Δέσποινα Κυπριανού: «Η αστρολογία είναι η επιστήμη που γίνεται Αναιρέτης σε υπαρξιακά “γιατί”»


Ο Καρλ Γιούνγκ, ο Ιπποκράτης και πολλοί άλλοι, αιώνες και χρόνια πριν, είχαν μιλήσει για την Αστρολογία. Τι είναι τελικά η Αστρολογία; Είναι επιστήμη ή όχι; Να την πάρουμε στα σοβαρά ή όχι; Η Δέσποινα Κυπριανού απαντά στις ερωτήσεις μας και ετοιμάζεται για δική της στήλη στο SkalaTimes! 

SkalaTimes 

Δέσποινα, επιστήμονες όπως ο δικός μου αγαπημένος, ο διάσημος ψυχολόγος Καρλ Γιουγκ διερεύνησαν την αστρολογία. Ωστόσο, κάποιοι λένε ότι πρόκειται για ψευδοεπιστήμη ή παραεπιστήμη που δεν έχει αποδειχθεί ότι ευσταθεί. Τελικά τι είναι η αστρολογία;
Από τους πρωτοπόρους πατέρες της ψυχολογίας ο Καρλ Γιούνγκ, αναγνώρισε την δυνατότητα χρήσης της αστρολογίας ως εργαλείο διερεύνησης του βάθους της ανθρώπινης ψυχής. Πίστευε πώς η Αστρολογία έχει πάρα πολλά να προσφέρει στην ψυχολογία και όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί την χρησιμοποιούσε συχνά στο αναλυτικό του έργο. Σε περιπτώσεις που η διάγνωση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο Γιουνγκ δημιουργούσε τον αστρολογικό χάρτη του ασθενή, προκειμένου να εξετάσει τα πράγματα με μια ευρύτερη, τελείως διαφορετική οπτική γωνία. Κάπου στο 1948 είχε πει και παραδεχτεί ότι «πολλές φορές τα αστρολογικά στοιχεία του διαφώτισαν σημεία τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν αδύνατο να κατανοήσει».
Την χρησιμοποιούσε ως Επιστήμη των επιστημών, με περίσκεψη, σύνεση και ταπεινότητα και αυτό τον έχει κατατάξει στους πατέρες της Ψυχολογικής Αστρολογίας.
Βάση αυτού η Αστρολογία είναι η αρχή της Ψυχολογίας μα και της Κοινωνιολογίας, αφού κατά βάση μπορεί να αποκωδικοποιήσει τόσο το ψυχολογικό υπόβαθρο του κάθε ατόμου, μα και τον Υπαρξιακό σκοπό του, τόσο σε προσωπικό επίπεδο μα και αυτό του συλλογικού ασυνειδήτου.
Είναι η επιστήμη που γίνεται Αναιρέτης σε υπαρξιακά «Γιατί», αφού αντιλαμβάνεται και κατανοεί το προγενέθλιο συμβόλαιο, δίνοντας πρώτα από όλα Αυτογνωσιακή Συνείδηση και Υπαρξιακό σκοπό κατατάσσοντας τον κάθε Άνθρωπο σημαντικό και απέριττο στο θείο προσχέδιο.
Αντιλαμβάνεται ότι όλοι είμαστε εδώ, στην Γήινη Υλική υπόσταση, για κάποιο μεγαλύτερο Συμπαντικά Θείο Σκοπό και έχουμε να διατελέσουμε όλοι μαζί ένα μεγαλύτερο έργο προς την εναρμόνιση της Ανθρωπότητας.
Φυσικά, κατά καιρούς έχει πολεμηθεί ως Επιστήμη ,όπως εν αρχήν και η ψυχολογία και κάθε άλλη επιστήμη που έχει να κάνει με την εξελικτική πορεία του Ανθρώπου. Είναι δύσκολο για κάθε ψυχή να αναγνωρίσει και να αποκρυσταλλωθεί από επαναλαμβανόμενα μοτίβα, να αναγνωρίσει αλήθειες του εαυτού και να διώξει προκαταλήψεις, Όμως, είναι η Επιστήμη του Ουρανού και ο Ουρανός θέλει Αλήθεια, έτσι όσο και εάν έχει πολεμηθεί, έχει προστατευτεί παράλληλα ως επιστήμη από χέρια ασυνείδητων, για να πάρει την θέση που της αξίζει σε μια Ουράνια στιγμή και Εποχή, ώστε να γίνει Εγχειρίδιο  εξελικτικής πορείας και όχι ασυδοσίας.
Από πολύ νωρίς έχει χρησιμοποιηθεί η Αστρολογία, χωρίς ίσως την πλήρη κατανόηση της, τόσο από Βασιλείς και ευγενείς, αλλά και από απλοϊκούς Ανθρώπους, που χρησιμοποιούσαν τις τάσεις της Σελήνης για το πότε θα φυτέψουν, να σπείρουν, να ψαρέψουν ή να ταξιδέψουν κ.α.
 
