Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού με θέμα την ορεινή Κύπρο


Το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων ενημερώνει ότι προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με θέμα την ορεινή Κύπρο. Ο διαγωνισμός αφορά δύο κατηγορίες: 

Κατηγορία Α – παιδιά μέχρι 12 ετών: συγγραφή παιδικού παραμυθιού.

Κατηγορία Β – έφηβοι και νέοι μέχρι 18 ετών: συγγραφή εφηβικού αφηγήματος/μικρής ιστορίας. 

Το ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων θα αναλάβει την έκδοση των παραμυθιών που θα επιλεγούν σε ειδικό τόμο. Θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες 

Γενικοί όροι του διαγωνισμού: 

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «παραμύθια εμπνευσμένα από τους μύθους, τους θρύλους  και τις παραδόσεις της ορεινής Κύπρου».

2. Τα έργα θα πρέπει να απευθύνονται  σε παιδιά των αντίστοιχων με την κατηγορία ηλικιών και να διακρίνονται για τη λογοτεχνική τους ποιότητα, την πρωτοτυπία, την εικονοπλαστική δύναμη και την καλλιέργεια της φαντασίας.

3. Η έκταση των έργων θα πρέπει να είναι δύο με πέντε δακτυλογραφημένες σελίδες τύπου Α4, με διάστημα 1,5. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι «Times New Roman» και μεγέθους 12. 

4. Τα παραμύθια θα πρέπει να είναι γραμμένα στη νεοελληνική ή/και την κυπριακή διάλεκτο.

5. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο έργο.

6. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό, τα οποία θα πρέπει να αναγράφονται στο εξώφυλλο του έργου, όπου επίσης θα σημειώνεται το είδος (παραμύθι) και η κατηγορία στην οποία υποβάλλεται (Κατηγορία Α ή Κατηγορία Β), εντός ενός μεγάλου φακέλου. Το ονοματεπώνυμο, η πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη/κοινότητα), το τηλέφωνο, η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα, ο τίτλος του έργου και ο διαγωνισμός για τον οποίο αποστέλλεται, θα πρέπει να εσωκλείονται επίσης δακτυλογραφημένα, εντός κλειστού μικρού φακέλου ο οποίος θα τοποθετείται και αυτός εντός του μεγάλου φακέλου. Εξωτερικά στον μικρό φάκελο είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το ψευδώνυμο του συγγραφέα, ο διακριτικός αριθμός  και ο διαγωνισμός για τον οποίο προορίζεται. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου να αναγράφεται : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ιδρύματός Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων (2023). Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

7. Τα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ταχ. θυρίδα 24527 Λευκωσία 1300 ή Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου, Βυζαντίου 24, 2064 Λευκωσία υπόψιν Χριστιάνας Παπαχριστοδούλου.

8. Τα έργα θα κριθούν από τριμελή κριτική επιτροπή, που θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2024. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!