλες τις γωνιές του πλανήτη».

Πρόσθεσε: «Φέτος, το Βαρώσι κλείνει μισό αιώνα που είναι ερημωμένο. Είναι πολύς καιρός. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να εξερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους το Βαρώσι μπορεί να ανθίσει».

Η Express αναφέρει ότι η Ιταλίδα σταρ του Hollywood Σοφία Λόρεν κατέχει ένα πολυτελές σπίτι στο Βαρώσι, το οποίο τώρα είναι άδειο.

Ανάμεσα στις άδειες ιδιοκτησίες στην πόλη, γράφει η Express, βρίσκονται 45 ξενοδοχεία, 3.000 επαγγελματικά κτίρια, 60 διαμερίσματα, 21 τράπεζες, 25 μουσεία, 20 θέατρα και μουσεία και 99 ψυχαγωγικά κέντρα.

Προσθέτει ότι πρόσφατα βουλευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφθηκαν την περιοχή σε διερευνητική αποστολή, καθώς, όπως αναφέρει «αυξάνεται η πίεση για την επανέναρξη των συνομιλιών».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια και πρώην αποικιοκρατική δύναμη, κατανοεί το Κυπριακό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τι έχει γίνει στην Κύπρο, αλλά έχει λάβει μια πολύ άδικη θέση και δεν αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους σε ισότιμη βάση», δήλωσε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ στην Express.

Πηγή: “Φ”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

error: Content is protected !!