Το SkalaTimes προτείνει δέκα αξιόλογα παιδικά βιβλία

Με αφορμή την έναρξη της νεάς σχολικής χρονιάς το SkalaTimes προτείνει δέκα ξεχωριστά παιδικά βιβλία, που είναι καλά να υπάρχουν σε κάθε παιδικό και εφηβικό δωμάτιο.
Υπενθυμίζουμε τα οφέλη του παιδικού βιβλίου: Προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στο παιδί, ενισχύει την αυτοπεποίθηση του, καλλιεργεί γνωστικές δεξιότητες και μάθηση, ενθαρρύνει την αναγνώριση και τη διαχείριση συναισθημάτων, το ταξιδεύει, το ψυχαγωγεί και τονώνει την ανάπτυξη και ωρίμανση του. Αν θέλουμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο στα παιδιά μας, τότε ας ξεκινήσουμε από τα βιβλία.

SkalaTimes Team

Ένα βιβλίο χωρίς τίτλο, του Herve Tullet (εκδόσεις Νεφέλη)
Το βιβλίο αυτό δεν έχει ακόμη γραφτεί κανονικά!
Έχει ήρωες (που είναι ακόμη σκίτσα) κι έναν συγγραφέα (Σσσ! Δουλεύει πυρετωδώς).
Αλλά μιας και το κρατάτε στα χέρια σας και θέλετε ένα παραμύθι, θα σας κάνουν τη χάρη (τουλάχιστον, θα προσπαθήσουν!…).
Ένα βιβλίο του Έρβε Τυλλέ γεμάτος εκπλήξεις, όπως στο θέατρο! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Νοτούρνο Συνταγές για όνειρα, της Isol (εκδόσεις Μάρτης)
Ένα βιβλίο που φωτίζει στο σκοτάδι, μαζί του δεν θα βαρεθείς ούτε μια νύχτα!
Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα:
όνειρα περιπετειώδη, όνειρα με γελοίες
σκηνές, όνειρα όπου δεν συμβαίνει
τίποτα, όνειρα μπερδεμένα,
όνειρα με ανθρώπους που συνάντησες
πρόσφατα, όνειρα σε ξένες γλώσσες,
όνειρα που δεν θυμάσαι…
Ένα βαρετό όνειρο
είναι μια χαμένη νύχτα.
Αν θες να ζήσεις κάτι διαφορετικό απόψε,
αυτό το βιβλίο προσφέρει μια σειρά από
πιθανά όνειρα, εικόνες που θα
κινήσουν τη φαντασία σου και θα σε
οδηγήσουν σε πρωτόγνωρες εμπειρίες
τις ώρες που κοιμάσαι.
Καλά όνειρα!

Ο παππούκας μου, της Μάρτα Αλτές (εκδόσεις Key Books)
Με 200 περίπου λέξεις η Καταλανή Μάρτα Αλτές αφηγείται την τρυφερή, ξεχωριστή, μαγική σχέση ενός παππού αρκούδου και του εγγονού του. Μόνο που ο παππούς μοιάζει να πάσχει από κάποιου είδους άνοια.
Στο βραβευμένο της αυτό βιβλίο η Marta Altés αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε «όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες». Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Αν ήμουν βιβλίο, του Ζοζέ Ζόρζε Λέτρια (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)
Ένα βιβλίο ύμνος στο βιβλίο όσο λίγα στον κόσμο. Μπαμπάς και γιος έφτιαξαν ένα βιβλίο που με έναν τρόπο ποιητικό, απογειώνει μπροστά στα μάτια μας τις άπειρες δυνατότητες που επιφυλάσσει για κάθε επίδοξο αναγνώστη η περιπέτεια της ανάγνωσης. Καμιά φορά χρειάζεται να μας θυμίσει κάποιος τη δύναμη που έχουν τα βιβλία. Το βιβλίο αυτό δεν μας το θυμίζει απλώς. Μας προτρέπει να απλώσουμε το χέρι στο ράφι, τι παραπάνω θα μπορούσε να ελπίσει κανείς από ένα βιβλίο; Το ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ… μας επιβεβαιώνει αυτό που μέσα μας γνωρίζουμε πολύ καλά, όσοι είμαστε αναγνώστες: πως το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, και το συγκεκριμένο είναι σίγουρα ένα εξαίσιο δείγμα!

