Δήμος Λάρνακας: Επαλείψεις Δρόμων

Αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το νυν Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας είναι η κακή κατάσταση μέρους του οδικού δικτύου της πόλης.

Η προκαταρκτική μελέτη που έγινε το 2017 για να επιλυθεί το πρόβλημα, κατέδειξε ότι με τις τότε τιμές, χρειάζονταν €12 εκατομμύρια κάτι που με τους προϋπολογισμούς του Δήμου, φάνταζε υπέρογκο και πολύ δύσκολη η άμεση επίλυση του.

Παρόλα αυτά,  θέτοντας το θέμα στις κύριες προτεραιότητες και μετά από στοχευμένες ενέργειες, μέσα από τον προϋπολογισμό του ο Δήμος Λάρνακας και με την πρόσθετη κρατική χορηγία, από το 2017 μέχρι σήμερα, από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, δαπανήθηκαν €5.5 εκατομμύρια, για επαλείψεις και για επιδιόρθωση του οδικού δικτύου.

Σήμερα, Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, ξεκίνησε η νέα φάση επαλείψεων του οδικού δικτύου και αφορά μια περιοχή με τα σοβαρότερα προβλήματα, αυτή της ενορίας Σωτήρος.

Συγκεκριμένα σε αυτή την φάση, η οποία θα έχει διάρκεια 5 μηνών, θα  πραγματοποιηθούν εργασίες στις οδούς Αγησιλάου, Αγίου Γεωργίου Κοντού (τμήμα από τη Λεωφ. Γ. Κραμιδιώτη μέχρι την οδό Γραβιάς), Αιόλου, Ακαδήμου, Αλκαίου, Αλκιβιάδου, Αμφιτρίτης, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, Αττικής, Αυτοκράτειρας Θεοδώρας, Αυτοκράτορος Ιουστινιανού, Γραβιάς (περιλαμβανομένου και του αδιεξόδου), Δελφών, Ελένης Παλαιολογίνας (τμήμα από Χαμίτ Μπέη μέχρι Αυτοκτράτορος Ιουστινιανού), Ιωάννη Χακκέτ (περιλαμβανομένων και των αδιεξόδων), Μεσολογγίου, Μουσών, Μυκηνών, Ονασαγόρου, Πέτα, Πούσκιν (τμήμα από την οδό Αυτοκράτειρας Θεοδώρας μέχρι Ονασαγόρου), Τολστόι, Φιλοκύπρου, Φραγκλίνου Ρούζβελτ (τμήμα της από Μελάθρου Ευγηρίας μέχρι Αδαμάντιου Κοραή), Χρυσογαλακτούσης (περιλαμβανομένης και της παρόδου που την ενώνει με τη Μελάθρου Ευγηρίας), Αθανάσιου Διάκου και Πωλ Δαρράς, Αργοναυτών, Γόρδιου Δεσμού (περιλαμβανομένου και του αδιεξόδου), Ελευθέριου Βενιζέλου, Ηρακλέους, Ιωάννη Συκουτρή, Κομνηνών, Κυριάκου Μάτση, Λουκή Ακρίτα, Μάρκου Δράκου, Μιχαήλ Παρτέλλα, Νικολάου Θεμιστοκλέους, Ορφέως, Παύλου Παυλίδη, Τεύκρου Ανθία, Φειδίου, Χρυσοπολιτίσης (τμήμα από την Κυριάκου Μάτση μέχρι την οδό Μιχαήλ Παρτέλλα), Αττάλειας, Ερζουρούμ, Ιακώβου Μάρκου, Κλεάνθη Μεσολογγίτη, Προύσης, Σιττικά Χανούμ (τμήμα από την Λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια μέχρι την οδό Τουρκ Μεκτέμπε περιλαμβανομένου και του αδιεξόδου), Σμύρνης, Τουρκ Μεκτέμπε και Χαμίτ Μπεή (τμήμα από τη Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη μέχρι το Δημαρχείο Λύσης).

Εντός των επόμενων 3 μηνών, θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για επαλείψεις επιπρόσθετων δρόμων, ύψους €1 εκατομμυρίου και θα αφορούν  σε όλη την πόλη οι οποίοι παρουσιάζουν κακή κατάσταση οδοστρώματος.

Οι υπόλοιποι δρόμοι της Ενορίας Σωτήρος που δεν περιλαμβάνονται στους πιο πάνω, θα τύχουν επάλειψης με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβολαίου C12B το οποίο αρχίζει εντός του Νοέμβριου 2022 και θα έχει διάρκεια υλοποίησης 14 μήνες.

Ο Διαγωνισμός του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας για κατασκευή εκτέλεση κατασκευαστικών Έργων για την Β΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων και Ομβρίων της επαρχίας Λάρνακας – Συμβόλαιο C12B, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.  Το αυτό έργο αφορά εργασίες κατασκευής δημόσιων αγωγών λυμάτων και ομβρίων υδάτων, φρεατίων επίσκεψης, δημόσιων αγωγών και φρεατίων συσκευών πιέσεως, κατεδάφιση και απομόνωση υφιστάμενων αγωγών ομβρίων, ορθογωνικών οχετών ομβρίων, δημοσίων υπονόμων οικοδομής (οικιακών συνδέσεων), αγωγών και σχαρών υδροσυλλογής ομβρίων, όπως και την ολοκλήρωση ενός αντλιοστασίου και την κατασκευή δύο τοπικών αντλιοστασίων ακαθάρτων εντός των ορίων της περιοχής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας. Το έργο περιλαμβάνει τις οδούς: Πετράκη Κυπριανού, Πατρίς Λουμούμπα, μέρους Νικοδήμου Μυλωνά, Ανδρέα Στρουθίδη, Χριστάκη Πτωχόπουλου, Αγίου Γεωργίου Κοντού, Πλατεία Μητροπόλεως, Σιτικά Χανούμ, μέρος Ευαγόρα Παλλικαρίδη, μέρος Δημητράκη Διανέλλου, μέρος Αθανασίου Καρύδη, Νικολάου Καταλάνου, Τέρρα Σάντα, μέρος Τεύκρου.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι κατά την τρέχουσα περίοδο, πραγματοποιούνται εργασίες ανακατασκευής της οδού Αρχιμανδρίτου Μακαρίου Μαχαιριώτη.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρίες του κοινού που επηρεάζεται από τις εν λόγω εργασίες. Παράλληλα, ζητά την κατανόηση των δημοτών των οποίων το οδικό σύστημα στις περιοχές τους χρήζει επιδιόρθωσης και λόγω του υψηλού κόστους ακόμη δεν έχει γίνει κατορθωτό. Γίνεται  προγραμματισμός και σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη φάση επαλείψεων με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκταση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!