Ας επαναπροσδιορίσουμε όλοι τι ΧΑΛΑ τη Λάρνακα και τι όχι

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Την πιο κάτω ανάρτηση μαζί με τις φωτογραφίες είδαμε στα ΜΚΔ του ιδιοκτήτη του γνωστού Art Cafe 1900 Bar Restaurant.

Ο Μάριος Διανέλλος έγραψε:

«Μόλις τώρα ήλθε η Αστυνομία (μετά από καταγγελία του Δημαρχείου) και μας κατάγγειλε 85 ευρώ πρόστιμο για τα τραπεζάκια έξω …στη πρώτη φωτογραφία τα τραπεζάκια μας στις άλλες 2 φωτογραφίες η γωνία πίσω από το 1900 …τα τραπεζάκια δημιουργούν πρόβλημα ενώ ο σκουπιδότοπος είναι ο πολιτισμός μας. Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο της Λάρνακας».

Ίσως είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε όλοι τι χαλά τη πόλη μας και τι όχι. Και πρωτίστως να κάνουν ένα επαναπροσδιορισμό οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λάρνακας.

Το 1900 με τα τραπεζάκια στον υπέροχο χώρο του προσδίδει μια όμορφη αισθητική εικόνα στην περιοχή, μια περιοχή που απέχει μόλις λίγα βήματα από το τουριστικό παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.
 
Από την άλλη λίγα βήματα πιο κάτω, στα δεξιά, στην οδό Αποστόλου Βαρνάβα, ο δρόμος θυμίζει επικίνδυνα γκέτο, (από αυτά που βρέθηκα να περπατώ πριν πολλά χρόνια, στην Νέα Υόρκη, στο Μπρούκλιν με την κολλητή και συνδημότισσα μας Μαρία Τ.).  Ναι, η περιοχή θυμίζει και γκέτο και τριτοκοσμικές χώρες και αν κάποιος το αμφιβάλλει τον προκαλώ να περπατήσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να το επιβεβαιώσει.

Αντί να ευχαριστούμε τους ανθρώπους που προσπαθούν να ομορφύνουν την πόλη μας μέσα από οποιοδήποτε τρόπο, είτε αυτός είναι μέσα από ένα χώρο εστίασης, είτε μέσα από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, αντιθέτως, τους δημιουργούμε προβλήματα!

Η αστυνομία και το Δημαρχείο, ας δουν πρώτα πρώτα τα Σόδομα και Γόμορα που γίνονται στην πιο τουριστική μας περιοχή, αυτή των Φοινικούδων, εκεί όπου τυφλώνεται ο τουρίστας από την οπτική ρύπανση, ας δουν τους δρόμους που είναι της ντροπής, από τα σκουπίδια και πολλά άλλα και ας αφήσουν ήσυχο το 1900!

Ας αφήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να ομορφύνουν τη πόλη μας, ας τους αφήσουν ήσυχους να το κάνουν!

Y.Γ: Χαλώ= προξενώ σε κάτι  τέτοια ζημιά, βλάβη, ώστε να μην μπορώ πια να το χρησιμοποιήσω ή να το εκμεταλλευτώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “Ας επαναπροσδιορίσουμε όλοι τι ΧΑΛΑ τη Λάρνακα και τι όχι”

  1. Αίσχος στο Δήμο. Θα έπρεπε όλος ο δρόμος να γίνει πεζόδρομος και λιθοστροτος.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!