Γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Ιωσήφ για τον θάνατο του Τάκη Κουνναφή


Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Τάκη Κουνναφή, ενός ακούραστου σκαπανέα της κυπριακής δημοσιογραφίας, ενός από τους πιο αφοσιωμένους λειτουργούς του Τύπου.

Ο Τάκης Κουνναφής άφησε σημαντικό έργο το οποίο θα είναι άξιο αναφοράς για τις επόμενες γενιές. Βίωσε τις μεγάλες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταγράφοντας σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.

Μέσα από τα κείμενα του άφησε το στίγμα του στην κυπριακή δημοσιογραφία.

Αιωνία του η μνήμη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από τον «Φ»:
Έφυγε ένας ακόμη στυλοβάτης του κυπριακού Τύπου. Ο Τάκης Κουνναφής απεβίωσε στα 77 του χρόνια τις πρωινές ώρες μετά από μακρά δοκιμασία της υγείας του, αφήνοντας πίσω του μια ιστορία στον «Φιλελεύθερο», στα «Νέα» της ΕΔΕΚ, στο κυπριακό Παρασκήνιο, στην Μάχη, στην ενημέρωση στον ελληνικό χώρο με τις ανταποκρίσεις του στα Νέα των Αθηνών και στην ΕΡΤ.
Ο Τάκης, αρχισυντάκτης του Φιλελεύθερου από το 1990 μέχρι την αφυπηρέτηση του, έγραψε ιστορία στη νέα εποχή της εφημερίδας μας αλλά και του κυπριακού Τύπου, βίωσε από την πρώτη γραμμή όλες τις μεγάλες στιγμές της Κυπριακής Δημοκρατίας, πάντα μάχιμος και αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία και στην ελευθεροτυπία, στην πατρίδα και στην ελευθερία, στον άνθρωπο και στη βελτίωση της ζωής του.
Με την στιβαρότητα της πέννας του, την σκληρή κριτική του, την εκπαίδευση ουκ ολίγων δημοσιογράφων νεώτερων γενιών στο τι είναι είδηση, τι άποψη, τι το παρασκήνιο και τι η επόμενη μέρα. Μια στρατιά δημοσιογράφων βίωσαν τη δημοσιογραφία της έντυπης ενημέρωσης μέσα από τις συμβουλές, τις παρατηρήσεις και την σοφή καθοδήγηση του Τάκη Κουνναφή.
Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, εμείς όλοι εδώ στο Φιλελεύθερο, είναι αδύνατο να περιγράψουμε τα συναισθήματα μας για την απώλεια ενός εκλεκτού ανθρώπου, ενός ακριβού φίλου, που μόνο αγάπη και βοήθεια πρόσφερε στους γύρω του.
Ο Τάκης καταγόταν από την Τύμπου και κατοικούσε στο Στρόβολο.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!