O Αντώνης Τσαπατάκης μας χάρισε μαθήματα ζωής!

Τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, φιλοξένησε την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022  στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημιουργικότητας Δήμου Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν καλεσμένος σε διάλεξη με θέμα «Ονειρεύοντας τον κόσμο…» μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ημερομηνιών 23 με 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, εκτός από κορυφαίος αθλητής, είναι πρωτίστως πηγή έμπνευσης και πρότυπο για όλους, αφού με κόπο επιμονή και υπομονή κατάφερε, όπως και ο ίδιος δήλωσε παλαιότερα, το ατύχημα, το οποίο είχε να το μετέτρεψε σε ευτύχημα και μέσα από την καθημερινότητα του και την αθλητική του δραστηριότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και  ότι η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό!

«…η μεγαλύτερη νίκη που πέτυχα στη ζωή μου ήταν το πώς και όχι δεν μπορώ…» ανάφερε ο ίδιος κατά τη διάλεξη, αναλύοντας  τη δύναμη που αντλεί ο κάθε άνθρωπος από τον αθλητισμό, τις προσωπικές του εμπειρίες και την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν με «διαφορετικό» τρόπο ζωής. 

Τον  Παραολυμπιονίκη, καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Ανδρέας Χριστοφόρου αναφέροντας ότι «η παρουσία του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο αθλητή και αγωνιστή της ζωής. Η στάση ζωής του Αντώνη είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα μας, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους και αθλητές».

Ο αθλητισμός ως κοινωνικό αγαθό ταυτίζεται πλήρως με τις προτεραιότητες του Δήμου Λάρνακας και στόχος των προτεραιοτήτων είναι η προσφορά ευκαιριών ενασχόλησης με τον αθλητισμό, μέσω των προγραμμάτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου και σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως τον ΚΟΑ και των προγραμμάτων του ΑΓΟ. Ο Δήμος Λάρνακας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, επενδύοντας σε υποδομές, προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία που βελτιώνουν και διευκολύνουν την ποιότητα ζωής τους. Ο αθλητισμός δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο κάποιων χαρισματικών και με ιδιαίτερες δυνατότητες ατόμων, αλλά αντιθέτως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του θέση και την σωματική και πνευματική του ικανότητα.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 μετάλλια χρυσά, ασημένια και χάλκινα.

Η δύναμη του, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο.  Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς, με την 3η θέση στα 100 μ. πρόσθιο SB4.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!