Η αστρολογία έχει σχέση με την αστρονομία;
Μα φυσικά! Οι δύο αυτές επιστήμες έχουν κοινές ρίζες. Την κίνηση και παρατήρηση των Ουρανίων σωμάτων. Η Αστρονομία εξετάζει τις πλανητικές θέσεις, την βαρύτητα, την ταχύτητα, την θερμότητα κτλ, όλων των Ουρανίων σωμάτων, του χώρου και του σύμπαντος στο σύνολό του. Όμως, δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι Αστρονόμοι που έχουν αναγνωρίσει την ψυχολογική τους υπόσταση, ούτε την επιρροή τους στη Γή και την Ανθρώπινη Ύπαρξη.
Η Αστρολογία εξετάζει την ψυχολογική επίδραση  των Ουρανίων Σωμάτων στην Γή και στην Ανθρώπινη Ύπαρξη βάση όλων των πιο πάνω. Βάση έρευνας, μελέτης και στατιστικής παρατήρησης η κάθε πλανητική θέση, κίνηση και όψη των Ουρανίων Σωμάτων έχει συσχετιστεί με επαναλαμβανόμενα πανομοιότυπα γεγονότα στην Γή και τον Άνθρωπο, κάθε φορά που τα ίδια Αυτά σώματα συσχετίζονται μεταξύ τους.
«As above, so below» είναι  μια αρχαία ρήση που θέλει να τονίσει και να περιγράψει με απλότητα ότι, ότι συμβαίνει σε Ανώτερα Βασίλεια αντικατοπτρίζεται στα Κατώτερα επίπεδα Γήινα πεδία. Ετσι μπορούμε να έχουμε την πρόγνωση, όπως και αυτή του καιρού.  
Μεταξύ μας μέχρι το 2025 πιθανών οι δύο αυτές επιστήμες να συμβαδίζουν και να συνεργάζονται συνειδητά για την εξελικτική πορεία του συνόλου, όπως η Ψυχιατρική με την Ψυχολογία, τουλάχιστον σε πανεπιστημιακά επίπεδα.
 
