Περί «φαινομένου» Χριστοδουλίδη…

Γράφει η Νίκη Ζάρου, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος SkalaTimes

Κι όμως, οφείλει εξηγήσεις ο Χριστοδουλίδης κύριοι και κυρίες.
Πολλές εξηγήσεις.
Αγαπητέ κ Χριστοδουλίδη, αν δεν το αντιλαμβάνεστε τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια. Και αν δεν το αντιλαμβάνονται ούτε αυτοί που σας πλαισιώνουν τότε τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά και η κοινή λογική απουσιάζουν.

Γιατί; 

Η απάντηση έπρεπε να είναι #ξεκάθαρη. Έχετε υποβάλει υποψηφιότητα για ΠτΔ σε ένα κράτος που υποφέρει από διαφθορά, διαπλοκή, δολοπλοκίες αλλά το σημαντικότερο: έλλειψη λογοδοσίας. Σε ένα κράτοςπου τα τελευταία χρόνια, το κάθε σκάνδαλο μικρό ή μεγάλο αντιμετωπίζεται με το διορισμό μιας ερευνητικήςεπιτροπής ή με ένα mea culpa, και στην καλύτερη μια δήθεν απολογία. Διατείνεστε ότι είστε το καλό παιδί του Συναγερμού που βαρέθηκε τις δολοπλοκίες του ΑΝ και γι’ αυτό βγήκατε από την εξωτερική ως ανεξάρτητος.

Ποτέ όμως δεν απαρνηθήκατε τη συναγερμική σας ταυτότητα, και κυρίως δεν αποδέχεστε την κοινή γνώσηπου στηρίζουν και όλοι όσοι σας στηρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή ήταν η πιο διεφθαρμένη που πέρασεαπό τα χρονικά της γενέσεως της ΚΔ.


Επειδή εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά, παρά μόνο τα απλά, καταλαβαίνω ότι για να μην παραδέχεστε πόσοδιεφθαρμένη ήταν αυτή η κυβέρνηση εκτός του γεγονότος ότι υπηρετούσατε ως ΚΕ και χάι πρόφαιλΥπουργός Εξωτερικών, σκοπός σας είναι να διατηρήσετε την εύνοια και τη στήριξη του διεφθαρμένουΠτΔ. Και να το αρνηθείτε, σας θυμίζω πόσο μικρή είναι η Κύπρος αγαπητέ Νίκο οπότε άστε το καλύτερα.

Βρίσκω εκ του περισσού να αναλύσω όλα τα σκάνδαλα, από πλυντήρια, διαβατήρια, ντελιβερη διαβατηρίων(αλήθεια μάθαμε ποιος υπουργός έπαιρνε τα διαβατήρια ως ντελίβερη μπόι;), φορολογικός παράδεισος και όλατα άλλα. Τα ξέρετε και μεις το ίδιο. Προσθέτω σε αυτάτην έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος πλέον σε όλους τους θεσμούς, στα πολιτικά πρόσωπα και στα ΜΜΕ και έρχομαι στο προκείμενο. 

Η κοινωνία, δεν είναι μόνο η «κοινωνία» που αγκαλιάζει την υποψηφιότητα σας. Η κοινωνία της Κύπρου σε ποσοστό 96% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ήταν διεφθαρμένη. Εσείς όχι. 

Άρα, η κοινωνία αυτή λοιπόν, που αποτελείται από το σύνολο του πληθυσμού της χώρας που σε περίπτωση εκλογής σας, θα κληθείτε να κυβερνήσετε, ξέρετε τι ζητά; Διαφάνεια. Λογοδοσία. Τιμιότητα. Εντιμότητα. Ικανότητα. Δεν ψάχνει ένα χαμόγελο να το κοιτά να αγαλλιάζεται. Ψάχνει εκείνον τον ένα που τις ικανότητες του θα τις ενεργοποιήσει προς το συμφέρον του τόπου και του λαού του. 

Μα και γιατί λοιπόν γίνεται ειδική αναφορά σε σας; Επειδή αγαπητέ, ήδη τουλάχιστον 5 φορές έγινε χρήση του νόμιμου Vs του ηθικού σε σχέση με δραστηριότητες σας, όπως το Ταμείο Διαφώτισης, όπως ο μισθός εξωτερικού ενώ ήσασταν Κύπρο κ μάλιστα σε τραγικές για τον τόπο μας στιγμές, όπως τα δίδακτρα των παιδιών σας, όπως η χρήση του αξιώματος Υπουργού για προσωπική προβολή, όπως η πρόσληψη της Τζόσης, ή ακόμα και χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου και κυβερνητικών υπαλλήλων να σας μεταφέρουν ψώνια από τον πεθερό σας. 

Ξέρω, κατινιές θα πείτε εσείς και το ποίμνιο σας. Οργανωμένη προσπάθεια αποδόμησης σας. Αλλά να σας πω κάτι; Δεν είναι. Είναι γεγονότα. Και μας οφείλετε εξηγήσεις, τελεία και παύλα. 

(*Ξέρετε πόσο βασανίζεται επί καθημερινής βάσης ο καθένας να τα βγάλει πέρα; Ξέρετε ότι κάποιοι, παίρνουμε τα μωρά φροντιστήρια, τρέχουμε να πάμε υπεραγορά, να πληρώσουμε τα μαλλιοκέφαλα μας για λίγο ψώνισμα, να τρέξουμε να πάμε πίσω να παραλάβουμε τα παιδιά μας, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την βενζίνη μας, τη φθορά του αυτοκινήτου μας κλπ; Σε ένα ονειρικό κόσμο, ένας οδηγός του κράτους, τα κάνει αυτά για όλο τον πληθυσμό της χώρας. Με βενζίνη του κράτους). 

