Γονιός γεννιέσαι ή γίνεσαι; Δωρεάν εργαστήρια Parenthood Aid

Δελτίο τύπου

Είναι αλήθεια ότι ο γονεϊκός ρόλος, αποτελεί ένα από τους πιο σύνθετους, απαιτητικούς πολυδιάστατους ρόλους που ο άνθρωπος καλείται να αναλάβει στη διάρκεια της ζωής του. Γεμάτος με αντιφάσεις, φέρνει τους ανθρώπους αντιμέτωπους με έντονα συναισθήματα, ενισχύοντας φόβους, ανησυχίες, και άγχος την ίδια στιγμή που δημιουργεί ένα αίσθημα πληρότητας και ευχάριστων συναισθημάτων.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΣΥΚΕΣΟ) θα υλοποιήσει τους επόμενους 12 μήνες το πρόγραμμα Parenthood Aid. Το πρόγραμμα Parenthood Aid χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Σώμα Αλληλεγγύης και στηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Απώτερος στόχος του έργου Parenthood Aid αποτελεί η κατάρτιση και στήριξη των νέων ή μελλοντικών γονέων με τρόπο που να βρίσκονται στην κατάλληλη ψυχολογική και γνωσιακή θέση για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του νέου τους ρόλου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ στοχεύει, να προσεγγίσει νέους γονείς που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, με στόχο την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη κατάρτιση, εκπαίδευση και καθοδήγηση τους από εμπειρογνώμονες σχετικά με θέματα που αφορούν την υιοθέτηση του ρόλου του γονέα. Η ιδιαίτερη εστίαση στην ομάδα των γονιών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές γίνεται με γνώμονα το γεγονός πως η πρόσβαση τους σε νέες γνώσεις και ευκαιρίες είναι περιορισμένη, συγκριτικά με γονείς που διαμένουν στα αστικά κέντρα.

Προς αυτή την κατεύθυνση το πρόγραμμα Parenthood Aid θα πραγματοποιήσει μια σειρά εργαστηρίων ενδυνάμωσης νέων και μελλοντικών γονέων, με δυνατότητα υβριδικής παρακολούθησης, τα οποία θα χωρίζονται σε τρεις κύκλους που σχετίζονται άμεσα με θέματα που απασχολούν τους νέους γονείς.

Οι τρεις αυτοί κύκλοι θα περιλαμβάνουν:

Α. Προετοιμασία για το ρόλο του γονιού,

Β. Ψυχολογική Ενδυνάμωση,

Γ. Ενημέρωση και Πληροφόρηση.

Τα εργαστήρια αυτά, θα πραγματοποιηθούν με την καθοδήγηση επαγγελματιών όπως γυναικολόγοι, μαίες, ιατροί, ψυχολόγοι, με στόχο να επιτευχθεί η επαγγελματική καθοδήγηση της ομάδας στόχου και ταυτόχρονα η επιτυχής ενθάρρυνση, ενδυνάμωση, ορθή ενημέρωση και πληροφόρηση των νέων γονιών, για να καταστούν ικανοί και έτοιμοι να ανταποκριθούν στον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια.Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια, δύναται να φέρει πλειάδα αλλαγών στη ζωή των νέων γονιών σε διάφορους τομείς , αφού καλούνται να θέσουν τα θεμέλια για τη σύνθεση του χαρακτήρα και της ψυχοσύνθεσης ενός ανθρώπου.

Τα νεαρά ζευγάρια- νέοι γονείς, οι οποίοι αποτελούν και την ομάδα στόχου του συγκεκριμένου έργου, χωρίς πολλές φορές να κατέχουν την ανάλογη κατάρτιση, καλούνται να βρεθούν σε ετοιμότητα, για να μπορέσουν να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις. Απώτερος στόχος τους είναι να επιτύχουν την ομαλή ανατροφή της ζωής που φέρνουν στον κόσμο. Ωστόσο, το βάρος της ευθύνης που δίνεται στους γονείς για την εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου, δύναται να προκαλέσει σε αυτούς πλειάδα συναισθηματικών και ψυχολογικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να χρήζουν στήριξης και βοήθειας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!