Λέγεται ότι ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος γιατρός της αρχαιότητας, έπαιρνε πολύ σοβαρά την μελέτη της Αστρολογίας. Σήμερα η αστρολογία διδάσκεται σε πανεπιστήμια;
Με συγκινεί ιδιαίτερα που μου αναφέρετε τον Ιπποκράτη. Μέγα Γιατρός, Διδάσκαλος από τους πρώτους Αστρολόγους και πατέρας όχι απλά της Ιατρικής, μα και της Ιατρικής Αστρολογίας. Υποστήριζε πως δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως γιατρός, αν δεν έχει και γνώσεις Αστρολογίας.
«Μόνο ένας μωρός θα θεράπευε ασθενείς χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το ωροσκόπιό τους, διότι πρέπει να θεραπεύουμε τον ασθενή και όχι την ασθένεια». Δίδασκε κατά κανόνα. Αντιστοιχούσε το κάθε Ζώδιο και πλανήτη ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την ποιότητα τους με τα μέλη του Ανθρωπίνου Σώματος. Π.χ. τον Κριο με το κεφάλι ,το Ταύρο με τον λαιμο ,θυρεοειδή αδένα, Διδύμο με τους πνευμονες κτλ. Ελεγχε σταθερούς ή απλανείς Αστέρες και την συσχέτιση τους στο Ωροσκόπιο. Ετσι μέσα απο το αστρολογικο αποτύπωμα του ασθενή του ανακαλυπτε οχι απλα την ασθενεια μα και την αιτια που την προκαλούσε.
Στο περίφημο κείμενο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής Coprus Hippocraticum τονίζει:
«Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην Ανατολή των αστέρων και Ιδιαίτερα του Σείριου και του Αρκτούρου, καθώς και στην δύση των Πλειάδων, γιατί οι περισσότερες αρρώστιες παρουσιάζουν κρίσεις σε αυτές τις περιόδους».
Ενώ, στο ίδιο  σύγγραμμα, υπενθυμίζει στους γιατρούς ότι η αστρολογία «δεν είναι δευτερεύουσας αλλά ουσιαστικής σημασίας γνώση για την τέχνη της ιατρικής».
Οι σύγχρονοι όμως γιατροί έχουν ξεχάσει τους βασικούς κανόνες και διδάσκονται πώς να συνταγογραφούν παρά να θεραπεύουν. Οι γιατροί του μέλλοντος θα είναι πιο κοντά στη πρακτική του Ιπποκράτη, θα λαμβάνουν ξανά υπόψη την Αστρολογία και θα συνταγογραφούν στους ασθενείς τους πώς να αναπτύξουν τις Αρετές τους.
Σήμερα η Αστρολογία διδάσκεται σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, σε κολλέγια και Σχολές ανά τον κόσμο, όπως το Bristol School of astrology, London School of astrology, Kepler Collage, αυτές είναι κάποιες σχολές που θυμάμαι. Και όπως κάθε επιστήμη, χωρίζεται σε διάφορους «κλάδους». Ψυχολογική Αστρολογία, Ελληνιστική, Ιατρική, Καρμική, πολιτική, Ωριαία, επιλεκτική  κτλ, που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ως εξειδικευμένη πορεία, μετά από τις βασικές δομές και γνώσεις.

Εσύ που έχεις σπουδάσει;
Στην Ελλάδα υπάρχει η Σχολή Αστρολογίας Εναλλακτική Παιδεία -Αστροπαιδεία, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Παιδειας Ελλάδος, που ο καθείς μπορεί είτε να βάλει τις γνώσεις του σε τάξη, είτε να διδαχθεί από το μηδέν την θαυμάσια αυτή γλώσσα του Ουρανού.
Η Καρδία της Σχολής μας, η Αγαπημένη για μας Βάσια Κόντη, έχει γίνει πρωτοπόρος στον χώρο της Αστρολογίας με μεγαλύτερο όραμα να αναβαθμιστεί η Αστρολογία στο σημείο που πραγματικά της αξίζει στη  «γενέτειρα χώρα της», την Ελλάδα. Στη σχολή αυτή είχα την ευκαιρία να διδαχτώ από καταξιωμένους  Δάσκαλους-Αστρολόγους στο χώρο, τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
Επίσης παρακολούθησα και εξακολουθώ να παρακολουθώ κύκλους σεμιναρίων από καταξιωμένους δασκάλους του εξωτερικού όπως ο John Frawley, Sharon Knight, Misty Kucerys, κ.α.
Οι γνώσεις που μπορεί κάποιος να εισπράξει στην Αστρολογία είναι πραγματικά ατελείωτες!
 
