Οι νικητές του Opap 3×3 Λάρνακας, “Rising Stars”, μιλούν στο SkalaTimes

Η oμάδα Rising Stars ήταν οι νικητές του Opap 3×3 Λάρνακας.
Ο δρόμος προς τη νίκη δεν ήταν εύκολος αφού η ομάδα ήρθε από την Αθήνα με μόνο 3 παίχτες καθώς ο 4ος έλειπε λόγω covid, επιπλέον ο ένας από τους 3 ήταν ήδη τραυματίας και στον ημιτελικό ξαναχτύπησε στο ίδιο πόδι.
Ωστόσο, οι παίχτες που δηλώνουν πως «δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς μπάσκετ», ο Άρης Παραδεισάς, ο Μάριος Δόξας και ο Γιάννης Καστανιώτης, ήρθαν στην Λάρνακα και πήραν τη νίκη.
Το SkalaTimes κουβέντιασε μαζί τους σε μια συνέντευξη γύρω από την διοργάνωση Opap 3×3 Λάρνακας και το μπάσκετ γενικότερα.

Συνέντευξη: SkalaTimes
Φωτογραφίες: σελίδα cyprus3X3

Rising stars, οι νικητές του Opap 3×3 Λάρνακας, καταρχάς πως σας φάνηκες η διοργάνωση στη πόλη μας;
Παρότι είμαστε από την Ελλάδα, έχουμε τεράστια αγάπη για την Κύπρο και έτσι είχαμε βάλει στόχο να βρεθούμε φέτος στο τουρνουά της Λάρνακας καθώς ήταν το μοναδικό που μας επέτρεπαν οι υποχρεώσεις μας από άποψη ημερομηνιών. Η διοργάνωση ήταν άψογη και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την αρχή έως το τέλος. Δεν μας έλειψε τίποτα και η Λάρνακα κυριολεκτικά μας αγκάλιασε. Νιώσαμε σαν να παίζουμε στο σπίτι μας.

Ποιοι αποτελούν την ομάδα που έπαιξε στο Opap 3×3 Λάρνακας;   
Η ομάδα μας στο τουρνουά αποτελούταν από τους εξής 3 παίχτες:
Άρης Παραδεισάς (στην μέση της φωτογραφίας). Ο Άρης είναι ο παίχτης/ιδιοκτήτης της ομάδας καθώς οι Rising Stars είναι κυριολεκτικά δημιούργημα του από το 2013. Από το 2013 μέχρι το 2017 ήταν πρώτος στο ελληνικό FIBA Ranking και είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα παιχνίδια και τις περισσότερες νίκες σε επίσημα παιχνίδια της FIBA στην ελληνική κατάταξη.
Μάριος Δόξας (o αριστερά στην φωτογραφία). Ο Μάριος είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Rising Stars. Και αυτός με τεράστια εμπειρία στο 3×3 καθώς παίζουμε από παλιά μαζί. Έχει φτάσει ακόμα και στην 3αδα του ελληνικού FIBA Ranking την περίοδο 2016-2017. Πλην παίχτης του 3×3, είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής στην Α2 κατηγορία της Ελλάδας.
Γιάννης Καστανιώτης (ο τέρμα δεξια στην φωτογραφία). Ο Γίαννης είναι το καινούργιο μας μέλος στους Rising Stars. Ουσιαστικά ήταν το πρώτο του τουρνουά μαζί μας και έπεσε απευθείας στα βαθιά με μεγάλη επιτυχία. Και ο Γιάννης έχει τεράστια εμπειρία από 3×3 απλώς δεν έπαιζε τόσο στα τουρνουά της FIBA. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να πάρει σε πολλά ερχόμενα τουρνουά. Πλην παίχτης του 3×3, είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής στην Β’ εθνική κατηγορία της Ελλάδας.

Rising Stars: Μάριος Δόξας, Άρης Παραδεισάς και Γιάννης Καστανιώτης

Ήρθατε από την Ελλάδα για τη διοργάνωση αυτή. Ήρθατε για τη νίκη;
Θα ήταν ψέματα αν πούμε πως ήρθαμε μόνο για την συμμετοχή. Ξέραμε την δυναμική μας σαν ομάδα και ήρθαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Φυσικά σε ένα τουρνουά μπορούν πολλά να στραβώσουν όπως είδατε και εσείς στην πράξη, όμως ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρα να φτάσουμε στο τέλος του δρόμου όπως και τελικά το καταφέραμε με απόλυτη επιτυχία.

Με μόνο 3 παίχτες στην αποστολή σας καθώς ο 4ος έλειπε λόγω COVID και με ήδη έναν τραυματία στο ρόστερ (ο οποίος στον ημιτελικό χτυπήθηκε στο ίδιο πόδι), η ομάδα σας κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Τι βοήθησε στη νίκη;
Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να βγάλει μία ομάδα ένα τουρνουά με 3 παίχτες. Υπάρχει μεγάλη καταπόνηση από τα συνεχόμενα παιχνίδια οπότε στους 4 παίχτες οι αλλαγές γίνονται γρήγορα για υπάρχουν περισσότερες ανάσες. Αν δεν κάνω λάθος, είμασταν η μοναδική ομάδα στο τουρνουά που παίξαμε χωρίς αλλαγή. Στον ημιτελικό τα πράγματα γίνανε εξαιρετικά δύσκολα για εμάς καθώς ο Μάριος που έπαιζε ήδη τραυματίας από την αρχή του τουρνουά και ήταν αμφίβολος κιόλας, γύρισε το πόδι του. Αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς κινδυνέψαμε ακόμα και με τον απευθείας αποκλεισμό καθώς δεν είχαμε αλλαγή. Αυτό που μας βοήθησε όμως και κυρίως στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην πολύ καλή ομαδα Swish στον τελικό ήταν τα ψυχικά αποθέματα που είχαμε και πως σε καμία στιγμή του τουρνουά το μυαλό μας δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση του. Μείναμε προσηλωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος στο πλάνο μας και αυτό ήταν που μας χάρισε την 1η θέση του τουρνουά.