ΓΚΡΡΡ, μια ιστορία για τη φιλία, του Ρομπ Μπίνταλφ (εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Μια απίστευτη ιστορία για τη φιλία!
Στο δάσος κάθε χρόνο γίνεται διαγωνισμός. Για να δουν ποιος είναι ο αρκούδος ο πιο καλός.Τι σημαίνει αρκούδος καλός; Να είναι ο καλύτερος σε μια σειρά από δεξιότητες, όπως να πιάνει πολλά ψάρια, να είναι σούπερ στη γυμναστική, να τρομάζει τους ανθρώπους αλλά κυρίως να έχει τον πιο βροντερό, φοβιστικό και μεγάλο βρυχηθμό: το πιο τρομερό ΓΚΡΡΡΡΡ!

Η τελεία, του Πίτερ Ρέινολντς (εκδόσεις Αίσωπος)
Το εκκωφαντικό αριστούργημα του Π. Ρέινολντς. Η Λία, η δασκάλα της και ένας μοναδικός τρόπος να διαχειριστείς τη δημιουργικότητα ενός παιδιού.
Mια τελεία δε σημαίνει πάντα ένα τέλος. Μπορεί να σημαίνει και μια αρχή… Mια πρωτότυπη και ευρηματική ιστορία για το ταλέντο και τις ικανότητες που κρύβει μέσα του ο καθένας μας.

Ο μεγάλος λύκος κι ο μικρός λύκος, της Ναντίν Μπρουν Κοσμ (εκδόσεις Ηλίβατον)
Βλέπεις γύρω σου τους πρόσφυγες να καλπάζουν απειλητικοί; “Ο Μεγάλος Λύκος και ο Μικρός Λύκος” σου έχουν τις απαντήσεις που αναζητείς.
“Μα ο καιρός περνά και φανερώνει τις αλήθειες, απαντά στις καχυποψίες αρνητικά ή θετικά, διαψεύδει ή δικαιώνει. Αλλά πάντα κάτι κάνει. Στην περίπτωσή μας, ο Μικρός Λύκος παρέμεινε ίδιος. Εκεινος που άλλαξε ήταν ο Μεγάλος Λύκος. Αρχίζει να τον νοιάζεται, να βλέπει κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό του, να ζει με κάποιον άλλον κι όχι μόνος όπως μέχρι τώρα”.

Ένα σπίτι για όλους, του Κρίστοφερ Κορ (εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Ένα μοναδικό παραμύθι σε κείμενο και εικονογράφηση από τον Κρίστοφερ Κορ. Ευγένεια, ανεκτικότητα, φιλοξενία, ειρηνική συμβίωση, επανόρθωση του λάθους μερικά μόνο από τα σημαντικά μηνύματά του.
Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει. Το ίδιο κι άλλα ζώα του δάσους. Το ίδιο και ένας μεγάλος αρκούδος. Όμως χωράνε στ’ αλήθεια όλοι στο ξύλινο σπίτι;

Το δέντρο που έδινε, του Σελ Σιλβερστάιν (εκδόσεις Δωρικός)
Ένα από τα πλέον αριστουργηματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Για το να δίνεις. Με ανιδιοτέλεια. Για την αγάπη που δεν μπορεί να είναι αλλιώς παρά μόνο ανιδιοτελής. Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο. Για παιδιά, έφηβους, αλλά και ενήλικες.

Φρέντερικ, του Λίο Λιόννι (εκδόσεις Πατάκης)
Μια παρέα ποντικών εργάζονται μέρα νύχτα για να μαζέψουν τα απαραίτητα για τον χειμώνα -σιτάρι, καρύδια και καλαμπόκι.
Όλοι δουλεύουν ασταμάτητα εκτός από τον Φρέντερικ που τεμπελιάζει και ονειρεύεται και τίποτα δεν κάνει.
Όταν όμως έρθει ο κρύος και σκοτεινός χειμώνας, ο Φρέντερικ θα τους εκπλήξει όλους… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
«Ένα ποντίκι βουτηγμένο από τα αυτάκια ως την ουρά του στην ποίηση αποδεικνύει ότι καμιά φορά μια ζωή που μοιάζει άσκοπη δεν είναι τελικά καθόλου αυτό» (Eric Carle)





Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!