Γιατί αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι, τι ήταν αυτό που σε ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση;
Από παιδί θαύμαζα το Ουράνιο στερέωμα και ανέκαθεν πίστευα πώς κάτι κρυβόταν πιο πολύ πέραν των 12 ζωδίων. Κάτι μοναδικό, κάτι άπιαστο στον ανθρώπινο Νου. Είχα διαίσθηση, διόραση, κάτι που αφουγκραζόμουν συχνά ως παιδάκι και ακόμα πιο πολύ στην εξελικτική μου πορεία, (κάτι που όλοι μπορούσαν να αντιληφθούν, αφού είναι κάτι το όποιο κρατάει γενιές).
Από παιδί θυμάμαι να διαβάζω τα εφηβικά περιοδικά «Κατερίνα», «Μανίνα», (δεν ξέρω αν τα θυμάστε). Θυμάμαι να κυκλώνω τα διαφημιστικά από Αστρολογική σχολή η όποια τότε παραχωρούσε μαθήματα με αλληλογραφία. Ήμουν ακόμα παιδούλα στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, και όλο αυτό έμοιαζε σαν κάτι εντελώς άπιαστο. Πότε δεν το είχα συζητήσει. Το είχα αφήσει.
Κάπου στο τέλος του 2014 το θέμα αυτό επανήλθε στην επιφάνεια από διάφορα προσωπικά ζητήματα που βίωνα. Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν και άρχισα να ψάχνομαι. Ήταν σαν να έκλεισαν όλες οι πόρτες. Μα η γνωστή σε όλους ρήση «Όπου ο Θεός σου κλείνει μια πόρτα σου ανοίγει καμαρόπορτα» είχε λειτουργήσει ακράδαντα.
Είχα γνωρίσει μια φανταστική κοπέλα, την Λυδία που κρατήσαμε η μια το χέρι της άλλης και αρχίσαμε να μελετάμε, να ερευνούμε και να περισυλλέγουμε πληροφορίες για τις επιρροές των πλανητών στους προσωπικούς μας χάρτες και ότι αφορούσε την Αστρολογία. Η ίδια  -λόγω καταγωγής- είχε καταφέρει ήδη να ενταχθεί σε Αστρολογική σχολή του εξωτερικού. Όσο έρεε η πληροφορία και η γνώση τόσο πιο μαγικό και απέραντο γινόταν το σύμπαν.
Το 2018 άλλη μια πόρτα είχε κλείσει. Ένας κύκλος, με έναν άλλο να ανοίγει…. Αυτό της Σχολής της Εναλλακτικής Παιδείας. Κάπως έτσι η Αστρολογία έχει γίνει Εγχειρίδιον ζωής και όχι μόνο. Εκεί σταμάτησαν να υπάρχουν τα «γιατί» με όλες τις γνώσεις να μπαίνουν σε σειρά και να ξεκλειδώνουν το γενέθλιο σενάριο. Κάπως έτσι η Αστρολογία έγινε μονοπάτι εξελικτικής πορείας.
Είμαι Λάτρης των Άστρων, του Θεϊκού σύμπαντος, της Ζωής.
Παρά τις αρχικές μου σπουδές στο θέμα εσωτερικής διακόσμησης, η απέραντη αγάπη μου στο Θεό, στα «Μυστήρια» της ζωής και στην Αστρολογία έχουν γίνει το «Κλειδί» στην εσωτερική «Διακόσμηση Ψυχών» και αυτό αφήνει απερίγραπτα συναισθήματα.
 

Έχεις σχέση με γνωστούς Ελλαδίτες αστρολόγους όπως ο κ. Λεφάκης που είναι απ’τους πιο γνωστούς Ελλαδίτες αστρολόγους…..Τι σημαίνει για σένα να συναναστρέφεσαι με ονόματα πάρα πολύ γνωστά στο χώρο της αστρολογίας στην Ελλάδα και τι κερδίζεις μέσα από αυτό; Ξέρετε, ο κ. Λεφάκης, η κ.Κόντη, η κ. Λίλη Λάλεχου, η κ. Μαίρη Γαλανού, η κ. Έλενα Μένεγου, (μια φανταστική Αύλη –άπιαστη μορφή στην Αστρολογία, μας έφυγε νωρίς και νοιώθω υπερβατική ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να με διδάξει) και όλοι οι άλλοι, για εμένα είναι οι  Δάσκαλοι, που μας κράτησαν από το χέρι και μας περπάτησαν βήμα –βήμα ανάμεσα από τα 12 ζώδια, τους 12 πλανήτες τους απλανείς, την κάθε μοίρα… Δεν μας χαρίστηκαν, δεν μας χάιδεψαν τα αφτιά, μα έγιναν αρωγοί Φωτός σε κάθε βήμα. Ο δρόμος της Αστρολογίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα μα με αλήθεια και φέρει μεγάλη ευθύνη. Θέλει αυτογνωσία, ταπεινότητα, καθαρή κρίση, κατανόηση, αντίληψη, πίστη, εχεμύθεια, εμπιστοσύνη και απέραντη αγάπη. Έχει όμως, ένα μαγικό τρόπο να ενώνει ανθρώπους αυτή η Ουράνια  επιστήμη, να δημιουργεί Άστρο-οικογένειες, φίλους αληθινούς, από ψυχής.   Μας πρωτοφώναξαν «παιδάκια» και τώρα Περήφανα μας προσφωνούν «Παιδία» τους , «Φίλους», «Συναδελφους». Και αυτό είναι η Ουσία. Αυτό που πραγματικά κερδίζεις πέραν από τα Καράτια γνώσεων δίπλα σε αυτούς τους τόσο Θαυμαστούς Ανθρώπους, είναι η «Αξία» που εισπράττεις από τους ίδιους τους Δασκάλους σου. Η περηφάνια τους! Τα μπράβο τους!


