Ο Lee De Forest που γεννήθηκε σαν σήμερα έδωσε φωνή στο βουβό κινηματογράφο

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Lee De Forest, χάρη σε αυτόν ο βουβός κινηματογράφος απέκτησε φωνή το 1923.

Στις 26.08.1873 γεννήθηκε ο Lee De Forest στην πόλη Council Bluffs στην πολιτεία Iowa των Η.Π.Α. Ήταν Αμερικανός εφευρέτης, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της ραδιοεπικοινωνίας. Σχεδίασε διάφορες συσκευές, όπως ραδιόφωνο και συσκευές αποστολής τηλεγραφικών σημάτων.

Ο De Forest κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περισσότερες από 300 άλλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αλλά για να το καταφέρει αυτό βρισκόταν διαρκώς σε δικαστικές διαμάχες. Ό ίδιος έλεγε ότι είχε χάσει τέσσερις περιουσίες σε όλη την καριέρα και ότι πολλά χρήματα τα είχε δαπανήσει στους δικαστικούς αγώνες.

Η πρώτη σημαντική εφεύρεση του De Forest ήταν η συσκευή «responder» (ανταποκριτής), η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει έναν ανιχνευτή ραδιοκυμάτων που ονομαζόταν «coherer».

Με τα χρήματα που κέρδισε από αυτή την εφεύρεση, ο De Forest, επέστρεψε στο Σικάγο και ίδρυσε μαζί με έναν συνεργάτη του τον Abraham White, την εταιρεία American De Forest Wireless Telegraph Company για να ανταγωνιστεί τις εφευρέσεις του Guglielmo Marconi ειδικά στο πεδίο το ραδιοεκπομπών.

Η σημαντικότερη εφεύρεσή του ήταν ένας τύπος λυχνίας κενού τριών στοιχείων, την οποία ο De Forest ονόμαζε «audion», σήμερα γνωστή ως «τρίοδος». Την εφηύρε το 1906 και έγινε το βασικό εξάρτημα σχεδόν σε όλα τα ραδιόφωνα, τα ραντάρ, την τηλεόραση και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι  και τις αρχές της δεκαετίας του ’50 όπου τα τρανζίστορ άρχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως.

Το 1910 ήταν υπεύθυνος για την πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση μιας ολόκληρης οπερέτας από τη μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης και 6 χρόνια αργότερα ανήγγειλε τα αποτελέσματα της προεδρικής εκλογής στην πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση ειδήσεων.

Ο De Forest ανέπτυξε τη μέθοδο «phonofilm» με την οποία ήταν δυνατή η δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών με ήχο. Η μέθοδος του De Forest περιελάμβανε τη μετατροπή ηχητικών κυμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια μετατρεπόταν σε σήματα φωτός, τα οποία μπορούσαν να εγγραφούν στην ίδια ταινία (film) με τις εικόνες της ταινίας.

Το 1923, ο De Forest άρχισε να παρουσιάζει μερικές από τις πρώτες ταινίες με ήχο, όμως η μέθοδος του αγνοήθηκε από τα στούντιο ταινιών του Χόλιγουντ.

Η προσωπική ζωή του De Forest ήταν γεμάτη με «σκαμπανεβάσματα» όσο και η καριέρα του στις επιχειρήσεις. Έκανε τέσσερις γάμους με τον πρώτο να «διαλύεται» στον πρώτο μήνα. Από τους γάμους απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 1961.

Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!