H επομένη της πρώτης κοινής τηλεοπτικής συζήτησης Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα και σχολίασαν πολιτικοί αξιωματούχοι, αναφορικά με τη τηλεοπτική συζήτηση των τριών υποψηφίων (Νεοφύτου, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη) στο ΡΙΚ, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, όπου για πρώτη φορά είδαμε τους τρεις βασικούς υποψήφιους να βρίσκονται μαζί στο ίδιο πάνελ.
Θέμα συζήτησης ήταν το Κυπριακό.

ΔΗΣΥ: Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα
Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ την επομένη της εκπομπής: «Χτες (Πέμπτη 21 Ιουλίου) οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους τρεις υποψήφιους τις θέσεις τους για το εθνικό θέμα.
Από τη μια πλευρά ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με καθαρές θέσεις και συγκροτημένο λόγο εξήγησε την πρωτοβουλία που εντάσσει ενέργεια και ασφάλεια σε ένα συνολικό σχέδιο που αξιοποιεί τη συγκυρία, δίνει διέξοδο στο πρόβλημα των εγγυήσεων και δημιουργεί νέα δυναμική.
Είναι προφανής η αμηχανία τους, καθώς πρέπει να διαχειριστούν τις αντιφατικές θέσεις των κομμάτων που τους στηρίζουν. Αδυναμία που έχουν. όχι μόνο στο Κυπριακό, αλλά σε κάθε θέμα της εσωτερικής διακυβέρνησης.
Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ικανότητα, αποτελεσματικότητα και σιγουριά. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους».

Στέφανος Στεφάνου: Mε Μαυρογιάννη η προοδευτική αλλαγή
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει όλα τα εχέγγυα για να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. στο περιθώριο συνάντησης που είχε την Παρασκευή με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, στα γραφεία του ΑΚΕΛ.
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία των τριών υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ο κάθε υποψήφιος πρέπει να κρίνεται από το περιεχόμενο των θέσεων, των δηλώσεων και των προτάσεων που έχει.
«Αν η τηλεμαχία κριθεί μέσα από αυτόν τον φακό, θεωρώ ότι έχει ξεχωρίσει ο κ. Μαυρογιάννης και με το συγκεκριμένο των θέσεων, των απόψεων και των προσεγγίσεών του σε ένα τεράστιο θέμα όπως το Κυπριακό, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της επιβίωσης σε αυτόν τον τόπο, αλλά και παρεμφερή ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό όπως η ενέργεια κ.ά.», τόνισε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ πάντοτε είναι υπέρ της προσέγγισης ότι ο κόσμος πρέπει να παρακολουθεί, να διαβάζει και να κρίνει αυστηρά.
«Εμάς δεν μας προβληματίζει αυτή η προσέγγιση γιατί θεωρούμε ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος που υποστηρίζουμε έχει και θέσεις, έχει και προτάσεις, κι έχει όλα τα εχέγγυα για να ηγηθεί της προσπάθειας να γυρίσουμε σελίδα σε αυτόν τον τόπο, να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή και να δώσουμε ξανά προοπτική στον λαό μας», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΔΗΚΟ: Χαιρετίζουμε την πρόταση Χριστοδουλίδη για ενεργό συμμετοχή της ΕΕ στις προσπάθειες  επίλυσης του Κυπριακού
Την επομένη της εκπομπής το ΔΗΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση: Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την πρόταση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη για διορισμό εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουειδι κού αντιπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό.
Πρόκειται για μια πρόταση ουσίας η οποία μπορεί να διασφαλίσει τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.
Μια τέτοια εξέλιξη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη τα οποία, δυστυχώς, εξακολουθούν να τηρούν ίσες αποστάσεις.
Καλούμε όλους να αφήσουν τα τετριμμένα και τα χιλιο-απαντημένα και να επικεντρωθούν στο τι πρέπει να γίνει τώρα.
Να δώσουν προτάσεις όπως έπραξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!