Κώστας Φλουρένζου: “Μετά από μια προσπάθεια τριών ετων τα καταφέραμε να έχουμε την σπουδαία Νατάσα Μποφίλιου στην Κύπρο για αυτό το μοναδικό Masterclass”

Η Νατάσα Μποφίλιου έρχεται στη Κύπρο, στις 27 και 28 Ιανουαρίου, στην επαρχία Αμμοχώστου, για ένα διήμερο masterclass στην Domisol Academy of Arts.
Με την ευκαιρία αυτή, το SkalaTimes κουβέντιασε με τον ιδιοκτήτη και Διευθυντή της Domisol Academy of Arts κ. Κώστα Φλουρένζου για το διήμερο με την Νατάσα Μποφίλιου και τονίζει πως “Η αντίδραση της κυρίας Μποφιλιου όταν της έγινε πρόταση για το Masterclass αυτό στην Κύπρο ηταν πολύ θερμή και θετική αφού άλλωστε λατρεύει να συνεργάζεται με νεους και παιδιά που αγαπουν την μουσική”.

SkalaTimes

Τι σημαίνει για την Domisol Academy of Arts το Masterclass με την Νατάσα Μποφίλιου;
Να μου επιτρέψετε να αναφέρω καταρχάς, για όσους δεν γνωρίζουν, πως η Domisol of Arts Academy δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνών από το 2010, οπότε αντιλαμβάνεστε πως για εμάς η γνώση και η συνεχής εξέλιξη αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της πορείας μας.
Το συγκεκριμένο Masterclass η αλήθεια είναι ότι σημαίνει πολλά για εμάς εδώ στην Domisol of Arts Academy, αφού μια τόσο καταξιωμένη και ταλαντούχα καλλιτέχνης θα δουλέψει και θα ακούσει τον κάθε συμμετέχοντα μας ξεχωριστά και θα προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού διήμερου Masterclass.

Γιατί επιλέξατε την Νατάσα Μποφιλιου;
Επιλέξαμε την Νατάσα Μποφιλίου διότι είναι μια καλλιτέχνης η οποία καλύπτει ένα ρεπερτόριο το οποίο δεν το βρίσκεις εύκολα και αρέσει πολύ στους νεους μουσικόφιλους. Επίσης βασικό κριτήριο μας ήταν η πορεία της τόσο ως άτομο, αλλά και ως ερμηνευτρια.
Η Νατάσα, ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα εκπαιδευτήρια Δούκα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ του οποίου είναι απόφοιτη. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρίας από το Ελληνικό Ωδείο, και αποφοίτησε από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για ένα άνθρωπο που δεν αρκέστηκε μόνο στο ταλέντο της φωνής, αλλά απέκτησε και μουσική παιδεία. Ως άνθρωπος επίσης, η Νατάσα Μποφίλιου ξεχωρίζει με την προσωπικότητα της. Με αυτά λοιπόν ως δεδομένα την επιλέξαμε.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασια;
Η συνεργασια αυτή προέκειψε μετά που είχα παρακολουθήσει εγώ το σεμινάριο αυτό στην Αθήνα και μου άρεσε. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και τα όσα προσφέρει πολλά, οπόταν είχα την ιδέα να μεταφέρω το ίδιο σεμινάριο και στην Κυπρο, όπως και έγινε. Μετά από μια προσπάθεια τριών ετων τα καταφέραμε να έχουμε την σπουδαία Νατάσα Μποφίλιου στην Κύπρο για αυτό το μοναδικό Masterclass!

Ποια ηταν η αντιδραση της Νατάσας Μποφιλιου στη προταση γι αυτη τη συνεργασια;
Η αντίδραση της κυρίας Μποφιλιου όταν της έγινε πρόταση για το Masterclass αυτό στην Κύπρο ηταν πολύ θερμή και θετική, αφού άλλωστε λατρεύει να συνεργάζεται με νεους και παιδιά που αγαπουν την μουσική!
Η απάντηση ηταν αμέσως ναι, αφού πρώτα, βέβαια, οι συνεργάτες της κ. Μποφίλιου μελέτησαν και εξέτασαν τις κτηριακές εγκαταστάσεις και το επίπεδο και ιστορία της σχολής μας.

Σε ποιους απευθύνετε το διήμερο αυτό με την Νατάσα Μποφίλιου;
Απευθύνεται σε παιδιά ανω των 15 ετων, επαγγελματίες τραγουδιστές, ηθοποιούς και σπουδαστες ωδείων. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι πολλοί γονείς ενδιαφέρθηκαν για τα παιδιά τους που είναι μικρότερα σε ηλικια και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα εξυπηρετήσουμε λόγο κανονισμού του συγκεκριμένου masterclass. Υποσχόμαστε όμως στο επόμενο!

Τι να αναμένουμε να δούμε;
Στο masterclass ερμηνευτικής προσέγγισης θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε με τους συμμετέχοντες τον τρόπο που προσεγγίζεται ερμηνευτικά το τραγούδι. Θα δοκιμάσουμε και θα πειραματιστούμε αισθητικά και τεχνικά, ανάλογα με το ύφος και τις ικανότητες του κάθε ερμηνευτή, για την καλύτερη δυνατή απόδοση στην ερμηνεία. Το masterclass αυτό έχει διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς οι συμμετέχοντες θα ερμηνεύουν τραγούδια λαμβάνοντας πολύτιμες γνώσεις και ανακαλύπτοντας τους ορίζοντες τους γύρω από την ερμηνεία του τραγουδιού!

Κλεινοντας να πουμε και δυο λογια για την Domisol Academy of Arts;
Η DOMISOL ACADEMY OF ARTS, είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, είναι το σημείο σύγκλισης πολλών μουσικών ρευμάτων. Εδώ η κλασική μουσική συναντά την τζαζ και η τζαζ συμπορεύεται με την παραδοσιακή μουσική και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα. Από την ίδρυσή μας, το 2010, έχουμε συμβάλει ενεργά στην άνοδο του επιπέδου της μουσικής εκπαίδευσης εμπλουτίζοντας συνεχώς τα προγράμματά μας, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις μουσικές σπουδές. Αποστολή μας είναι η παροχή μουσικής εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας για παιδιά και ενήλικες. Έχοντας ως μόνιμο στόχο την άρτια μουσική κατάρτιση των σπουδαστών μας, εκπαιδεύουμε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς. Εστιάζουμε στην ικανοποίηση που προσφέρει η μουσική εκτέλεση και μεταδίδουμε σε όλους τους μαθητές μας την αγάπη για τη μουσική. Με ένα εξαιρετικό επιτελείο διδασκόντων να εφαρμόζει τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα νέας πνοής, διερευνούμε και εξελίσσουμε το ιδιαίτερο ταλέντο κάθε μαθητή μας, δίνοντάς του μέσω των εθνικών και διεθνών συνεργασιών μας την απόλυτη άνεση να κινηθεί μέσα σε μία ολοένα και πιο απαιτητική παγκόσμια μουσική κοινότητα. Στη DOMISOL το μουσικό μας ταξίδι αρχίζει από την ηλικία των 3 ετων. Ένα ταξίδι που καταλήγει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών, ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου. Περισσότερα για την Domisol μπορεί να βρεις κανείς στη σελίδα μας στο Facebook, εδώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!