Ηράκλης Μανδρίδης: “Οι Moyses Live έχουν ήδη καθιερωθεί και αγαπηθεί από το κόσμο και εμείς φέτος έχουμε ανεβάσει κι άλλο την διασκέδαση και την ποιότητα του μαγαζιού!”

Μεγάλωσε μέσα σε χώρους εστίασης, ο παππούς του ήταν ο ιδιοκτήτης του γνωστού κέντρου «Ηράκλης», που βρισκόταν εκεί που είναι σήμερα το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, ο ίδιος επαγγελματικά  έχει περάσει από ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια, είναι μέλος του ΠΑ.ΣΙ.ΚΑ και της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας και σήμερα είναι ο ιδιοκτήτης του Moyses Live στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας.
Ο Ηράκλης Μανδρίδης μιλά στο SkalaTimes με αφορμή την πρεμιέρα στις Moyses Live το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και μας λέει πολλά και ενδιαφέροντα, για την ποιοτική διασκέδαση και ψυχαγωγία, που πλέον στην Λάρνακα έχει όνομα, Moyses Live!

SkalaTimes

Η δική σου επαγγελματική δραστηριότητα πώς ξεκίνησε;
Προέρχομαι από μια οικογένεια που έχει παράδοση, επαγγελματικά, στο χώρο εστίασης. Ο παππούς μου ήταν ο ιδιοκτήτης του Κέντρου «Ηράκλης» στο Δημοτικό Κήπο Λάρνακας.

Ήταν ένας πολύ γνωστός χώρος για του Λαρνακείς, αφού τότε δεν υπήρχαν και πολλοί χώροι ψυχαγωγίας…
Ναι, ακριβώς! Ιδιαίτερα προπολεμικά, πριν το 1974, ήταν ο «in» τόπος για να κάνεις γάμο, αρραβώνα, βάφτιση, εκεί γίνονταν οι καρναβαλίστικοι χοροί και όλες οι κοινωνικές εκδηλώσεις της εποχής τότε.

Φαντάζομαι θα έχεις αναμνήσεις από το χώρο «Ηράκλης».
Βεβαίως! Εγώ μεγάλωσα εκεί, ήμουν από τα τυχερά παιδιά που πρόλαβαν και τα ζώα δίπλα στο ζωολογικό κήπο (γέλια!) και μάλιστα πρέπει να πω ότι από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε να εμπλέκομαι στο χώρο του εστιατορίου. Από πολύ μικρός βοηθούσα στο εστιατόριο, σέρβιρα, βοηθούσα στην προετοιμασία εκδηλώσεων και ό,τι άλλο μπορούσα ως παιδί να κάνω.

Άρα είχες εμπλακεί από νωρίς στο χώρο της εστίασης.
Ναι.

Μεγαλώνοντας;
Μεγαλώνοντας ξεκίνησα να εργάζομαι σε μια εταιρεία που είχε σχέση με χώρους εστίασης, συγκεκριμένα προμήθευε εστιατόρια. Επιπλέον, έτυχε η σύζυγος μου να είναι κόρη ξενοδόχου και έτσι ξαναμπήκα στην εστίαση. Στη συνέχεια με πλησίασαν κάποιοι Ρώσοι επενδυτές και μου ζήτησαν να αναλάβω την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου στη Λάρνακα (δρόμος Λάρνακας Δεκέλειας) κάτι που έκανα και ήταν μια συνεργασία που κράτησε 12 χρόνια. Στη συνέχεια ανέλαβα, ενοικίασα, το ξενοδοχείο Vergi Hotel το οποίο διαχειρίζομαι μέχρι και σήμερα.

