Λάρνακα: Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει ημερίδα με θέμα την αειφόρο διαχείριση των παράκτιων περιοχών

Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Παράκτιες αναπτύξεις και βιώσιμα προϊόντα κατασκευής», την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και έχει ως στόχο την ενημέρωση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και των πολιτών για την αειφόρο διαχείριση των παράκτιων περιοχών, για τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις παράκτιες και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχές και τι προνοεί το ευρωπαϊκό δίκαιο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα οφέλη χρήσης βιώσιμων προϊόντων κατασκευής.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι πρόνοιες του Πρωτοκόλλου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών, της Σύμβασης της Βαρκελώνης, η διαχείριση του Πρωτοκόλλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η εφαρμογή των προνοιών του στην Κύπρο σε σχέση και με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο. Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν, επίσης, η αειφόρος διαχείριση των παράκτιων περιοχών και ο σχεδιασμός χρήσεων γης που απαιτείται ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπία, η προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις αρχές της ΕΕ. Τέλος, θα παρουσιαστούν βιώσιμα κατασκευαστικά προϊόντα με ψηφιοποιημένα και υγειονομικά δεδομένα.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Δικηγόρος-Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτριος Μέλισσας, ο Περιβαλλοντικός Μηχανικός και Εκτελεστικός Διευθυντής της 2050 Materials κ. Φάνος Χατζηκυριάκου και η κα Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ανώτερη Λειτουργός Περιβάλλοντος στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Χαιρετισμούς στην ημερίδα θα απευθύνουν η Επίτροπος Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!