Τ/κ τεμάχια επί της Λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα, ερώτηση βουλευτή κ. Ορφανίδη, απάντηση Υπουργού κ. Νουρή

Ερώτηση του Βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη.

Θέμα: Τ/κ τεμάχια επί της Λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα.

Επί της οδού Φανερωμένης στη Λάρνακα πλησίον του κυκλικού κόμβου, έχουν ενοικιαστή σε άτομα που έχουν αιτηθεί στο παρελθόν διάφορα τεμάχια, εισπράττονται ενοίκια και καταβάλλονται διάφοροι φόροι όπως η αποκομιδή σκυβάλων από τον Δήμο της πόλης.

Τα τεμάχια αυτά δεν μπορούν όμως να αξιοποιηθούν για τον λόγω ότι δεν υπάρχει οδική σύνδεση και παραμένουν αναξιοποίητα. Έχουν δοθεί στο παρελθόν υποσχέσεις για την διάνοιξη δρόμου από την πίσω πλευρά και έγιναν σχεδιασμοί από τον κηδεμόνα διαχείρισης Τ/κ περιουσιών εξ’ όσων γνωρίζω χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει η οποιαδήποτε εργασία.

Παρακαλώ τον αρμόδιο Υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα εξής ερωτήματα:

1. Μέχρι που ευρίσκεται ο σχεδιασμός της διάνοιξης του δρόμου και που οφείλεται η καθυστέρηση; 2. Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου;

Απάντηση ημερομηνίας 21ης Σεπτεμβρίου 2022 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στην ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.171, ημερομηνίας 28 Ιανουαρίου 2022, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη

«Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία οδικού δικτύου για εξυπηρέτηση των αναπτύξεων που έχουν δημιουργηθεί στο τ/κ τεμάχιο με αρ. 1 Φ/ΣΧ. 40/64W2 επί της οδού Φανερωμένης και να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

(α) Η Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών στο πλαίσιο εξυπηρέτησης επαγγελματικών αναγκών των προσφύγων, έχει προβεί στην εκμίσθωση μέρους του τ/κ ιδιοκτησίας τεμαχίου με αρ. 1 Φ/Σχ. 40/64W2, που βρίσκεται επί της οδού Φανερωμένης στη Λάρνακα, σε οκτώ εκτοπισμένους δικαιούχους, με σκοπό την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση. Λόγω της θέσης του τεμαχίου (εφάπτεται κυκλικού κόμβου), ο Δήμος Λάρνακας δεν είναι πρόθυμος να προβεί στην έκδοση των σχετικών αδειών για λειτουργία των αναπτύξεων, εκτός και εάν προηγηθεί σωστός σχεδιασμός ανάπτυξης ολόκληρου του τεμαχίου.

(β) Στο πλαίσιο ορθολογικής ανάπτυξης του αναφερόμενου τεμαχίου, σύμφωνα με τα δεδομένα της περιοχής, ο Δήμος Λάρνακας ετοίμασε σχέδιο διαχωρισμού του αναφερόμενου τ/κ τεμαχίου σε οκτώ οικόπεδα επαγγελματικής στέγης, οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης. Η πρόταση του Δήμου Λάρνακας, για δημιουργία οδικού δικτύου και χώρων στάθμευσης κρίθηκε αναγκαία, αφού είχε ως γνώμονα τη δυνατότητα εμπορικής ανάπτυξης του τεμαχίου προσφέροντάς τους ικανοποιητική και ασφαλή πρόσβαση, καθώς και χώρων στάθμευσης των επισκεπτών, κατά τρόπο που να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και θέματα ασφάλειας. Κύριος λόγος είναι η θέση του τεμαχίου, το οποίο εφάπτεται της πολυσύχναστης οδού Φανερωμένης και κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου.

(γ) Εφόσον το έργο επιβάλλεται να δημιουργηθεί, ώστε οι μισθωτές να μπορέσουν να εξασφαλίσουν πολεοδομική και οικοδομική άδεια, για τη σωστή λειτουργία των αναπτύξεων τους, το θέμα τέθηκε ενώπιον του Κηδεμόνα Τ/Κ Περιουσιών, και εγκρίθηκε η καταβολή του ποσού των €100.000 από κονδύλι της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, προς το Δήμο Λάρνακας, ο οποίος και θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Συγκεκριμένα, ποσό ύψους €60.000 θα παραχωρηθεί εντός του έτους 2022 και ποσό ύψους €40.000 έχει περιληφθεί στις προτάσεις της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών στον προϋπολογισμό του 2023.  Ήδη το ποσό των €60.000 έχει μεταφερθεί σε κονδύλι του Επάρχου Λάρνακας-Κλάδος Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών, για τα περεταίρω.

2. Είμαι στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες.»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!