Δίπλα από το Vergi Hotel υπάρχει και το μαγαζί Moyses Live που είναι μια μουσική σκηνή, στο οποίο πάλι είσαι εσύ ο ιδιοκτήτης, να μιλήσουμε λίγο γι αυτό;
Ναι, στην προσπάθεια μου να αναπτύξω περισσότερο την επιχείρηση του ξενοδοχείου θεώρησα ότι ο πολυσυλλεκτικός αυτός χώρος μπορούσε να δημιουργήσει ένα χώρο διασκέδασης ο οποίος θα συνδυαζόταν με καλό φαγητό και καλή μουσική. Με αυτό το σκεπτικό «γεννήθηκαν» οι Moyses Live.

Πολυσυλλεκτικός χώρος είπες…
Ναι, υπάρχει το Vergi Grills όπου προσφέρει φαγητά στα κάρβουνα και παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και κατάφερε να καθιερωθεί, υπάρχει το ξενοδοχείο Vergi και το Moyses Live. Τον Δεκέμβριο του 2011 ενοικίασα το ξενοδοχείο, παράλληλα με αυτό ξεκίνησα το 2012 το Vergi Grills που είναι δίπλα στο χώρο της πισίνας, αλλά παράλληλα κάνει και delivery (στο Foody) και take away. Το Moyses Live λειτούργησε τον Οκτώβριο 2015.

Ξεκινούσατε σε μια περίεργη εποχή, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις δύο χρόνια πριν είχε προηγηθεί το κούρεμα.
Ναι, ωστόσο, εμείς ξεκινήσαμε δειλά δειλά με ένα μικρό μουσικό σχήμα αρχικά. Προσπαθούσαμε να προσφέρουμε μια φιλοσοφία διασκέδασης όπου θα συμπεριλάμβανε καλό φαγητό, μουσική και διασκέδαση. Στην πορεία φάνηκε πως αυτό αγαπήθηκε από το κόσμο, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το μουσικό σχήμα και η διασκέδαση να κρατάει μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Μιλώντας με τους τραγουδιστές που κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, μου έχουν πει ότι έχετε επενδύσει χρήμα, χρόνο και κόπο, όχι μόνο για το φαγητό και την εξυπηρέτηση, αλλά και για τον ήχο της μουσικής και την ποιότητα.
Αυτό είναι αλήθεια. Ο ανταγωνισμός και η εμπειρία σε κατευθύνει να ανεβάζεις το επίπεδο του πακέτου που προσφέρεις, έτσι ώστε να μπορείς να είσαι πετυχημένος στο χώρο σου. Για εμάς το καλό φαγητό, ο ποιοτικός ήχος, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές και η σωστή επαγγελματική εξυπηρέτηση ήταν και είναι προταιρεότητα και γι αυτά έχουμε δουλέψει και έχουμε ξοδέψει και χρήμα και κόπο και χρόνο. Πιστεύω πως βρήκαμε το τέλειο συνδυασμό για την επιτυχία.

Σε ποιες ηλικίες αποτείνονται οι Moyes Live;
Σε όλες τις ηλικίες από 18 μέχρι την τρίτη ηλικία. Το ρεπερτόριο είναι καθαρά ελληνική μουσική, έντεχνο, ελαφρολαϊκό, λαϊκό. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ελληνικό τραγούδι είναι διαχρονικό.

Ο χώρος προσφέρεται και για Parties;
Ναι, ο χώρος μας προσφέρεται και για εταιρικά Parties, κάποιες μικρότερες εκδηλώσεις, hens, bachelor parties, γενέθλια, parties αποφοιτήσεων…

Πόση χωριτικότητα έχουν οι Moyses Live;
Ο χώρος μπόρει να φιλοξενήσει μέχρι 220-230 άτομα.

