Ευχαριστούμε τον Υπουργό που είναι δίπλα στη Λάρνακα, αλλά τους αγώνες της Λάρνακας ο κόσμος της τους έδωσε!

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχσυντάκτρια SkalaTimes

Αντιλαμβάνομαι ότι ζούμε την εποχή της επικοινωνίας και του πολιτικού marketing. Οι αξίες μπαίνουν στο συρτάρι, η αλήθεια κάτω από το χαλί και τα μαύρα μας τα χάλια τα ντύνουμε με επικοινωνιακά κόλπα και τα σερβίρουμε ως μεταξωτές κορδέλες, σε ένα κοινό που φαίνεται να απολαμβάνει αυτό το θίασο σκιών, χωρίς ιδιαίτερα παράπονα, με συχνή απουσία όποιας κριτικής σκέψης, ή με κομματικές παρωπίδες.

Ναι, η εικόνα και τα επικοινωνιακά κόλπα, αγκαζέ με τη βλακεία, βγαίνουν νικητές. Ας είμαστε ρεαλιστές!

Ωστόσο, όσο άνισος κι αν φαίνεται ο αγώνας, κάποιοι θα συνεχίσουμε να λέμε τις αλήθειες όσο κι αν μοιάζουν με παραφωνία μέσα στην καλά ενορχηστρωμένη προπαγάνδα ή αλλοίωση της όποιας ιστορικής ή άλλης αλήθειας.

Βλέπω εδώ και λίγες ημέρες τίτλους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ για τον ήρωα Υπουργό Εργασίας που βοήθησε στην άρση της οδηγίας Σεβέζο στη πόλη μας!
Και ενώ είναι η ώρα πανηγυρισμών της Λάρνακας, θα μπορούσε κανείς να προσπεράσει τους τίτλους και τις αναρτήσεις αυτές.
Ωστόσο, επειδή κάποιοι χάσαμε χρόνο, κόπο, πολεμηθήκαμε και πολλά άλλα, για τους αγώνες περί μετακίνησης εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, δεν θα το προσπεράσω!

Είναι το λιγότερο ανήθικο να στήνουμε εγκώμια στον νυν Υπουργό Εργασίας, για αγώνες που δεν του ανήκουν, για αγώνες που ανήκουν στον κόσμο της Λάρνακας.
Να βλέπουμε πολιτικά πρόσωπα της Λάρνακας, που ούτε καν ασχολήθηκαν με τους αγώνες μας, να συγχαίρουν τον νυν υπουργό. Είναι και ανήθικο και προκλητικό!

Larnaca Act: Μαρία Π, Άρης, David, Μαρία Θ, Μάκης, Χριστόφορος, Μαϊκ, Λούσια, Μόνικα, Ελένη, Δόμνα, Έλενα Κ, Έλενα Χ, Γεωργία, Μαρία Β, Ελίνα Λοϊζίδου, Ελίνα Λουκά, Μιχάλης, Χαρίδημος, Αντωνία, Μάριος,Τάσος Λ., Αλέξανδρος και άλλοι που έδωσαν μάχες, μαζί με τον Δήμαρχο Βύρα και το Δημοτικό Συμβούλιο. Και άλλοι, εκατοντάδες, που κατέβηκαν στους δρόμους οικογενειακώς και αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας, στη πόλη μας.
Στην συνέχεια το Larnaca Rights αγωνίστηκε αρκετά!

Και να υπενθυμίσουμε, σε όσους πάσχουν από επιλεκτική μνήμη, ότι πριν από τον Δήμαρχο Βύρα, ο Δήμαρχος Λουρουτζιάτης και κάποια μέλη του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν άλλες θέσεις και τακτικές. Και αν δεν φωνάζαμε και αν δεν βγαίναμε στους δρόμους, σήμερα θα είχαμε και βιομηχανικό λιμάνι και εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και οδηγίες Σεβέζο!

Η ιστορία δεν αλλοιώνεται με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις σε ιστοσελίδες βουλευτών ή υπουργών.
Η ιστορία δεν αλλάζει, είτε την εγκωμιάζουμε, είτε την βάζουμε στο περιθώριο.
Η ιστορία δεν πτοείται από μικρότητες και επικοινωνιακά κόλπα, στέκει ακλόνητη, εκεί! Με ντοκουμέντα, τεκμηριωμένα και αγέρωχα!

Κάποιοι απειλήθηκε η ζωή τους για τους αγώνες τους, (υπάρχει μαρτυρία δικηγόρου), κάποιοι κοπίασαν για να κερδηθούν οι μάχες και να μπορεί σήμερα η Λάρνακα να γιορτάζει την άρση της οδηγίας Σεβέζο, και όχι κύριοι δεν ήταν ο νυν Υπουργός Εργασίας!
Δεν ήταν ο νυν υπουργός εργασίας, ούτε στις διαδηλώσεις μας, ούτε στις συναντήσεις μας, ούτε στους αγώνες μας.
Να μας κάνετε τη χάρη!
Στα όποια πολιτικά σας παιχνίδια να αφήσετε τη Λάρνακα ήσυχη!
Δεν σας ανήκει η πόλη μας, μα προπάντων δεν σας την χαρίζουμε για να χτίσετε τα επικοινωνιακά σας κόλπα, για τα όποια πολιτικά σας τερτίπια.

Σήμερα πανηγυρίζουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να σερβίρετε με θράσος τα επικοινωνιακά σας κόλπα.

Και βεβαίως, ευχαριστούμε τον Υπουργό Εργασίας κ. Παναγιώτου που δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στη Λάρνακα, αλλά είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και υποθέτω πως γνωρίζει πολύ καλά ότι τους αγώνες της Λάρνακας, για να μπορεί σήμερα να πανηγυρίζει, ο κόσμος της τους έδωσε. Με όποιο τίμημα! Ο υπέροχος κόσμος της Λάρνακας μας!

Υ.Γ Οι δικοί μου αγώνες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, αγώνες μέσω του SkalaTimes, με την διοργάνωση κινητοποιήσεων και αρθρογραφίας, έγιναν για το πιο κάτω κοριτσάκι που τότε (2014) ήταν 2 ετών και για όλα τα παιδιά αυτής της πόλης, για να μπορέσουμε να τους παραδώσουμε μια καλύτερη Λάρνακα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!