Η Νέα Υόρκη προσπαθεί να βάλει φρένο στην οπλοκατοχή, μετά τις μαζικές δολοφονίες

SkalaTimes

H Νέα Υόρκη έχει το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από πυροβόλα όπλα μεταξύ των 50 αμερικανικών πολιτειών, ωστόσο, όταν δίνεις το δικαίωμα σε ένα λαό να οπλοφορεί, τότε πρέπει να εξασφαλίσεις με σιγουριά την γνωμάτευση ότι όσοι θα έχουν όπλα στην κατοχή τους δεν πάσχουν από οποιαδήποτε ψυχολογική ή ψυχιατρική ασθένεια, γιατί αν συμβαίνει αυτό τότε πολύ πιθανόν να έχεις εκατοντάδες δολοφονίες αθώων, κάτι που ήδη συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Θες οπλοκατοχή; Για να δούμε τα social media σου! Κάπως έτσι το σκέφτηκε η Νέα Υόρκη.
Οι μαζικές δολοφονίες και η συζήτηση γύρω από την οπλοκατοχή, οδήγησε την πολιτεία της Νέας Υόρκης στο να αναπτύξει μια νέα στρατηγική για τον έλεγχο των αιτούντων για άδειες όπλων.
Συγκεκριμένα, τα άτομα που θέλουν να φέρουν κρυφά όπλα θα πρέπει να παραδώσουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έλεγχο του «χαρακτήρα και της συμπεριφοράς» τους.

Είναι μια προσέγγιση που επικροτήθηκε από πολλούς Δημοκρατικούς και ομάδες υπεράσπισης του ελέγχου των όπλων, αλλά ορισμένοι ειδικοί εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος και κατά πόσο έρχεται αντιμέτωπος με την ελευθερία του λόγου. 
Ορισμένοι από τους τοπικούς αξιωματούχους αναρωτιούνται πώς θα γίνεται εφικτό κάτι τέτοιο και κατά πόσο ο νόμος είναι συνταγματικός.

Να αναφέρουμε ότι την 1η Ιουλίου 2022 οι βουλευτές της Νέας Υόρκης τροποποίησαν τη νομοθεσία της πολιτείας για την οπλοκατοχή, απαγορεύοντας στους πολίτες να φέρουν κρυμμένα όπλα σε αρκετούς «ευαίσθητους χώρους», περιλαμβανομένης της Times Square.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!