Πρόσφατα είχαμε στην Κύπρο την εκδήλωση Enjoy Astrology in Cyprus. Τι εκδήλωση ήταν;
Πράγματι, πρόσφατα στη Λευκωσία είχαμε την Κυρία Βάσια Κόντη, τον Κύριο Λεφάκη και την ομάδα Δασκάλων της Σχολής της Εναλλακτικής Παιδείας αλλά και τους Απόφοιτους Αστρολόγους και σπουδαστές της σχολής, στο Enjoy Astrology in Cyprus σε ένα απόγευμα όλο προβλέψεις για το 2023.
Το 2023 θα είναι μια μεταβατική χρονιά και έχουμε μιλήσει για το τι να περιμένουμε, ποίες θα είναι οι νέες μορφές επιχειρηματικότητας, από πού έρχονται οι ευκαιρίες ανέλιξης και πώς να τις διαχειριστούμε. Πώς θα είναι τα οικονομικά μας και πώς θα δομήσουμε τις ασφάλειες μας την επερχόμενη χρονιά. Έχουμε ζήσει και ακόμα ζούμε δύσκολα χρόνια, με την χρονιά του 2023 να είναι κρίσιμο μα υποσχόμενο και χρειάζεται προετοιμασία να αφουγκραστούμε τις ευκαιρίες.  
Ο κόσμος πέραν αυτού, είχε την ευκαιρία να μας γνωρίσει από  κοντά, να συνομιλήσει μαζί μας και όσοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τις προσωπικές προβλέψεις.
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση με την πρώτη να έχει πραγματωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, ( λίγο πριν τον Κόβιτ και τους περιορισμούς) και ευελπιστούμε πως θα καταστεί θεσμός, με την Αστρολογική ομάδα στο νησί μας να μεγαλώνει.
 
Για σένα τι σημαίνει αστρολογία;
Όπως έχω πει πιο πάνω η Αστρολογία είναι ο Αναιρέτης των «Γιατί», του «ποίος είμαι», του «πού πάω». Ποιος ο Συμπαντικός Σκοπός μου. Είναι εργαλείο πρόγνωσης και προνόησης, ώστε να χρησιμοποιηθεί κάθε στιγμή επάξια. Η έννοια της πίστης, Του δικαίου και της συμβατότητας αυξάνονται κάθε φορά που αναγνωρίζεις τις «άπιαστες» στον ανθρώπινο Νού απαντήσεις στα ερωτήματα σου.
Μα ξέρετε, είναι πραγματικά φανταστικό καθώς παίρνεις το Φώς από τον Ήλιο, την λάμψη των πλανητών και την Χρυσόσκονη των Αστερίων και ενώνεις με αυτά ολόκληρο το Σύμπαν! Ο κάθε αστρολογικός χάρτης που σχηματίζεται μοιάζει με αχαρτογράφητο βυθό, με κρυμμένους αμύθητους θησαυρούς, που σε μαγνητίζει να τον εξερευνήσεις. Στο τέλος της εξερεύνησης του, νιώθεις σαν δύτης που έχει ανακαλύψει απροσδόκητα ένα όστρακο με το πίο Σπάνιο Μαργαριτάρι και το έβγαλε στην επιφάνεια.
 
