Βιβλιοπαρουσίαση “25 + 1 ερωτήσεις για την ενεργειακή κρίση”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/2/2023 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη η παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν, “25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Harris Kyriakides σε συνεργασία με τη DLA Piper. 

Ο συγγραφέας Ορέστης Ομράν είναι συνέταιρος στη DLA Piper και ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Είναι ένας από τους διεθνώς αναγνωρισμένους νέους δικηγόρους με εξειδίκευση  στους τομείς του χρηματοοικονομικού δικαίου, του δικαίου της ενέργειας και του δικαίου ανταγωνισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η συμμετοχή του ως νομικού σύμβουλου σε μερικές από τις πιο σημαντικές συναλλαγές στο κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τον ώθησε να γράψει το βιβλίο 25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση, ως ένα εύχρηστο εισαγωγικό εγχειρίδιο σε θέματα ενέργειας και ένα επιστημονικό αλφαβητάρι για τη κατανόηση της ενεργειακής πολιτικής, πρακτικών και κρίσης στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρώπη. Κατά την παρουσίαση ο συγγραφέας ανέλυσε τις οικονομικές, πολιτικές και νομικές πτυχές της ενεργειακής κρίσης και  εξήγησε τη  στρατηγική σημασία διεθνών συνεργασιών για να επιτευχθεί η ενεργειακή ειρήνη και δικαιοσύνη καθώς και η ανάπτυξη στην περιοχή με σημαντικά έργα όπως η διασύνδεση της Κύπρου και γειτονικών χωρών μέσω της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη.  

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δρ. Ανδρέας Πουλλικκάς, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου. Ο Δρ. Πουλλικκάς αναφέρθηκε στις κατά καιρούς ενεργειακές κρίσεις και στη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία που έχει ήδη αποκτηθεί σε θέματα ενέργειας στην Κύπρο και τόνισε τη σημασία της πράσινης ενεργειακής μετάβασης αναλύοντας βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της Ευρώπης, όπως η ένταξη του πράσινου υδρογόνου στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δρ. Πουλλικκάς τόνισε επίσης ότι η Κύπρος διαθέτει καταρτισμένους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη σχετικής τεχνογνωσίας, την επιτάχυνση εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην Κύπρο και την υιοθέτηση καινοτόμων μέτρων υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της κυπριακής αγοράς.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Μιχάλης Κυριακίδης, συνέταιρος της Harris Kyriakides, ο οποίος αναφέρθηκε στις μακρόχρονες εμπειρίες της δικηγορικής εταιρείας σε θέματα ενέργειας και στη συνεργασία της Harris Kyriakides με την DLA Piperσε θέματα υλοποίησης ενεργειακών πολιτικών, διασυνοριακών επενδύσεων και συναλλαγών διεθνούς εμβέλειας, καθώς και στις σύγχρονες τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα της ενέργειας εντός και εκτός Κύπρου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!