Αρχή του Breach+ η συναυλία ελεύθερου, από την  Άντρια Νικοδήμου και τον Άλκη Νικολαΐδη τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου στις 20:30 στο καφενείο “Πρόζακ” στη Λευκωσία

Breach+ Παράλληλες Δράσεις Αυτοσχεδιασμού & Πειραματικής Μουσικής  – Συναυλία #1 Κάτι που δεν έχετε ξανακούσει! 

Το Breach, το ιδιαίτερο αυτό φεστιβάλ αφιερωμένο στον αυτοσχεδιασμό και τις πειραματικές μουσικές πρακτικές, που διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό MMC-Make Music Cyprus, επεκτείνει το πρόγραμμα του με μια σειρά από παράλληλες δράσεις Breach+:

  • Συναυλίες μικρού μήκους
  • Μουσικά εργαστήρια
  • Πρόγραμμα Residency
  • Συμπόσιο 

Αρχή του Breach+ η συναυλία ελεύθερου, από την  Άντρια Νικοδήμου και τον Άλκη Νικολαΐδη τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου στις 20:30 στο καφενείο “Πρόζακ” στη Λευκωσία. 

Βιμπράφωνο και ηλεκτρική κιθάρα συναντιούνται για μια εξερεύνηση ηχητικών δυνατοτήτων, πειραματισμού, και καλλιτεχνικής καινοτομίας. Το κοινό καλείται να ζήσει μια βραδιά που ξεπερνά τα μουσικά κλισέ και αγκαλιάζει τα όρια της δημιουργικότητας. Στη συναυλία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να του απαντηθούν ερωτήσεις για το φεστιβάλ και τις δράσεις του, καθώς και ερωτήσεις περί ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Το φεστιβάλ Breach είναι η πρώτη δράση του είδους της στην Κύπρο και διεξάγεται φέτος για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με το Irtijal, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ του Λιβάνου και το φεστιβάλ SPACE21 που διεξάγεται στο Ιρακ – Κουρδιστάν.

Το είδος της αυτοσχεδιαστικής μουσικής αποτελεί ορόσημο ανά το παγκόσμιο, ωστόσο η εκτίμησή του στο ανατολικό άκρο της λεκάνης της Μεσογείου παραμένει σποραδική, ενώ στην Κύπρο σχεδόν ανεξερεύνητη. Σήμερα, Κύπριοι μουσικοί και πολλοί μουσικοί από την ευρύτερη περιοχή, που ασχολούνται με το είδος, διαπρέπουν παγκοσμίως δημιουργώντας πρωτότυπα έργα, αλλά δυστυχώς έχουν λίγες ευκαιρίες να παρουσιάσουν το έργο τους στην πατρίδα τους. Στόχος του Breach είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτές τις πρακτικές στην Κύπρο: ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, free jazz, σύγχρονη κλασική μουσική, πειραματική ηλεκτρονική μουσική, sound-art, καθώς και πολλές άλλες αχαρτογράφητες ηχητικές περιοχές.

Μέρος της επέκτασης τόσο του φεστιβάλ αλλά και της ενίσχυσης, ανάδειξης, και προώθησης των σύγχρονων μουσικών πρακτικών με επίκεντρο τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό στην Κύπρο, αποτελεί λοιπόν και η έναρξη των παράλληλων δράσεων “Breach+”. Με την εισαγωγή του Breach +, οι καλλιτέχνες και το κοινό της Κύπρου θα έχουν τακτικότερη επαφή με πειραματικές μουσικές μεθόδους που μπορεί να οδηγήσει στην ενεργή  εμπλοκή περισσότερων μουσικών/καλλιτεχνών με τη συγκεκριμένη πρακτική, σε νέες καλλιτεχνικές συνεργασίες, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη κοινού.

Σύντομα Βιογραφικά:

Η Άντρια Νικοδήμου είναι μία πολυδιάστατη μουσικός και παιδαγωγός, με ειδίκευση στα κρουστά, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, και τις διαδραστικές παραστάσεις. Η μουσική της χαρακτηρίζεται ως “open-ended play”, όπου η κίνηση, η θεατρικότητα και ο ήχος είναι εξίσου σημαντικά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειά της εστιάζεται στη διερεύνηση των ορίων της διεπιστημονικής απόδοσης του βιμπραφώνου με πειραματικές προσεγγίσεις και η πολυμορφικότητα της μουσικής (πέρα του ήχου). Στη καλλιτεχνική της πορεία έχει δημιουργήσει σε ποικίλες διαδραστικές παραστάσεις με χορογράφους, ηθοποιούς και εικαστικούς καλλιτέχνες, έχει συνεργαστεί με εξαίσιους καλλιτέχνες και σε σημαντικούς χώρους ανά το παγκόσμιο.

Ο Άλκης Νικολαΐδης είναι κιθαρίστας, αυτοσχεδιαστής, συνθέτης και παιδαγωγός από τη Λευκωσία. Η μουσική του επικεντρώνεται σε περιβάλλοντα αυτοσχεδιασμού υψηλής έντασης με ρυθμικές σκέψεις και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας. Το πρωτότυπο έργο του είναι ένα μείγμα τζαζ, σύγχρονης κλασικής, πειραματικής μουσικής, μέταλ και ροκ. Με τη χρήση της τεχνολογίας, διερευνά τις δυνατότητες υφής της κιθάρας και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή. Τα πιο πρόσφατα κομμάτια σόλο κιθάρας του εξερευνούν αρμονικά περιβάλλοντα εκτός του συστήματος κουρδίσματος ίσης ιδιοσυγκρασίας με τη χρήση φυσικών αρμονικών και μη παραδοσιακών κουρδισμάτων κιθάρας.

Περισσότερες πληροφορίες: 700 00 216

Facebook: https://www.facebook.com/Breach-Festival-106407345333309
Instagramhttps://www.instagram.com/breach_festival/

Διοργανωτής: Make Music Cyprus
Επιμέλεια: Άντρια Νικοδήμου και Άλκης Νικολαΐδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!