Η Κύπρος μας έχει ζώδιο; Αν ναι πως θα είναι το 2023 για την χώρα μας;
Η Κύπρος μας είναι χώρα με τον Ήλιο της στους Λέοντες, που χαρακτηρίζει τους πλούσιους φυσικούς πόρους του νησιού και τις ευλογίες που μπορούμε να έχουμε μέσα από το εμπόριο, όπως και τις πολλαπλές πλούσιες δημιουργικές ιδέες που μπορεί το μυαλό μας να δημιουργήσει και να γίνει πρωτοπόρο.  (Αν και ταλαιπωρημένο ).
Σε σύνοδο ο Ήλιος με τον Ουρανό,μαζί τους και ο Ερμής δείχνει ένα προοδευτικό πνεύμα, μια αυθεντικότητα αλλά και το επαναστατικό πνεύμα που έχουμε κληροδοτήσει από τους προγόνους μας.
Είμαστε χώρα θαυμασμού, εκπλήξεων και πρωτοτυπίας, με Βασιλικά ζητούμενα να παρακινούνται από αυτήν.
Ωροσκόπος της χώρας είναι ο Δίδυμος με το Εμείς ως Ερμής να φέρει τον κόσμο της Κύπρου δημιουργό χαράς και ευδοκιμιάς, εάν αφήσει τα εναλλασσόμενα συναισθήματα, πονηρία και τις εφηβικές αντιδράσεις.
Ο Ωροσκόπος Δίδυμός, μαζί με την Σελήνη και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο μα σε παρασκηνιακό οίκο αποτυπώνει τον διχασμό του λαού, την ίντριγκα και την διχοτόμηση του νησιού. Σαν ένας κίνδυνος να υπάρχει έξω από την πόρτα μας. Αυτό το γεγονός ερεθίζεται περίπου κάθε 2 – 2.5 χρόνια και κάθε φορά που ο Άρης  βρίσκετσι στους Διδύμους φέρνει στο νησί εντάσεις.  Αυτή την χρονιά και για τους επόμενους 7 μήνες θα βιώνουμε μια τέτοια συγκυρία που χρειάζεται προσοχή και ετοιμότητα λόγω της φαινομενικά ανάδρομης  κίνησης του Άρη. Σε αυτό χρειάζεται διάκριση μα και εκ λογικεύση να μην περάσουμε εμείς οι ίδιοι από διχασμό και διχόνοια ως λαός παρά να μάθουμε από τις συγκυρίες του 1975 και να αλληλοβοηθηθούμε. Το βάρος ίσως πάει πιο πολύ στο οικονομικό, αλλά θα έχουμε πολλά στηρίγματα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, τα οποία μπορούν να γίνουν ευκαιρίες ξαφνικής στροφής της τύχης
(Επειδή είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στα επερχόμενα κείμενα μέσα από τη στήλη μας).
 

Ξεκινάς σύντομα δική σου στήλη στο SkalaTimes. Μίλησε μας γι αυτή τη στήλη. Τι θα διαβάζουμε;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Skala Times και όλους τους συντελεστές του για την φιλοξενία  και συνεργασία σας.
Σε αυτή την στήλη μαζί θα αναλύουμε τις πλανητικές επιρροές, τις περιπέτειες δηλαδη των πλανητών και το πώς μας επηρεάζουν στην Γή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Το πού μας ρίχνει το Φώς του ο κάθε πλανήτης, τις γενικές του συμπεριφορές, τι θέλει να μας πεί σε συσχέτιση με το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό και τα «κλειδιά» για την συμβατότερη διαχείριση των ενεργειών τους. Επίσης θα διαβάζουμε προβλέψεις για κάθε Ζώδιο. Φυσικά όπως εχουμε εξηγήσει, Αστρολογία δεν είναι μόνο 12 Ζώδια μα όλοκληρη επιστήμη και καλό θα είναι να μελετήσουμε προσεκτικά τον δικό μας προσωπικό Αστρολογικό αποτύπωμα.

