Συνταγή για μίνι μπαμπάδες από την συνδημότισσα μας Ιφιγένεια Ηλία

Καταρχήν θα ήθελα να , υπογραμμίσω ότι οι κλασικοί μπαμπάδες περιέχουν μαγιά και ρούμι. Σ΄αυτην εδώ την συνταγή θα φτιάξουμε τους μπαμπάδες μας με ροδόσταγμα που είναι κλασσικό προϊόν του τόπου μας, της Κύπρου μας και με μπέικιν πάουτερ. Σίγουρα οι μπαμπάδες βουτηγμένοι στο ρούμι έχουν άρωμα καραϊβικής, είναι λίγο Ναπολιτάνοι, είναι και λίγο Γάλλοι είναι και λίγο Έλληνες εδώ και κάποιες δεκαετίες. Γι αυτό τώρα θα φτιάξουμε μπαπάδες που έχουν άρωμα και γεύση κυπριακή.
Είναι ένα γλυκό ιδανικό για cocktail party ακόμα και μετά από ένα υπέροχο δείπνο θ΄αφήσει μια
τέλεια γεύση στον ουρανίσκο σας.
Πάμε λοιπόν….

Γράφει, μαγειρεύει και φωτογραφίζει η Ιφιγένεια Ηλία (Λάρνακα)



Συστατικά

Για το μείγμα κέικ
5 αβγα
1φλυτζανι ζάχαρη
1½ φλιτζανι αλεύρι κανονικό
1σφηνακι ροδόσταγμα
1 φακελάκι Β/P αλλιώς 20 γρ
1 βανίλια
Ξύσμα μανταρίνι ή πορτοκάλι

Για το σιρόπι
2 και ½ φλυτζανια ζάχαρη
3 φλυτζανια νερό
Φλούδα μανταρινιού
2 κουταλιές σούπας ροδόσταγμα

Για το γέμισμα
Σαντιγί
1 μόρφατ τενεκεδάκι
1 ποτήρι κράσιου γάλα
5 κ.σ ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα
Μαρμελάδα βερίκοκο
Τριμμένο φιστικί αιγίνης
Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση για το κέικ
Χτυπάμε την ζάχαρη με τ’αβγα και την βανίλια ν΄αφρατέψουν .Σιγά σιγά προσθέτουμε το ροδόσταγμα, το ξύσμα ,τ ΄αλεύρι και το Β/P. Γεμίζουμε 2 ταψάκια για muffins (με 6 υποδοχές το κάθε ταψάκι) γεμίζουμε κάθε υποδοχή μέχρι την μέση γιατί το μείγμα με το ψήσιμο θα φουσκώσει. Ψήνουμε τους μπαμπάδες στους 180 προθερμασμένος φούρνος μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τ’αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι περίπου 5 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα σκίζουμε με μαχαίρι στη μέση και τα γεμίζουμε με την σαντιγί.

Για την σαντιγί
Χτυπάμε την μόρφατ με το γάλα και την ζάχαρη ν΄αφρατέψει και να γίνει ένα ωραίο ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε σε κορνέ.
Αφού τα σιροπιάσουμε και τα γεμίσουμε με σαντιγί χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια τους με μαρμέλαδα βερίκοκο αφού την ζεστάνουμε προηγμένως και τη περάσουμε από λεπτή σίτα. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και βάζουμε ένα κομματάκι κερασάκι γλασέ σε κάθε μπαμπά.

Μετράμε πάντα με το ίδιο μέγεθος φλυτζανιού όλα τα συστατικά
Β/P = μπείκιν πάουτερ
κ.σ= κουταλιές σούπας
κ.γ =κουταλάκια γλυκού



Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!