Τα ωφέλη του μπαλέτου στα παιδιά


Στη σχολή χορού «On your Feet» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα μπαλέτου, ανάμεσα στα πολλά είδη χορού που διδάσκονται. 

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει το μπαλέτο από πολύ μικρή ηλικία, από μόλις τριών ετών! 

Το μπαλέτο  προσφέρει πολλά οφέλη στα παιδιά, ακόμη κι αν δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν με αυτό το είδος χορού μετέπειτα όταν μεγαλώσουν.

Για να δούμε μερικά από τα οφέλη του μπαλέτου:

Μειώνει το άγχος: Εστιάζοντας σε ένα μάθημα μπαλέτου με τη μουσική η προσοχή των παιδιών επικεντρώνεται στη σωστή εκτέλεση των βημάτων. Αυτό τον βοηθάει να αδειάσουν το μυαλουδάκι τους από σκέψεις που ενδεχομένως να τα πωλούν η γενικότερα από το άγχος της καθημερινότητας. Επιπλέον η κίνηση του σώματος με το χαλαρωτικό είχα της κλασσικής μουσικής βοηθάει τα παιδιά να χαλαρώσουν αλλά συνάμα και να εκτονωθούν.

Βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν καλλίγραμμο σώμα: Το μπαλέτο είναι γεγονός ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόκτησης καλής φυσικής κατάστασης.Μπαλαρίνες ακόμη κι αν σταματήσουν μπαλέτο θα έχουν πάντα το σώμα της μπαλαρίνας το όμορφο στήσιμο και χάρη. Επιπλέον το μπαλέτο βοηθάει να στέκεται σωστά το σώμα στην καθημερινότητα.

Δημιουργεί φιλίες και μαθαίνει τα παιδιά να εργάζονται σε κλίμα ομαδικότητας: Τα παιδιά μέσα από το μάθημα του χώρου μπαλέτου δημιουργώ φιλίες, κοινωνικοποιούνται, και βεβαίως μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μία ομάδα να συντονίζονται, να ακολουθούν και να συνεργάζονται με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

Τονώνει την εμπιστοσύνη: Ακόμα και αν δεν είναι βασικός στόχος ο χορός μπροστά σε μεγάλο κοινό, η δυνατότητα εκτέλεσης βημάτων χορού και κινήσεων με χάρη μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της εμπιστοσύνης.

Προσφέρει ευελιξία και δύναμη στο σώμα: Ο κλασικός χορός συνδέεται με αυξημένη αντοχή και ευελιξία στο σώμα. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Στη σχολή χορού «On your Feet» οι μικρές μας μαθήτριες διασκεδάζουν, μαθαίνουν και κερδίζουν τα οφέλη του μπαλέτου.

Σας περιμένουμε, οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99155004

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!