ΗΠΑ: Ισχυροί άνεμοι έριξαν το 12μετρο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Λευκό Οίκο

Θύμα των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην Ουάσινγκτον την Τρίτη έπεσε το ύψους 12 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάρκο μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο επίσημα πρόκειται να ανάψει την Πέμπτη, βρέθηκε στο έδαφος λόγω των ανέμων με τους υπευθύνους του πάρκου, ωστόσο, να δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η αυριανή τελετή θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

«Όπως λέει και η φράση “the show must go on” και εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να έχουμε μια επιτυχημένη εκδήλωση και φέτος» δήλωσε εκπρόσωπός του πάρκου.

Σύμφωνα με το ABC οι άνεμοι στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ έφτασαν και τα 65 χλμ./ώρα.

Η πτώση του δέντρου σημειώθηκε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι και χρειάστηκαν πέντε ώρες και μια ειδική επιχείρηση για την ανόρθωσή του εκ νέου.

Για το συγκεκριμένο πάρκο είναι η δεύτερη κακοτυχία με το γνωστό και ως National Christmas Tree καθώς το πρώτο δέντρο που τοποθετήθηκε χρειάστηκε να απομακρυνθεί καθώς μολύνθηκε με την ασθένεια των φυτών «needle cast» που κάνει καφέ τα φύλλα και τις βελόνες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!