Συνεχίστηκε χθες η πολύκροτη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής της παραπονούμενης, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πολύκροτη δίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρονών.  

Η πολύωρη διαδικασία, είχε στιγμές έντασης κυρίως κατά την αντεξετάση των δύο γυναικών, με τη μητέρα της να ξεσπά σε κλάματα στο τέλος της κατάθεσής της.  

Η μητέρα της 57χρονης σήμερα παραπονούμενης, επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε η κόρη της. Όπως ανέφερε, όταν απεβίωσε ο σύζυγος της την έστειλε, έπειτα από συστάσεις γείτονα, στον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει βοήθημα ως ορφανό. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, μετέβη πέντε φορές στο γραφείο του Μητροπολίτη και την τελευταία επέστρεψε στο σπίτι τους κλαίγοντας.
«Έκλαιε σαν υστερική. Μετά είπεν μου ότι ετσίππωσε πάνω της ο Δεσπότης», ανέφερε η γυναίκα προσθέτοντας πως κάλεσε γιατρό, ο οποίος της χορήγησε ηρεμιστικά. «Η κόρη μου εν εξεπέρασε ποτέ τούτο που έγινε. Έπινε χάπια της κατάθλιψης για να το ξεπεράσει».  

Αντεξετάζοντάς την ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία της ηλικιωμένης, αμφισβητώντας τα γεγονότα που ανέφερε. Στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Πική γιατί δεν έγινε τότε καταγγελία στην Αστυνομία, η γυναίκα απάντησε πως πήραν συμβουλή από δικηγόρο. «Το κατήγγειλε τωρά η κόρη μου τζιαι εν την πιστεύκετε, τζιαι ήταν να μας πιστέψουν τότε;», διερωτήθηκε. Όταν της υποβλήθηκε πως όσα λέει δεν έχουν συμβεί και πως ο Μητροπολίτης ουδέποτε επιτέθηκε στην κόρη της, η μάρτυρας ξέσπασε αναφέροντας πως δεν λέει ψέματα. «Έχει πάνω Θεό και βλέπει», είπε.  

Oλόκληρο το ρεπορτάζ στον «Φ»: https://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/1494599/diki-teos-kitioy-i-kori-moy-den-to-xeperase-pote  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!