Αβέρωφ Νεοφύτου: “Η ομογένεια δεν μπορεί να μένει εκτός του κυπριακού γίγνεσθαι”

Κάλεσμα προς την ομογένεια για να συμπορευθεί με την πρότασή του για παραχώρηση δικαιώματος εκλογής εκπροσώπων στην Κυπριακή Βουλή, στο πρότυπο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, απηύθυνε πριν λίγες μέρες από το βήμα του συνεδρίου των αποδήμων, ο πρόεδρος τους ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Από το βήμα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι η ομογένεια δεν μπορεί να μένει εκτός του κυπριακού γίγνεσθαι και αναφερόμενος στο δικαίωμα εκλογών αντιπροσώπων στην κυπριακή Βουλή στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σημείωσε πως έτσι θα ενισχυθούν περισσότερο οι άρρηκτοι δεσμοί των Κυπρίων παντού στη γη, με τον τόπο τους. «Για να έχει διάρκεια, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερη ουσία η θετική σας συμβολή. Και για να δώσουμε κι εμείς τη σημασία που πρέπει στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους αποδήμους μας», ανέφερε απευθυνόμενος προς τους απόδημους. Η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως είπε, περιλαμβάνεται στους 100 άξονες πολιτικής που παρουσίασε, χαρακτηρίζοντάς την ως ριζοσπαστική πρόταση που αποκαθιστά την αξία των αποδήμων. «Για εμένα, ο απόδημος Κυπριακός Ελληνισμός αποτελεί κύρια πολιτική προτεραιότητα. Απόδειξη είναι η πρόταση που καταθέτω», δήλωσε.  

Σημείωσε ακόμα πως η προσφορά των αποδήμων, η διαχρονική στόχευση και συνδρομή «στις προσπάθειές μας για μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό, μας ωθεί να ενδυναμώσουμε τον ρόλο σας. Γιατί είστε η μεγαλύτερη Κύπρος έξω από την Κύπρο.

Είστε πολύτιμο δίκτυο υποστήριξης των θέσεων των κυβερνήσεων του τόπου. Χωρίς χρώματα. Ενώνετε, δεν διχάζετε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι απόδημοι συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και των χωρών που διαβιούν.

«Προωθείτε ακούραστα τα εθνικά μας δίκαια για τερματισμό της τουρκικής εισβολής και κατοχής και αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας. Την ίδια ώρα προβάλλετε την Κύπρο μας ως τουριστικό και επενδυτικό προορισμό κι αυτό είναι πλούτος ανυπολόγιστης αξίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!