Ριάνα Χαραλάμπους, η Λάρνακα μέσα από τα μάτια μιας 14χρονης

Πώς μοιάζει η Λάρνακα μέσα από τα μάτια μιας 14χρονης μαθήτριας;
Η Ριάνα Χαραλάμπους, μαθήτρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας, (13μιση ετών), μέσα από το μάθημα νέων ελληνικών ετοίμασε ένα project με θέμα τη Λάρνακα.
Συγκεκριμένα η Ριάνα, μαθήτρια της τάξης 2Μ1, ετοίμασε ένα ταξιωτικό οδηγό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους επαγγελματικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι ξεπερνά τους επαγγελματικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, διότι ο οδηγός της Ριάνας για τη Λάρνακα περιέχει και την αγάπη, την άποψη και τη ματιά μιας 14χρονης!
Με την ευκαιρία αυτή το SkalaTimes, (που είχε την χαρά και τιμή να συμπεριλαμβάνεται στο project της Ριάνας), κουβεντιάζει σήμερα με την 14χρονη μαθήτρια και (ξανα)βλέπουμε τη πόλη μας μέσα από τα όμορφια μάτια μιας 14χρονης!

Της Γιώτας Δημητρίου

Ριάνα μέσα από ποιο μάθημα προέκυψε το project αυτό και τι σου έκανε εντύπωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μελέτης για το project “Ταξιδιωτικός Οδηγός Λάρνακας”;
To project αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια του μαθήματος ελληνικών της γλώσσας, Year 2 στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μελέτης θέλησα να τονίσω όλες τις ομορφιές της πόλης μου και προσπάθησα να δώσω χρώμα, αλλά και μια καλλιτεχνική πινελιά, έτσι ώστε να γίνει ένας πολύ όμορφος και κατατοπιστικός ταξιδιωτικός οδηγός, με όλους τους “θησαυρούς” της πόλης μου.

Δημιουργώντας αυτό τον τουριστικό οδηγό ποια θεωρείς ότι είναι τα πιο όμορφα μέρη της πόλης μας;
Κατά τη δική μου γνώμη, τα πιο όμορφα στοιχεία της πόλης μου, της Λάρνακας, είναι η Αλυκή, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος που λαμπυρίζουν υπέροχα χρώματα και αντανακλούν.
Επίσης η Μαρίνα της Λάρνακας που αναβαθμίζεται πολύ μαζί με την αποβάθρα όπου μπορεί κανείς να απολαμβάνει βόλτες ηρεμίας και ομορφιάς, με θέα τη θάλασσα και μικρά παιδιά να τρέχουν πάνω κάτω και να απολαμβάνουν τις βόλτες τους.
Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, πολιούχου Άγιου της πόλης μας, μια εκκλησία που στέκει επιβλητική και μαζεύει ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες, καθημερινά.
Τέλος, οποσδήποτε η παραλία των Φοινικούδων που αποτελεί ένα μέρος της πλούσιας ομορφιάς της πόλης και είναι σήμα κατατεθέν για τη Λάρνακα το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Τι θεωρείς ότι λείπει από την πόλη μας και θα έπρεπε να το είχαμε;
Κάτι που θα μπορούσε να έχει σε μεγαλύτερο βαθμό η πόλη μας είναι κάδοι ανακύκλωσης, όχι μόνο σε πάρκα, σε δρόμους, αλλά και σε οικιστικές περιοχές, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, όπου δεν υπάρχει σπίτι χωρίς κάδο ανακύκλωσης.
Επίσης, θα μπορούσε η Λάρνακα μας να αποκτήσει το δικό της waterpark.
Και κάτι που θα έκανε ακόμη πιο όμορφη τη πόλη μας είναι το να είχαμε πιο πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα έτσι ώστε η πόλη μας να προσελκύει περισσότερο ποιοτικό τουρισμό.

Για εσένα ως μαθήτρια ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου σημείο / μέρος μέσα στην πόλη μας;
Ως μαθήτρια, το αγαπημένο μου μέρος μέσα στη πόλη μας είναι η παραλία των Φοινικούδων. Είναι κάτι που λατρεύω και απολαμβάνω ξέγνοιαστες βόλτες με τις φίλες μου, απολαμβάνοντας ώρες ξεγνοιασιάς σε όμορφες καφετέριες και εστιατόρια.
Θεωρώ αυτή την παραλία μοναδική και πανέμορφη. Έχω ταξιδέψει πολύ με τους γονείς μου και έχω δει απίστευτους τόπους και παραλίες, όμως η παραλία των Φοινικούδων της Λάρνακας έχει κερδίσει τη ψυχή μου, είναι μοναδική!

Τέλος, Ριάνα μου, θα θέλαμε να μας πεις δυο λόγια για την τιμή που μας έκανες να συμπεριλάβεις και το skalatimes μέσα στο project σου!
Θέλησα να συμπεριλάβω το SkalaTimes μιας και έχει ελεύθερη άποψη και αναδεικνύει κάθε γωνιά της αγαπημένης μας πόλης της Λάρνακας, μέσα από προσωπικές απόψεις του πολίτη, δέχεται προσωπικές ιδέες, συμβουλές και γνώμες και πάντα το παρακολουθώ και μέσα από το SkalaTimes ενημερωνόμαστε καθημερινά για ποικίλα θέματα, όχι μόνο για τη πόλη μας, αλλά και για το παγκόσμιο!
Θεωρώ ότι το SkalaTimes είναι η καθημερινή μας ενημέρωση και έτσι θέλησα να το συμπεριλάβω μέσα στο ταξιδιωτικό μου οδηγό, μιας και είναι η αγάπη του η Λάρνακα! Η δική μας “Σκάλα”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!