Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας με αφορμή τη χθεσινή εξάωρη στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

Τα συνεχή προβλήματα που προκύπτουν αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δεν λένε να τελειώσουν. Η σημερινή εξάωρη στάση εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί απόδειξη των πιο πάνω.

Η απόφαση του ΟΚΥΠΥ να κλείσει τις 10 από τις 28 κλίνες της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου και να στείλει 4 νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα επάρκειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετείται αποτελεσματικά ο πληθυσμός της επαρχίας Λάρνακας, λαμβάνοντας τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας τις οποίες ο κάθε πολίτης που συνεισφέρει στο ΓΕΣΥ δικαιούται.

Στηρίζουμε το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας και απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς –Υπουργό Υγείας και Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥΠΥ– τους καλούμε να μην υποβαθμίσουν με τις αποφάσεις τους το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Είναι απορίας άξιον το γεγονός πως τρία χρόνια μετά την πανδημία συρρικνώνουν τις υπηρεσίες και το προσωπικό των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων αντί να τις επεκτείνουν.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως στηρίζουμε τους επαγγελματίες υγείας και το έργο που επιτελούν.

Ανάλογος είναι ο σεβασμός μας και προς τους ασθενείς και τους οικείους τους και καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Πρόθεση μας είναι η εγγραφή του θέματος της ανεπάρκειας των διαθέσιμων κλινών στα νοσηλευτήρια, στη Βουλή.

Λάρνακα, 09/07/2022

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!