Αποφοίτηση για τα ελληνοαμερικανάκια του Αγίου Δημητρίου Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του ελληνικού Απογευματινού σχολείου Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, η οποία και σηματοδότησε την ολοκλήρωση της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και ερμήνευσαν τραγούδια, αποσπώντας το χειροκρότημα από γονείς, παππούδες και άλλους συγγενείς, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στην αποχαιρετιστήρια γιορτή, προσβλέποντας πλέον στην επόμενη σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προσευχή από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, π. Κωνσταντίνο Καλογρίδη, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους μαθητές και ευχαρίστησε τους γονείς, ευχήθηκε σε όλους «καλό καλοκαίρι».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε, εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, η Μάργκο Πάγκαλου, η οποία συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους στο ελληνικό πρόγραμμα της κοινότητας και εξέφρασε την ελπίδα πως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα συνεχίσει να μεταλαμπαδεύεται η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός. Παράλληλα, ευχαρίστησε μαθητές, γονείς και δασκάλους και δήλωσε «χαρούμενη που βλέπει τόσα παιδιά στο Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Απόστολος Φούντας, απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες προς τους γονείς τους και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου, γιατί φρόντισαν να τους προσφέρουν σωστή Ελληνοχριστιανική μόρφωση. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα παιδιά για την εργασία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως επίσης και τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτα Κακογιάννη, Εφη Σωτηρίου, Σωτηρία Σακκά και Παρασκευή Μακρινού.

Ο κ. Φούντας έκανε ειδική αναφορά στους μαθητές Ελπίδα Ρουμελιώτη και Νικόλαο Παπαρουσσόπουλο, οι οποίοι, όπως ανέφερε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», βραβεύτηκαν από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, με υποτροφίες 600 δολαρίων έκαστος.

Στον δικό της χαιρετισμό, η προηγούμενη πρόεδρος του PTA, Γεωργία Δενδρινού, συνεχάρη, με τη σειρά της, όλους τους μαθητές για την παραγωγική τους εργασία και ευχαρίστησε τους γονείς για τη συμπαράστασή τους στην εκπλήρωση των στόχων για το σχολικό έτος 2022-23, ενώ απένειμε τα εύσημα στους δασκάλους, επισημαίνοντας ότι κάνουν «θαυμάσια δουλειά για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας». Κατόπιν τούτου, παρουσίασε την πρόεδρο του PTA για τη νέα σχολική χρονιά, Ευαγγελία Μπέρθεν, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπως τονίζεται, στο ελληνικό Απογευματινό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι ανοικτό Δευτέρα και Τετάρτη από τις 4:00 έως και τις 6:00 το απόγευμα, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα, οι μαθητές της Ογδόης Τάξης προετοιμάζονται για τις εξετάσεις Ελληνομάθειας της Αρχιεπισκοπής.

Το φεστιβάλ της κοινότητας
Κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα υπενθύμισε την επικείμενη διεξαγωγή του ετήσιου φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας (84-52 135 Street).

Ειδικότερα, το φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 25 Ιουνίου. Περιλαμβάνονται ελληνικό φαγητό, παιχνίδια αλλά και παραδοσιακοί χοροί.

Παράλληλα, όπως κάθε φεστιβάλ, αποτελεί έναν σημαντικό οικονομικό πόρο για την κοινότητα.

ΠΗΓΗ: Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!