Η Λάρνακα μας καλεί να αλλάξουμε μαζί της

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Στην Λάρνακα γίνονται ωραία πράγματα, εκδηλώσεις, νέα μαγαζιά, άνθρωποι με μεράκι για να δημιουργήσουν, πολλοί καλλιτέχνες νέοι και παλιοί, με όραμα.
Στην Λάρνακα “υπάρχει ένας πολιτιστικός αναβρασμός” όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο γνωστός συνδημότης μας καλλιτέχνης Φώτος Δημητρίου, στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στο SkalaTimes.

Σίγουρα, στη Λάρνακα δεν είναι όλα τέλεια, (την τελειότητα θα την βρούμε στον παράδεισο, όχι στη γη).
Παρόλα αυτά, είχα πάντα την πεποίθηση ότι οι αλλαγές ξεκινούν πρώτα από εμάς τους ίδιους. Στα στραβά η λύση δεν είναι να μεμψιμοιρήσουμε, αλλά να ψάχνουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, έτσι ώστε να αλλάξουν τα όποια αρνητικά.

Αυτό που πρέπει να εμπεδώσουμε όλοι είναι πως η επιτυχία της πόλης, αλλά και η πρόοδος, η εξέλιξη και ανέλιξη του διπλανού μου, είναι όφελος για όλους. Όταν κερδίζει ένας κερδίζουν όλοι, όταν χάνει ένας, χάνουν όλοι. Άλλωστε, αυτή η φιλοσοφική σκέψη μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα άγρια ζώα και τα τέρατα και μας κάνει Ανθρώπους.

Η Λάρνακα βάζει τα καλά της και προσπαθεί να γίνει όσο πιο όμορφη μπορεί, εξελίσσεται και προοδεύει με νέα μυαλά, νέους ανθρώπους, νέες σκέψεις και ιδέες και φυσικά και με αρκετά νέα αναπτυξιακά έργα.

Σε αυτή την θετική αλλαγή της, αυτή η αρχαία πόλη που φιλά το κύμα και αγκαλιάζει τη θάλασσα, μας καλεί να αλλάξουμε κι εμείς.
Να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες του χθες, να δώσουμε τα χέρια και ενωμένοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός.
Γιατί μπορούμε.
Γιατί μας αξίζει.
Γιατί έχουμε σκοπό να παραδώσουμε μια Καλύτερη Λάρνακα στα παιδιά μας.

Αντί να βλέπουμε λάθη σε κάθε προσπάθεια, ας γίνουμε αρωγοί σε όλα όσα επιδιώκουν να πάρουν την πόλη μπροστά, να την βάλουν σε νέους πολιτιστικούς, τουριστικούς και άλλους χάρτες.
Αντί να κριτικάρουμε κάτι που δεν θεωρούμε good enough ας βοηθήσουμε εμείς να γίνει good enough.

Δεν είναι εύκολο για κανένα μας να πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο. Αλλά, η Λάρνακα αλλάζει προς το καλύτερο, σε πολλούς τομείς και μας καλεί με γλυκιά φωνή να αλλάξουμε κι εμείς.
Είμαστε άραγε έτοιμοι;

Υ.Γ 1 Ναι, υπάρχουν και κάποια άσχημα, μην ανησυχείτε όμως, αυτά θα τα γράφει το SkalaTimes δεν σωπαίνουμε (άλλωστε αν για κάτι ξεχωρίζει το SkalaTimes στα 11 χρόνια ζωής του είναι αυτό, ότι λέει τα πράγματα με το όνομα τους). Ωστόσο, προσπαθούμε πάντα η κριτική να γίνεται με σκοπό την αλλαγή προς το καλύτερο και τίποτα άλλο.
Μια καλοπροαίρετη κριτική είναι σημαντική για την πρόοοδο της πόλης. Αλλά να ξέρετε, οι καλοπροαίρετες κριτικές ξεχωρίζουν από τις κακοπροαίρετες. Οι πρώτες γίνονται με ανιδιοτέλεια οι δεύτερες με ιδιοτέλεια.

Y.Γ 2 Η Λάρνακα είναι πολύ μικρή, σαν χωριό. Ξέρουμε ποιοι και τι. Ούτε άρθρα, ούτε αναρτήσεις, αλλάζουν τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Κι αυτοί που για το χρήμα γκρεμίζουν διατηρητέα, αυτοί που για δικά τους συμφέροντα βάζουν το καλό της πόλης στην άκρη, αυτοί λοιπόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μιλούν για αγάπη για την πόλη. Α ΠΑ ΓΟ ΡΕΥ Ε ΤΑΙ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!