Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κυριάκου Κούσιου στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, στη Λάρνακα

Είναι με ιδιαίτερη ευχαρίστηση που αποδέχτηκα την πρόσκληση να χαιρετίσω σήμερα το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, που συνδιοργανώνεται από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, το Erasmus+, το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης και τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Η απόφαση να οριστεί το 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας λήφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή διαπίστωσε τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία στους νέους ανθρώπους: στην εκπαίδευσή τους, στην απασχόληση, στην κοινωνική ένταξη, στην ψυχική τους υγεία.  Καθώς η πανδημία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή όλων μας, η Ένωση στρέφει τώρα την προσοχή της στις ευκαιρίες και τις προοπτικές που πρέπει να διασφαλιστούν για τη νέα γενιά, στην περίοδο μετά την πανδημία. Γι’ αυτό, ανάμεσα στις προτεραιότητες του Έτους Νεολαίας είναι και η εκπαίδευση των νέων, με σκοπό την προετοιμασία τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.

Νιώθω τυχερός που απευθύνομαι σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ζήλο για επιμόρφωση και αυτοβελτίωση. Μέσα από αυτό το διήμερο Εργαστήριο, θα αποκομίσετε πολλά και θα εφοδιαστείτε με βιωματικές γνώσεις, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στη διεκδίκηση της πιο σωστής, της κατάλληλης σταδιοδρομίας.  Όποια κι αν είναι η επιδίωξή σας, να βελτιώσετε ή να αλλάξετε την εργασία σας, να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες εργοδότησης που θα σας παρουσιαστούν ή να αναπτύξετε τη δική σας επιχειρηματική δραστηριότητα, να είστε σίγουροι ότι αυτό το Εργαστήριο θα συμβάλει σημαντικά σε αυτή.  Διαβάζοντας κάποιος το Πρόγραμμα του Εργαστηρίου, αμέσως θα αντιληφθεί ότι όλοι οι εκπαιδευτές είναι καταξιωμένοι στον τομέα τους και θα σας εφοδιάσουν με την απαραίτητη γνώση, με τα αναγκαία εργαλεία, ώστε να είστε σε θέση να κάνετε το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σας πορεία.

Αυτό είναι το πρώτο Εργαστήριο “ACCELERATE YOUTHSELF”, το οποίο καλύπτει τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει ακόμη ένα τον Νοέμβριο, στον Αγρό, για να έχουν την ευκαιρία περισσότερες νέες και περισσότεροι νέοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την κυπριακή αγορά εργασίας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και να σας ευχηθώ να απολαύσετε το διήμερο που ακολουθεί, αποκομίζοντας όσα περισσότερα μπορείτε.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του Εργαστηρίου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!