Η Άννα Βίσση στη πόλη της, στη Λάρνακα, σε μια από τις καλύτερες συναυλίες που έδωσε ποτέ!

Της Γιώτας Δημητρίου

Η Λάρνακα δεν θα μπορούσε να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι με καλύτερο τρόπο, από μία συναυλία της Σκαλιώτισσας Άννας Βίσση!

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου η Άννα Βίσση έδωσε μια συναυλία στην πόλη της,τη Λάρνακα, σε ένα κατάμεστο Παττίχειο Δημοτικό αμφιθέατρο!

Είχε λεχθεί πως η φετινή συναυλία της Άννας Βίσση θα ήταν γεμάτη με «Rock glam ενέργεια, πάθος, πόθο, λάμψη, αισθησιασμό, συγκίνηση, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες, και εκρηκτικά συναισθήματα» και πραγματικά ήταν όλα αυτά και πολλά άλλα! Ήταν η διασκέδαση και η νοσταλγία στα καλύτερα τους!

Οι 12 μουσικοί, τα φώτα, ο ήχος, η επιλογή τραγουδιών, μα προπάντων το κέφι, η απλότητα, η ενέργεια, η τρέλα, η φωνάρα και το ταλέντο της Άννας, της «απόλυτης», ήταν κάτι το μοναδικό!

Η Άννα με χιούμορ, με απλότητα και με μια απίστευτη επικοινωνία με τον κόσμο δεν έκρυψε τη χαρά της για το γεγονός ότι τραγουδούσε στη πόλη της. Στη Σκάλα της.

Σε κάποια στιγμή ρώτησε (με χιούμορ): «Υπάρχει ο Άης Γιώρκης ακόμα; Τέλεια! Εβάλαν μου το άγαλμα μου τζειμέσα, ξα;»

Η αλήθεια είναι πως μια Σκαλιώτισσα του μεγέθους της Άννας Βίσση, για την οποία η Λάρνακα είναι περήφανη, θα έπρεπε να είχε τιμηθεί όπως της αξίζει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η πόλη μας την έχει τιμήσει ιδιαίτερα. Ακόμα.

«Εγώ όπως ξέρετε, όσοι ξέρετε, εδώ πήγα σχολείο, εκτός από τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί πήγα να κάνω καριέρα στην Ελλάδα. Θέλω να ρωτήσω πόσοι μαθητές είναι απόψε εδώ μαζί μας; Πόσοι παν Άη Γιώρκη; Υπάρχει ο Άης Γιώρκης ακόμα; Τέλεια! Εβάλαν μου το άγαλμα μου τζειμέσα ξα; Πόσοι φοιτητές είναι εδώ σήμερα; Κι έχουμε κι ωραία πανεπιστήμια έχω ακούσει, έρχονται από αλλού για να σπουδάσουν εδώ, οπόταν είμαστε περήφανοι γι αυτό. Εγώ όμως αυτό το τραγούδι («Τα μαθητικά τα χρόνια») θα το πω γι αυτούς που δεν είμαι μαθητές ή φοιτητές και μας λείπει το σχολείο, το πανεπιστήμιο…. Εγώ πήγα και λίγο πανεπιστήμιο, αλλά μετά σταμάτησα, έκανα καριέρα, δεν είχα χρόνο! Επήενα θυμούμαι στις πολιτικές επιστήμες τζαι τζοιμούμουν ούλλην την ώρα, δεν θυμούμαι ούτε ένα μάθημα!»

Αν πούμε πως ήταν μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχει δώσει ποτέ η Άννα Βίσση, δεν θα είναι καθόλου υπερβολή, αφού και ίδια στο τέλος της συναυλίας είπε ότι θεωρεί πως ήταν μία από τις καλύτερες τρεις συναυλίες που έχει δώσει ποτέ.

Ανάμεσα στο κοινό και κόσμος που είχε έρθει από άλλες πόλεις για να δει την πραγματική ντίβα, Άννα Βίσση.

Η Μαρία και η Χριστίνα ήρθαν από τη Λεμεσό για την συναυλία της Βίσση

Μαζί της στα τραγούδια ήταν ο Νικόλας Ραπτάκης και η Νατάσα Μηνδρινού και φυσικά η Daphne Laurence που μαζί τραγούδησαν την επιτυχία τους «Αίμα».

Την επιμέλεια του προγράμματος είχαν η Άννα Βίσση και ο Παναγιώτης Τσεβάς.

Έπαιξαν οι μουσικοί (αλφαβητικά):

Αντώνης Ανδρέου – τρομπόνι
Δημήτρης Γάσιας – βιολί
Γιάννης Καφετζόπουλος – πιάνο/πλήκτρα  ~
Κώστας Κεφαλάς – τρομπέτα
Παναγιώτης Κολοκοτρώνης – μπουζούκι
Χρήστος Κυριαζής – γκάιντα/σαξόφωνο
Μιχάλης Μπακάλης – κρουστά
Δημήτρης Μποσινάκος – τύμπανα
Κώστας Πατσιώτης – μπάσο
Δημήτρης Σιάμπος – κιθάρες
Παναγιώτης Τσεβάς – ακορντεόν
CarlosE. Perez – κιθάρες

Δίπλα της, στις καλοκαιρινές της συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ο δικός μας DJ Γιάννης Ανδρέου, ο γνωστός συνδημότης μας, ο οποίος εκτός από προσωπικός της φίλος εργαζόταν στην παραγωγή των συναυλιών της «απόλυτης».

To δε εντυπωσιακό μακιγιάζ της “θεάς” επιμελήθηκε ο διάσημος make up artist συνδημότης μας Μιχάλης Ορφανίδης.

Στη συναυλία στη Λάρνακα είδαμε και τον γνωστό Χάρη Σιανίδη, ο οποίος είναι συνεργάτης και φίλος της Βίσση.

Ο Χάρης Σιανίδης στις πρώτες σειρές

Από την συναυλία δεν έλειψαν και τα κυπριακά τραγούδια. Κατά τη διάρκεια των κυπριακών τραγουδιών η Άννα Βίσση κάλεσε τον κόσμο πάνω στη σκηνή να χορέψει και όλο το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο έγινε μια μεγάλη πίστα! Ακόμη και αυτοί που παρέμειναν στα καθίσματα τους, χόρευαν από εκεί.

Η Άννα Βίσση μπορεί αδιαμφισβήτητα να διαθέτει τον αέρα μιας αληθινής σταρ, (που ελάχιστες καταφέρνουν να έχουν), αλλά, εντούτοις, παραμένει απλή και ανθρώπινη. Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της συναυλίας που οι άνθρωποι της ασφάλειας έτρεχαν να σταματήσουν κάποιους από το να ανέβουν στη σκηνή, να καθίσουν στα σκαλιά κτλ και τότε η Άννα, με απίστευτα αντανακλαστικά, απαντούσε, είτε λεκτικά, είτε με μια χειρονομία, «άστε τους». 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η Άννα Βίσση από σήμερα 3 Σεπτεμβρίου θα τραγουδά στην Κύπρο, στις Notes Live, στη Λεμεσό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!