Συνάντηση βουλευτή Λάρνακας Πρόδρομου Αλαμπρίτη με τον Γενικό Διευθυντή «Λάρνακα 2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» Σπύρο Πίσυνο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέλλυ Διαπούλη

Δήλωση Βουλευτή Λάρνακα (ΔΗΣΥ) Πρόδρομου Αλαμπρίτη:

2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά και τιμή, να συναντηθώ με το Γενικό Διευθυντή «Λάρνακα 2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» κ. Σπύρο Πίσυνο και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Κέλλυ Διαπούλη.

Συζητήσαμε για το όραμα και την προοπτική για την υποψηφιότητα της Λάρνακας για την Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

Πάνω από 60 πόλεις απέκτησαν μέχρι σήμερα αυτόν τον τίτλο και ωφελήθηκαν από τα θετικά αποτελέσματα. Μερικά από αυτά είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών, οι πόλεις αποκτούν διεθνή προβολή και το αίσθημα των πολιτών ότι ανήκουν σ’ έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο ενισχύεται.

Μέσα από την υποψηφιότητα αυτή τα επόμενα χρόνια η πολιτιστική δημιουργία και η ανάδειξη της μπαίνουν σε θέση πρωταγωνιστή. Η Λάρνακα, η πόλη του Ζήνωνα, μια πόλη με μακραίωνη ιστορία αλλά και πολιτισμό μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήρι πολιτιστικής δημιουργίας.

Στη συζήτηση τόνισα ότι πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια όλης της επαρχίας και θεωρώ πολύ σημαντικό να εμπλακούν οργανισμοί, κοινότητες και δήμοι με πολιτιστικό πλούτο για ενίσχυση της υποψηφιότητας Λάρνακα 2030.

Αξίζει όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες της πόλης και της επαρχίας να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια. Τέλος, διαβεβαίωσα για την πρόθεση και την ετοιμότητα μου να συμβάλω με όποιο τρόπο χρειαστεί για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!