Φίλοι του Ακάμα: Καταστροφικές επεμβάσεις από οδικά έργα στον Ακάμα

Μια ανεπίτρεπτη καταστροφή εντός των προστατευόμενων περιoχών Νatura 2000, του μοναδικού σε βιοποικιλότητα και ομορφιά άκρου της Κύπρου που είναι και Κοινοτικής σημασίας, συντελείται το τελευταίο διάστημα όπως καταγγέλλει η Οικολογική Παρέμβαση «Φίλοι του Ακάμα».

Σε δελτίο τύπου της Οικολογικής Παρέμβασης σημειώνεται ότι η καταστροφή συντελείται στο πλαίσιο μιας αχρείαστης μετατροπής των υφιστάμενων δασικών δρόμων διαχείρισης του κρατικού δάσους και τους οποίους το Τμήμα Δασών αποφάσισε να τους μετατρέψει σε οδικό δίκτυο για ιδιωτικά οχήματα στο υπό δημιουργία Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα (ΕΔΠΑ).

Οι «Φίλοι του Ακάμα» σημειώνουν χαρακτηριστικά τα πιο κάτω:

1. Δεν τηρούνται αλλά αντίθετα παραβιάζονται οι νομικά δεσμευτικοί όροι για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή.

2. Οι επεμβάσεις δεν συνιστούν απλή βελτίωση, όπως προβλέπεται στους σχετικούς όρους αλλά μια εκ βάθρων δημιουργία νέων δρόμων.

3. Υλοποιούνται αδικαιολόγητες εκχερσώσεις και διαπλατύνσεις δρόμων καταστρέφοντας ένα ανέπαφο φυσικό περιβάλλον.

4. Κατασκευάζονται πολλαπλοί τοίχοι αντιστήριξης που είναι εντελώς ασύμβατοι με το εκεί φυσικό περιβάλλον.

5. Την ίδια ώρα, παράνομα υποστατικά όχι μόνο δεν κατεδαφίστηκαν αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητα.

Οι «Φίλοι του Ακάμα» ζητούν όπως «οι σχετικές εργασίες τερματιστούν άμεσα με στόχο, πρώτα να περισώσουμε ότι περισώζεται, και δεύτερο να γίνουν δεύτερες σκέψεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πώς να σταματήσει αυτή η συνεχιζόμενη καταστροφική πορεία».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!