Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την τελετή παράδοσης χρηματικού ποσού από την ΠΕΚ για τις ανάγκες των Παιδιατρικών Κλινικών του ΟΚΥπΥ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που χαιρετίζω τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για τη παράδοση χρηματικού ποσού ύψους €31.830 από την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση των Παιδιατρικών Κλινικών που λειτουργούν στα Νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Παγκύπρια.

Ποσό που αποτελεί τα καθαρά έσοδα από τις δύο μουσικές  φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με τίτλο”Because we believe”, που διοργάνωσε η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της.

Οι συναυλίες  πραγματοποιήθηκαν  στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό και στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, στη Λευκωσία.

Η  συμμετοχή των εκλεκτών καλλιτεχνών Μάριου Φραγκούλη και Deborah Myers, οι οποίοι πλαισιώνονταν από την παιδική χορωδία του ομίλου Διάσταση, διασφάλισε την επιτυχία χαρίζοντας στους 2,500 θεατές, δύο μαγικές μουσικές βραδιές. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, μια από τις παλαιότερες και στοργικότερες Ιατρικές Εταιρείες του τόπου, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στα ιατρικά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Με 54 χρόνια ενεργής και αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς, πιστή στις αρχές της προαγωγής της Ιατρικής Επιστήμης, συνεισφέρει έμπρακτα στις προσπάθειες για ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα παιδιά της Κύπρου. 

Η προσφορά στον συνάνθρωπό μας είναι η υπέρτατη καταξίωση στη κοινωνία μας, περισσότερο δε αν η προσφορά απευθύνεται στα παιδιά.

Τα παιδιά αποτελούν αναντίρρητα την εγγύηση για την ευημερία κάθε κράτους και σε αυτά στηρίζεται η ελπίδα να συνεχίσουμε να έχουμε όραμα ως κοινωνία για ένα καλύτερο μέλλον και να στοχεύουμε στην προώθηση αειφόρου ανάπτυξης.

Μέσα από τα παιδιά διοχετεύουμε την ανάγκη μας, για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη από τη δική μας. Ως φορείς λοιπόν της ελπίδας και αισιοδοξίας, τα παιδιά αξίζουν την προσοχή και τη βοήθειά μας περισσότερο από οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο.

Χωρίς καμία αμφιβολία, η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι απλά εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Το υπουργείο Υγείας, θέτοντας πάντα σε θέση υψηλής προτεραιότητας τη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τα παιδιά είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στόχο και σκοπό έχει τόσο την προαγωγή της καλής υγείας των παιδιών μας όσο και τη διαρκή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το πάσχον παιδί.

Η εφαρμογή της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης του τόπου στον υγειονομικό τομέα, η εισαγωγή του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, άνοιξε νέους ορίζοντες στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διασφαλίζοντας τη καθολική πρόσβαση των πολιτών μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, μέσα από ένα σύστημα καθολικό και λειτουργικό, αποδοτικό και οικονομικά βιώσιμο.

Ως Υπουργείο Υγείας ευχαριστούμε  θερμά την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου τόσο για αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά όσο και για το πραγματικά αξιέπαινο έργο που διαχρονικά επιτελεί.

Έχοντας ως βασικό μας μέλημα τη συνέχιση της ποιοτικής προσφοράς υγείας στα παιδιά μας, σας διαβεβαιώνουμε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ θα αξιοποιήσουν στο ακέραιο τη δωρεά, για το καλό των μικρών ασθενών μας.

Σας ευχαριστώ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής στο Διεθνές τουρνουά Υδατοσφαίρισης Λαρνακας: «Η πόλη της Λάρνακας αναβαθμίζεται συνεχώς και τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί αρκετές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας»

Στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης που πραγματοποιείται στη Λάρνακα βρέθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής σήμερα το απόγευμα. Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο Υφύπουργος δήλωσε:

error: Content is protected !!