Αίτημα για να επιτραπεί στα Δημόσια Πανεπιστήμια να μπορούν να προσφέρουν θέσεις σε μαθητές με διεθνή προσόντα πρόσβασης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία επέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής κ. Παύλο Μυλωνά και στον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου. 

Το υπόμνημα αφορά αίτημα για να επιτραπεί στα Δημόσια Πανεπιστήμια να μπορούν να προσφέρουν θέσεις σε μαθητές με διεθνή προσόντα πρόσβασης χωρίς να στερούν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ από τους απόφοιτους των Δημοσίων Σχολείων. 

Το περιεχόμενο του υπομνήματος αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο με στόχο να στηριχθεί μέσω ηλεκτρονικών υπογραφών από όλες τις οικογένειες που επέλεξαν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι οργανωμένοι γονείς και κηδεμόνες ενημέρωσαν τους δύο αξιωματούχους ότι από το 2009, η Νομοθεσία επιτρέπει σε όλα τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου να προσφέρουν ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ θέσεις σε αποφοίτους δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων με βάση αναγνωρισμένα διεθνή προσόντα πρόσβασης, όπως τις εξετάσεις A Levels, Baccalaureate κλπ. Επειδή οι θέσεις είναι υπεράριθμες ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ / ΜΙΑ απόφοιτος Δημοσίου Σχολείου θα χάσει τη δική του / της θέση.

Δυστυχώς, εδώ και δεκατρία χρόνια ο εν λόγω νόμος ακόμη να εφαρμοστεί επειδή δεν έχουν ψηφιστεί συγκεκριμένοι διοικητικοί κανονισμοί. Ως αποτέλεσμα, χιλιάδες Κύπριοι μαθητές με εξαιρετικά αποτελέσματα σε διεθνείς εξετάσεις, οι οποίες είναι αποδεκτές από τα περισσότερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως, έχουν στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Κάλεσαν την Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Παιδείας και τον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να επιτραπεί στα Δημόσια Πανεπιστήμια να προσφέρουν τις υπεράριθμες θέσεις που ήδη προνοεί η Νομοθεσία. Αυτό δεν θα στερήσει ούτε μια θέση από οποιoνδήποτε απόφοιτο Δημοσίου Σχολείου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!