Διατείνεστε ενότητα, αλλά σε ποιους αναφέρεστε; ενότητα μεταξύ των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού; Υπάρχουν και οι υπόλοιποι Νίκο. Αυτοί που μπορεί να μη σε ψηφίσουν αλλά πάλι εσύ θα πρέπει να τους σεβαστείς και να δουλέψεις για το καλώς νοούμενο συμφέρον τους. Αυτοί λοιπόν, δεν τρέχουν να σε δουν σε πανηγύρια ή εκδηλώσεις. Ούτε έρχονται στις προεκλογικές σου μαζώξεις. Σε όλους οφείλεις εξηγήσεις. Ακόμα κι αν πάρω ως δεδομένες τις δημοσκοπήσεις, στο 36% των ερωτηθέντων που σε στηρίζουν, υπολείπονται 64 ποσοστιαίες μονάδες που δε σε στηρίζουν και αυτοί όλοι απαιτούν εξηγήσεις. 

Απορώ λοιπόν για πολλά πραγματα Νίκο.  

Όταν πήγατε στο Κραν Μοντανά, ο ΠτΔ βάσει μαρτυριών και καταγγελιών από δικούς μας αξιωματούχους, είχε πάρει μαζί του κατασκοπευτική βαλιτσούλα δήθεν για να παρακολουθεί τους ξένους (λες κ υπάρχει κάτι ηθικό σε αυτό) αλλά στο τέλος παρακολουθούσε τον Αντρο Κυπριανού, τον Στυλιανίδη και μάλιστα στο άρθρο του Τελλογλου &Τριανταφύλλου αναφέρεται ότι εσύ προσωπικά σε κάποιον έκανεςπαρατήρηση οτι μιλούσε με την φιλενάδα του. Άρα ήταν εις γνώσιν σου το σύστημα παρακολούθησης. Πες μου λοιπόν Νίκο γιατί θεώρησες ότι εσύ είσαι υπεράνω από όλους τους άλλους σε αυτό τον τόπο; 

Θα μου πεις, τι σχέση έχει αυτό; Έχει. Έχει διότι όλα αυτά που έγραφες ήταν ήδη γνωστά σε κάποιες δεκάδεςάτομα. Γι’ αυτό δε βγαίνεις να διαψεύσεις Νίκο; Τι άλλοκρατούν στο χέρι για το οποίο δεν ήσουν προσεκτικός; 

Και γιατί δε δηλώνεις επίσημα αν δεν είναι δικά σου τα μηνύματα καλέ μου; Εγώ αν ήμουν και δεν ήταν δικά μου, θα κινούσα αγωγή μέχρι και στο μελάνι που χρησιμοποιήθηκε για να με διαβάλουν. Και συ πιστεύω έτσι θα έκανες. 

Και πριν κατηγορηθούμε για πολιτικές σκοταδισμού και της κλειδαρότρυπας, να σου πω ότι ολίγον με ενδιαφέρει το περιεχόμενο των μηνυμάτων σου. Ολίγον με απασχολεί και ότι διέταξες να δημιουργηθούν τρολλς. Τα βλέπαμε, όπως και τους χυδαίους τρόπους με τους οποίους εκφράζονταν. Δεν είχαμε ανάγκη να μας το πει και παπάς (Μανώλης Κυριάκου). Βλέπουμε και πολλά άλλα και δε χρειάζονται μηνύματα να μας επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν για τακτικές πολιτικών που έχουν στα πέηρολλ δημοσιογράφους με τον α ή β τρόπο, είτε αυτό είναι χρήματα ή εύνοια ή προαγωγές ή άλλοι τρόποι. Ολίγον με απασχολεί και το χυδαίο λεξιλόγιο με το οποίο εκφράζεσαι επί καθημερινής βάσεως ή ότι δεν άφησες άνθρωπο ασχολίαστο. Αυτά πρέπει να απασχολήσουν όσους σε είχαν σε εκτίμηση. Εγώ δε σε είχα ποτέ. Ο ππαράς ο κάλπικος φαίνεται που σιυλλια μιλια Νίκο. 

Άρα γιατί το αναφέρω; 

Λοιπόν με απασχολούν δυο πράματα. 

Η επιλογή σου να κάνεις τα αίσχη αυτά με τον Κυριάκου. Έναν άνθρωπο που όλοι ξέρουν το ποιόν του. Άρα και συ το ήξερες. Συνειδητά διάλεξες με ποιους να συνεργαστείς. Και αυτό φανερώνει το ποιόν της προεκλογικής σου και του χαρακτήρα σου. 

Και δεύτερον η απάθεια, η αναισθησία, η υποκρισία με την οποία αγνοείς την ευθύνη προς το λαό που σε πλήρωνε ήδη τόσα χρόνια ως ΚΕ και Υπεξ (και εκμεταλλεύτηκες κάθε λεπτομέρεια προς προσωπικό σου όφελος να κτίσεις πολιτικό κεφάλαιο) και αρνείσαι να απευθυνθείς ως ένας σοβαρός μετρημένος, υπεύθυνος άνθρωπος με σεβασμό προς το λαό που επιδιώκεις να κυβερνήσεις παίρνοντας θέση για όλα αυτά που σου καταλογίζουν τα μηνύματα. Να απολογηθείς αν πρέπει. Να αστράψεις και να βροντήξεις αν είναι ψέματα. Αλλά δεν είναι, έτσι Νίκο; 

Κι όμως, μας οφείλεις εξηγήσεις. Χτες.



Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!