Που μπορεί να σε βρει κανείς; Να αναφέρουμε αρχικά πώς μέσα από τις συγχρονές μεθόδους προσέγγισης, παρατήρησης, έρευνας και μελέτης των πλανητικών επιρροών, παρέχουμε την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει προσωπικές δυνάμεις, μα και τη δυναμική των κρυσταλλομένων μοτίβων, ώστε να αποκτηθεί αυτογνωσία και ενας Υγιής υπαρξιακός σκοπός. Επίσης παρέχουμε άριστη  συμβουλευτική καθοδήγηση σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο ώστε να επιτευχτεί κάθε στόχος με επιτυχία.
Μπορείτε να με βρείτε: Facebook =Δέσποινα Κυπριανού (Despina Kyprianou) www.facebook.com/deinas.paradise μέσω μεσεντζερ ή απευθείας στο τηλέφωνο 99936627. Επίσης βρίσκομαι και στα Feminine Alchemy classes -Women circles Akasha Center www.marilenashyamashakti.com(96603633) 

Τέλος Δέσποινα, μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για το πεπρωμένο μας ή το έχουν προδιαγράψει τα άστρα; «Ο Θεός τα πάντα εν Σοφία εποίησε», για να δώσει σε εμάς τα παιδία Του, τα δημιουργήματα Του, όλα τα κλειδιά που είναι απαραίτητα να διελεύσουμε ως μικρά Αστέρια από την Γήινη Υπόσταση, με γνώμονα την δική Του Θεία Υπόσχεση. Αυτή της 8ης Ημέρας και της ποθητης 5ης Αρμονικής. Τι θα πεί αυτό; Αφορά την ευσυνειδησία του Ανθρώπου και το πώς αναλαμβάνει τις ευθύνες του προγενέθλιου του Συμβολαίου, του σκοπού δηλαδή που ήρθε να επιτελέσει στη Γη, απέναντι στο Θείο Προσχέδιο. (Κάτι που υπογράψαμε με τον Δημιουργό, όχι με τα Αστέρια). Ότι έχουμε προϋπογράψει να ζήσουμε, θα το ζήσουμε …και το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε έρθει απλά για να ταλαιπωρηθούμε ή να διασκεδάσουμε, να κερδίσουμε ή να χάσουμε χρήματα,  να πονέσουμε ή να αγαπηθούμε. Υπάρχει ένας βαθύτερος λόγος και σκοπός για την εναρμόνιση του συνόλου. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά να αντιλαμβανόμαστε την σημαντικότητα του Σκοπού μας ώστε η Ελεύθερη Βούληση που μας έχει χαριστεί να  οδηγείται συμβατά από την Πύλη της Δυαδικότητας για την κοινωφέλεια του συνόλου. Η σοφία και ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε κατάστασης μας βάζει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξελικτική μας πορεία. Ο Αγαπημένος Καρλ Γιουγκ λέει: «Γεννιόμαστε σε μια δεδομένη στιγμή, σε ένα δεδομένο μέρος και σαν τα χρόνια τις σοδιάς του Κρασιού, έχουμε μέσα μας τις ιδιότητες της χρονιάς και της εποχής που γεννιόμαστε. Η Αστρολογία δεν έχει να αποδείξει κάτι περισσότερο από αυτό». Η Αστρολογία δεν έχει πιο χρήσιμη λειτουργία από αυτή, να ανακαλύψει την ενδόμυχη φύση του ανθρώπου και να την αναδείξει στη συνείδηση του ώστε να εκπληρώσει την Ύπαρξη του, βάση του νόμου του Φωτός. Είναι στο χέρι μας πώς στην εξελικτική μας πορεία θα γίνουμε ακριβό αναπαλαιωμένο κρασί , ένα αρωματισμένο μπράντι ή αφυπνιστικό κονιάκ ή απλά μια πεταγμένη σταφυλό-φλούδα. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά στο «πεπρωμένο».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!