Θα έλεγες ότι φέρατε την Αθηναϊκή Πίστα στη Λάρνακα;
Προσπαθούμε να πρσφέρουμε στις δικές μας διαστάσεις ό,τι καλύτερο σε μουσική και διασκέδαση και ναι, μπορεί κάποιος να περάσει εξίσου ώραία και εδώ στις Moyses Live και να μην χρειαστεί να πάρει το αεροπλάνο για να πάει Αθήνα.
Να αναφέρω ότι έχουμε φέρει και τραγουδιστές από την Ελλάδα για να τραγουδήσουν με το δικό μας μουσικό σχήμα γιατί γνωρίζαμε πως η τριβή μαζί τους θα βοηθούσε ως εμπειρία τους δικούς μας τραγουδιστές.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Moyses Live;
Από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 11 είναι ανοικτή η κουζίνα, στις 10.30 μ.μ ξεκινά το ζωντανό πρόγραμμα και τελειώνει τις πρωίνές ώρες (κατά τις 3). Αξίζει να τονίσουμε ότι μιλάμε για ένα πρόγραμμα Live χωρίς Playback, χωρίς διαλείμματα, χωρίς DJ, μιλάμε για μια ασταμάτητη πεντάωρη διασκέδαση, από ένα πολύ αξιόλογο εννιαμελές μουσικό σχήμα, 4 τραγουδιστές και 5 μουσικοί.

Το δικό σου όραμα ως ιδιοκτήτης του χώρου Moyses Live;
Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι από την ημέρα λειτουργίας του μαγαζιού, τον Οκτώβριο του 2015, ανελλιπώς, (αν εξαιρέσουμε τα lockdown της πανδημίας), το Moyses Live δεν έκλεισε ούτε μια μέρα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αργίες και γιορτές  λειτουργούσε και λειτουργεί ασταμάτητα! Χωρίς να κλείσουμε ούτε μια νύχτα! Είμαι περήφανος γι αυτό, διότι δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις αυτό το ρυθμό για 8 χρόνια και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας επιλέγει, πρέπει να αναφέρω ότι έχουμε κόσμο από την ελεύθερη Αμμόχωστο, Λευκωσια, Λεμεσό και κάποτε και από την απομακρυσμένη Πάφο!

Αν έρθουν από την Πάφο μπορούν να μείνουν δίπλα στο Vergi Hotel.
Ακριβώς και μάλιστα σε πολύ ελκυστικές τιμές!

Το όραμα σου δεν μου είπες…
Το όραμα μου είναι πολύ απλό και ταπεινό, να καθιερωθεί το μαγαζί στην συνείδηση του κόσμου ως ένα αξιόλογο μαγαζί διασκέδασης, με ποιοτικό φαγητό, εξαιρετική μουσική, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, με εξαιρετικές τιμές. Πιστεύω πως έχουμε ήδη αυτή την αναγνώριση από αρκετό κόσμο και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Ως επιχειρηματίας στη Λάρνακα τι θα ήθελες να δεις στη πόλη μας;
Αυτό που χρειάζεται η Λάρνακα είναι αναπτυξιακά έργα, περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες, ποιοτικές ξενοδοχειακές κλίνες, οι οποίες θα φέρουν περισσότερο κόσμο στη πόλη μας, είτε από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό και με αυτή την εξέλιξη θα βελτιωθεί η οικονομία της πόλης.

Θα μπορούσαν οι Moyses Live να θεωρηθούν ως ένας χώρος έλξης για τουρίστες έτσι ώστε να δουν την κουλτούρα μας, τη μουσική και τρόπο διασκέδασης μας;
Φυσικά! Δουλεύουμε ήδη με Ισραηλίτες, παλαιότερα και με Ρώσους, αλλά λόγω των γνωστών γεγονότων δυστυχώς αυτό ανατράπηκε. Επίσης το Project Μαρίνας-Λιμανιού βοηθά ήδη και πιστεύω θα βοηθήσει κι άλλο. Επίσης οι ξενιτεμένοι μας Κύπριοι επιλέγουν μαγαζιά σαν το Moyses Live και πολύ συχνά έχουμε αρκετούς Κύπριους της Αγγλίας.