Πώς κρίνετε το επίπεδο των 16 ομάδων που έλαβε μέρος στο Opap 3×3 Λάρνακας;
Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό καθώς κάθε ομάδα είχε 1 με 2 καλούς παίχτες. Υπήρχαν αρκετές ομάδες που αν λίγο χαλάρωνες μπορούσες να πάθεις ζημιά και προφανώς με 1 ήττα κυριολεκτικά μετά είναι άλλο τουρνουά. Από προσωπικής μας άποψη, το επίπεδο ήταν κάποιες στιγμές πολύ πιο πάνω και από κάποια πολύ καλά τουρνουά που παίζουμε στην Ελλάδα. Υπήρχαν αρκετά καλοί παίχτες και έγιναν ωραίες μονομαχίες. Ειδικά στα knock out.

Μιλήστε μας λίγο για την ομάδα 3χ3 Rising Stars
Οι Rising Stars υπάρχουν από το 2013 και ήταν η πρώτη τότε ερασιτεχνική ομάδα 3×3 που φτιάχτηκε στην Ελλάδα. Γρήγορα κατάφερε να εδραιωθεί αλλά και να παραμείνει στα υψηλά σκαλοπάτια του αθλήματος. Με τα χρόνια η ομάδα κάνει διάφορες αλλαγές αλλά και πειράματα με στόχο η ομάδα να μείνει στην Elite των ομάδων στην Ελλάδα. Πλέον μπορώ να πω, πως 9 χρόνια μετά και με τα σωστά κομμάτια στο παζλ μας το ταβάνι μας είναι πολύ υψηλό και στοχεύουμε για μεγάλα πράγματα. Σε αυτό βοήθησε και ότι το 3×3 το 2020 έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα. Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα είμαστε η no.1 ομάδα 3×3 και στοχεύουμε να παραμείνουμε εκεί για πάρα πολύ καιρό.

Το 2017 γράφατε στα ΜΚΔ «Είμαστε οι Rising Stars και σκοπός μας είναι να γυρίσουμε όλα τα ανοιχτά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».
Η αλήθεια είναι πως όταν το 2017 έγραφα αυτόν τον τίτλο στην ομάδα μας στο facebook, σαν Άρης τότε είχα απλά στο μυαλό μου πως θα μου άρεσε όπως και με την δουλεία μου (DJ στο επάγγελμα), έτσι και στο μπάσκετ να ταξιδεύω παντού και να απολαμβάνω το άθλημα. Προσωπικά, είχα ήδη γευτεί το 2015 την πρώτη μου ευρωπαική εμπειρία 3×3 πάλι στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Πρωταρά με τότε συμπαίχτες/φίλους παιδιά από την Κύπρο, οπότε το σκεφτόμουν ότι θα μου άρεσε να το κάνω αυτό και μέσω των Rising Stars. Ήταν πολύ δύσκολο να βρω άτομα που να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα για το 3×3 και πόσο μάλλον όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις παιδιά που παίζουν ήδη επαγγελματικά σε κανονικές ομάδες όπου είναι το βασικό τους εισόδημα από εκεί. Οπότε πλέον είμαι χαρούμενος που έχουμε μεγαλώσει την αξία της ομάδας μας και πλέον και επαγγελματίες αθλητές έρχονται να παίζουν και φυσικά να πηγαίνουμε εκτός Ελλάδος σε διάφορα τουρνουά.

Για εσάς τι σημαίνει καλαθόσφαιρα;
Όσοι παίζουμε σε αυτήν την ομάδα, δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας χωρίς το μπάσκετ. Παίζουμε από μικρή ηλικία και πραγματικά για εμάς είναι ζωή, υγεία και μας έχει δώσει χαρές αλλά και λύπες που αν είσαι εκτός δεν μπορείς εύκολα να τις καταλάβεις. Έτσι έχουμε μεγαλώσει και νομίζω πως και όταν φτάσουμε ακόμα και 40 χρονών θα είμαστε ακόμη το ίδιο και με την ίδια δίψα για το αγώνισμα της καλαθόσφαιρας.

Τέλος, που μπορεί να σας βρει κανείς στα ΜΚΔ;
Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να δει υλικό από εμάς να μας βρει στο facebook αλλά και στο instagram σαν ”3×3 Rising Stars”.
Eπίσης και εκτός του ομαδικού μας προφίλ, είμαστε πολύ ενεργοί στα ΜΚΔ και ειδικά στο instagram. Εκεί αν κάποιος θέλει να βρει πλην των Rising Stars, τον Άρη, τον Μάριο αλλά και τον Γιάννη, μπορεί απλά να μας βρει στα παρακάτω username μας, 1) aris_paradise06 2) marios.doxas 3) _gian44_

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!