Δεν φταίνε όλοι αυτοί που με θράσος μας εμπαίζουν, αλλά όλοι εμείς….

SkalaTimes Team

Οι Λευκωσιάτες γονείς που χρειαζονται σχολικούς συνοδούς για τα παιδιά τους ειναι….κακομαθημένοι!!! Αυτό καταλάβαμε να εννοεί ο Υπουργός Παιδείας, μέσα από τη σημερινή δήλωση του Βουλευτή Κερύνειας κ. Χρίστου Χριστόφια, μέλους Επιτροπής Παιδείας της Βουλή.

Ενώ τα προβλήματα στην Παιδεία δεν εχουν σταματημό, με θύματα προπάντων τα παιδιά αυτού του τόπου και ενώ και στο τομέα της Υγείας μια από τα ίδια, προβλήματα χωρίς σταματημό, (βλέπε σήμερα τον αγώνα των ειδικευόμενων ιατρών της Κύπρου για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για την προστασία των δικαιωμάτων τους), γινόμαστε θεατές σε σουρεαλιστικά σκηνικά με πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα, που αν υπήρχε μια στοιχειώδης πολιτική ευθιξία, σε αυτό τον τόπο, θα είχαν ήδη παραιτηθεί!

Το συμπέρασμα βέβαια, είναι πως δεν φταίνε όλοι αυτοί που με θράσος μας εμπαίζουν, αλλά όλοι εμείς που τα ξέρουμε, τα σχολιάζουμε, αλλά δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό, ειδικά όταν “δε μας αφορά άμεσα”! Και ο νοών νοείτω!


Η σημερινή δήλωση του κ. Χρίστου Χριστόφια:

Ήμουν παρόντας στη συνάντηση του ΥΠΑΝ με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλή στο ισόγειο του ΥΠΑΝ που συγκάλεσε το καλοκαίρι ο Υπουργός με θέμα τους σχολικούς συνοδούς παιδιών με αναπηρία.

Στη συνάντηση στο ΥΠΑΝ με τον Υπουργό Παιδείας ο ίδιος έκανε εκτεταμένη αναφορά στο γεγονός ότι στη Λευκωσία υπάρχουν αναλογικά πολύ περισσότερες αιτήσεις για συνοδούς σε σχέση με άλλες επαρχίες και επαναλαμβάνοντας ότι «καταλαβαίνετε γιατί συμβαίνει αυτό» ή «ξέρουμε όλοι γιατί συμβαίνει» και «γιατί δεν υπάρχουν τόσες αιτήσεις αλλού», στέλνοντας το μήνυμα σαφώς και ξεκάθαρα ότι πολλά παιδιά και γονείς στη Λευκωσία υποβάλουν αίτηση και επιμένουν γιατί στη Λευκωσία είναι κακομαθημένοι.

Αν κάποιος λέει ψέματα σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με τους συνοδούς των παιδιών μας με αναπηρία αυτός είναι ο ΥΠΑΝ.

Όχι μόνο λοιπόν για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και για το νομοσχέδιο για την Ενιαία Εκπαίδευση που περιμένουμε για χρόνια και δεν ήρθε ποτέ. Για το οποίο εδώ και χρόνια ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμο για κατάθεση και ποτέ δεν έχει κατατεθεί.

Όπως δυστυχώς έλεγαν ψέματα για το πλαφόν που υπάρχει και ορίζεται από την ηγεσία του ΥΠΑΝ για τον αριθμό των συνοδών, ανεξαρτήτως πραγματικών αναγκών.

Και για τις διορθωτικές κινήσεις για τα παιδιά με αναπηρία που όλο περιμένουμε, τις εξαγγέλλουν κάθε χρόνο και δεν ήρθαν ποτέ.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον ΥΠΑΝ να δείξει ενσυναίσθηση και να διορθώσει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους συνοδούς για τα παιδιά με  αναπηρία. Έστω και τώρα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!