Πέντε συναυλίες στο Φεστιβάλ Kλασικής Mουσικής Λάρνακας

Πέντε διαλεχτά μουσικά συναπαντήματα επιφυλάσσει τον Απρίλιο το Φεστιβάλ Kλασσικής Mουσικής Λάρνακας, από τις 19 μέχρι και τις 30 του μήνα. 

Το φιλόξενο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος φιλοξενεί σημαντικούς μουσικούς που θα ερμηνεύσουν έργα από το διεθνές αλλά και το εγχώριο ρεπερτόριο. 

Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 19 Απριλίου με τη Συναυλία για Πιάνο Τρίο που διορανώνει το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, στην οποία θα ερμηνευτούν έργα των σύγχρονων Κυπρίων συνθετών Γ. Κάρβελλου, Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Χατζημάρκου, Χ. Σοφοκλέους κ.ά. 

Συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Πίττας (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Rami Sareiddine (πιάνο). 

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου διοργανώνεται το αφιέρωμα στον σπουδαίο Αργεντινό συνθέτη και δημιουργό του νέο ταγκό Άστορ Πιατσόλα από το Quintus Ensemble. Συμμετέχουν οι μουσικοί Σάββας Χριστοδούλου (φλάουτο), Νάταλη Νεοφύτου (όμποε), Γιώργος Γεωργίου (κλαρίνο), Αννίτα Σκουτέλλα (κόρνο), Ευάγγελος Χριστοδούλου (φαγκότο). Το Quintus Ensemble δημιουργήθηκε από μια ομάδα νεαρών μουσικών με πάθος για την τέχνη τους. Από τη στιγμή που άρχισε το σύνολο, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με ακροατές όλων των ηλικιών τις μουσικές τους εκτελέσεις μέσα από τις μοναδικές τους ερμηνείες. Λυρισμός, δυναμισμός και μουσική δημιουργικότητα είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του σχήματος το οποίο έχει καταφέρει να αναπτύξει μια δική του μουσική ταυτότητα.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου σειρά παίρνει η βραδιά λυρικού και ελληνικού έντεχνου τραγουδιού «Ένα φεγγάρι αλλόκοτο» με τη σοπράνο Χρύσω Μακαρίου, τον πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου και τη φλαουτίστα Ελεονώρα Ρούσου. Παρουσιάζονται έργα των Μπετόβεν, Σοστακόβιτς, Πιατσόλα, Μπιζέ, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.ά. 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου πραγματοποιείται η συναυλία για φωνή, σαξόφωνο και πιάνο με τίτλο «Εαρινός Ρομαντισμός». Η μέτζο-σοπράνο Ραφαέλα Χαραλάμπους, ο πιανίστας Κυριάκος Κυριάκου και η σαξοφωνίστα Κατερίνα Παρπούνα παρουσιάζουν έργα των Σοπέν, Μπιζέ, Πιατσόλα, Κουρτ Βάιλ, Ζ. Όφενμπαχ, Αράμ Χατσατουριάν και Σούμαν. 

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Κυπριακός Οργανισμός Όπερας παρουσιάζει την παράσταση «Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Broadway», που δημιούργησε η υψίφωνος, παραγωγός και σκηνοθέτρια του μουσικού θεάτρου Τσβέτα Χριστοφόρου. Παρουσιάζονται γνωστές άριες από τις όπερες του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» και «Έτσι κάνουν όλες», τραγούδια από τα μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία», «West Side Story», «Kiss me Kate», «Grease», «The Phantom of the Opera», «Cats», «Η Παναγία των Παρισίων», «Kismet» κ.ά. Συμμετέχουν οι σολίστ Τσβέτα Χριστοφόρου, Μάριος Ανδρέου, Τασούλα Βορκά, Μάριαμ Βενιζέλου, Adrian Posea, Μαρία Βουλτσοπούλου, Ματθαίος Αλαμπρίτης, Ραφαέλα Βασιλείου, Αρμάντο Χερνάντεζ και η χορωδία του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας, ενώ οι χορογραφίες είναι της Μαρίας Ζαχαρίου Καραπίττα. Στο πιάνο η Έλενα Μιτέλλα Βιολάρη. 

Οι συναυλίες

  • 19/4, Συναυλία για Πιάνο Τρίο, 8.30μ.μ. Tickethour & ACS Courier
  • 24/4 Αφιέρωμα στον Astor Piazzolla, 8.30μ.μ. Tickethour & ACS Courier
  • 26/4 «Ένα φεγγάρι αλλόκοτο», 8.30μ.μ. Tickethour & ACS Courier
  • 28/4 «Εαρινός Ρομαντισμός», 8.30μ.μ. Tickethour & ACS Courier
  • 30/4 «Ο Μότσαρτ διασκεδάζει με το Broadway», 8.30μ.μ. Tickethour & ACS Courier

24657745, larnaka.org.cy

Πηγή: “Φ”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!