Ανακοίνωση της Σχολής Δικαστών Κύπρου αναφορικά με εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Η Χρήση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου, σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως υπό την αρμοδιότητά του ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργάνωσαν με επιτυχία στις 12 Φεβρουαρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Η Χρήση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν οι κ. Bostjan Zalar, Senior High Court Judge στο Διοικητικό Δικαστήριο της Σλοβενίας και ad hoc Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η κα Αθηνά Γιαννακούλα, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκουσα στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. 

Κατά την παρουσίασή τους οι ομιλητές έδωσαν έμφαση σε θέματα που αφορούν στη χρήση του Χάρτη στα εθνικά δικαστήρια, τη χρήση του Άρθρου 47(2) του Χάρτη σχετικά με το δικαίωμα σε ακροαματική διαδικασία και τα δικαιώματα υπόπτων και κατηγορούμενων σε ποινικές διαδικασίες, σύμφωνα με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έγινε, επίσης, παρουσίαση των μεθοδολογικών πτυχών της χρήσης του Άρθρου 24(2) του Χάρτη σε σχέση με διάφορες οδηγίες και Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επεξηγήθηκε και ο αντίκτυπος του Χάρτη σε περιπτώσεις Αμοιβαίας Εμπιστοσύνης και Μέσων Αμοιβαίας Αναγνώρισης σε ποινικές υποθέσεις και του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙΙ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ομαδική άσκηση και σε συζήτηση σε ολομέλεια.

Χαιρετισμό απηύθυναν η νέα Διευθύντρια της Σχολής Δικαστών κα Ρέα Λιμνατίτου και η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη. Το σεμινάριο παρακολούθησαν Δικαστές του νεοσύστατου Εφετείου, πρωτόδικοι Δικαστές και Νομικοί Λειτουργοί του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η χρηματοδότηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος έγινε από το ταμείο του «EEA and Norway Grants».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!