Οι μισθοί πείνας και η 22χρονη από την Ιταλία που έγινε viral

SkalaTimes Team

Σε μια κοινωνία που η ακρίβεια οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί ή γίνονται χαμηλότεροι, μια 22χρονη από την Ιταλία αρνήθηκε να γίνει θύμα του κάθε εργοδότη, έδωσε την απάντηση που ταιριάζει σε όλα τα «αφεντικά» που πίνουν το αίμα των εργαζομένων και έγινε viral.

Συγκεκριμένα, στη22χρονη Φραντσέσκα από την Νάπολη της προτάθηκε πλήρης απασχόληση σε κατάστημα και της ζητήθηκε να εργάζεται 10 ώρες την ημέρα και το Σάββατο να έχει συνεχές ωράριο. Τα χρήματα που θα της έδιναν ήταν 280 ευρώ το μήνα.

Η 22χρονη αρνήθηκε την δουλειά και η ιδιοκτήτρια ανέφερε την κλασική ατάκα: «Τελικά οι σημερινοί νέοι δεν έχουν όρεξη για δουλειά».

Η απάντηση της Φραντσέσκα όμως ήταν αποστομωτική και έγινε viral… «Δεν είναι έτσι, είστε εσείς που θέλετε να δουλέψουμε, κερδίζοντας μόλις 70 ευρώ την εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι εσείς θα το κάνατε ποτέ, ούτε ότι θα στέλνατε τα παιδιά σας σε μια τέτοια δουλειά, διότι με το ποσό αυτό, δεν καλύπτεις ούτε τα βασικά σου έξοδα».
Η είδηση ξεπήδησε από το Tik Tok και αμέσως έγινε viral. Εδώ και μία βδομάδα προβάλλεται σε όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και γρήγορα στα αντίστοιχα του εξωτερικού.

Το viral βιντεάκι της 22χρονης έγινε η αφορμή έτσι ώστε στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες να  έχει ανοίξει μια συζήτηση αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας των νέων και την επιβίωσή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι και στη Κύπρο το «σήριαλ» του κατώτατου μισθού συνεχίζεται…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!