Οι τιμές στο Moyses Live;
Θα είμαι ειλικρινής, εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε σε πολύ προσιτές τιμές επειδή βλέπουμε και γνωρίζουμε τι γίνεται γύρω μας και αφουγκραζόμαστε τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος. Πιστεύουμε πως η διασκέδαση και η ψυχαγωγία πρέπει να είναι εφικτή για όλους και αυτό επιδιώκουμε μέσα από τις τιμές μας, ενώ την ίδια ώρα έχουμε ως προταιρεότητα την υψηλού βαθμού ποιότητα στο μαγαζί, κάτι που συμπεριλαμβάνει όλο το πακέτο: φαγητό, ποτό, μουσική, εξυπηρέτηση.

Ως μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του ΠΑ.ΣΙ.ΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Χώρων Αναψυχής) στη Λάρνακα, θα ήθελες να μας πεις κάτι;
Ως Σύνδεσμος θα θέλαμε περισσότερη βοήθεια και κατανόηση από τις αρχές σε θέματα αδειοδότησης και διαδικαστικών θεμάτων, που κάθε χρόνο είναι πολύπλοκα.
Συγκεκριμένα τα κόστα ανανέωσης λειτουργιών και αδειών έχουν ανεβεί πάρα πολύ, ακόμη και μετά την κρίση που πέρασαν οι χώροι εστίασης λόγω πανδημίας. Μάλιστα οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, απαιτούνται περισσότερες άδειες και έγιναν πιο δύσκολες οι διαδικασίες έκδοσης. Πιστεύω πως θα μπορούσε να δοθεί μια έμφαση σε αυτό και να βοηθηθούν οι χώροι εστίασης, διότι είμαστε κι εμείς ένας σημαντικός παράγοντας της οικονομίας και όπως όλοι ξέρουμε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Πόσα μέλη έχει ο ΠΑΣΙΚΑ;
Περίπου πέντε χιλιάδες μέλη Παγκύπρια.

Ο Σύνδεσμος σας κινητοποιήθηκε έντονα όταν οι χώροι εστίασης πλήγηκαν, κατά την πανδημία, με υπερβολικά πρόστιμα επειδή πχ κάποιος χόρεψε και άλλα παρατράγουδα….
Ναι, κι εγώ είχα εμπειρία με τέτοια πρόστιμα, έχω κι εγώ πληρώσει το κόστος της πανδημίας και έχεις δίκαιο ότι ο Σύνδεσμος μας εργάστηκε πολύ για τα μέλη του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στον Γ.Γ του Συνδέσμου μας κύριο Φάνη Λεβέντη ο οποίος πραγματικά έχει εργαστεί για το καλό του κλάδου και έδωσε μεγάλες μάχες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολλές φορές ήταν το ανάχωμα για να σταματήσει κάποια δύσκολα και παράλογα σενάρια που ετοιμάζονταν για τους χώρους εστίασης. Ο ΠΑΣΙΚΑ έχει πετύχει πολλά στο χώρο μας.
Θέλω μέσα από τη συνέντευξη αυτή να τονίσω πως είναι καιρός να στηρίξει το κράτος το κλάδο του χώρου εστίασης διότι δύο χρόνια πανδημίας και ένα ουκρανορωσικό ζήτημα μας έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό.

Θα ήθελα να κλείσουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας με ευκαιρία την πρεμιέρα που κάνουν για φέτος οι Moyses Live, αυτό το Σάββατο.
Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά οι Moyses Live συνεχίζουν με πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου, με ένα εντελώς διαφορετικό και ανανεωμένο μουσικό σχήμα, με αξιόλογους καλλιτέχνες! Έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη σε θέμα φαγητού, μουσικής και διασκέδασης και τους προσκαλούμε όλους να έρθουν να μας δοκιμάσουν. Οι Moyses Live έχουν ήδη καθιερωθεί και αγαπηθεί από το κόσμο και εμείς φέτος έχουμε ανεβάσει κι άλλο την διασκέδαση και την ποιότητα του μαγαζιού!

Facebookhttps://www.facebook.com/mouseslivegreektavern

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!