Αξίζεις έναν εραστή….

Ο πίνακας είναι έργο της Φρίντα Κάλο. Απεικονίζει την ζωγράφο με τον αγαπημένο της Ντιέγκο Ριβιέρα και βρίσκεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Στο μαντήλι που έχει στο στόμα του το περιστέρι στο βάθος του πίνακα γράφει:
“Here you see us, me Frieda Kahlo, with my beloved husband Diego Rivera. I painted these portraits in the beautiful city of San Francisco, California, for our friend Mr. Albert Bender, and it was in the month of April in the year 1931″

Ποίημα της Φρίντα Κάλο:

Αξίζεις έναν εραστή που σε θέλει ατημέλητη, με όλα και όλους τους λόγους που σε ξυπνούν βιαστικά και τους δαίμονες που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς.
Αξίζεις έναν εραστή που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, που μπορεί να διαβεί ολόκληρο τον κόσμο αν περπατά χέρι-χέρι μαζί σου. Κάποιο που πιστεύει ότι οι αγκαλιές του ταιριάζουν απόλυτα με το δέρμα σου.
Σου αξίζει ένας εραστής που θέλει να χορέψει μαζί σου, που πηγαίνει στον παράδεισο κάθε φορά που σε κοιτάζει στα μάτια και που δεν κουράζεται να μελετά τις εκφράσεις σου.
Αξίζεις έναν εραστή που σε ακούει όταν τραγουδάς, που σε στηρίζει όταν ντρέπεσαι και σέβεται την ελευθερία σου, που πετά μαζί σου και δεν φοβάται να πέσει.
Αξίζεις έναν εραστή που αφαιρεί τα ψέματα και σου φέρνει ελπίδα, καφέ και ποίηση.
-Φρίντα Κάλο


You deserve a lover who wants you disheveled, with everything and all the reasons that wake you up in a haste and the demons that won’t let you sleep.
You deserve a lover who makes you feel safe, who can consume this world whole if he walks hand in hand with you; someone who believes that his embraces are a perfect match with your skin.
You deserve a lover who wants to dance with you, who goes to paradise every time he looks into your eyes and never gets tired of studying your expressions.
You deserve a lover who listens when you sing, who supports you when you feel shame and respects your freedom; who flies with you and isn’t afraid to fall.
You deserve a lover who takes away the lies and brings you hope, coffee, and poetry.
-Frida Kahlo

  • Η Φρίντα Κάλο ήταν Μεξικάνα ζωγράφος. αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της.
    Γεννήθηκε το 1907 και πέθανε το 1954.
    Σύζυγος της ήταν ο Ντιέγκο Ριβέρα, Μεξικανός ζωγράφος, που έγινε γνωστός κυρίως για τις μεγάλες τοιχογραφίες του, σε δημόσια κτίρια στο Μεξικό αλλά και σε κτίρια στις Η.Π.Α., στις οποίες απεικονίζονται τόσο η ιστορία και η κοινωνία του Μεξικού όσο και γενικότερα κοινωνικά θέματα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!