Ανδρέας Βύρας: «Για ακόμη μια φορά θα δείξουμε τον δρόμο για το πώς διεξάγονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις»

SkalaTimes Team

Ξεκίνησε ψες Σάββατο 2 Ιουλίου το φετινό Φεστιβάλ Λάρνακας και πραγματικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερη συναυλία.
Η συναυλία ΜΕ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟ ταξίδεψε τους θεατές στην Σμύρνη, στον ξεσηκωμό, στην προσφυγιά, στην δύναμη, στην αγάπη, στην ανθρωπιά, στην ελπίδα.
Δεν ήταν μόνο ένα ταξίδι στην Σμύρνη, 100 χρόνια μετά, αλλά ένα ταξίδι στα δεινά του πολέμου και του ξεσηκωμού, με το μήνυμα, ωστόσο, πως η ελπίδα και ο άνθρωπος πάντα θα κερδίζουν.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Παρασκευή Αναστασίου.

Η Γλυκερία, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης και σολίστ της ορχήστρας ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνίας, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κατάμεστο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Την Σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβε η στιχουργός του Δίσκου «Με αναστεναγμό», η ποιήτρια, στιχουργός και εκπαιδευτικός Μαρία Χατζηαυξέντη, η οποία έντυσε τη συναυλία με απαγγελίες από υπέροχους στίχους της.
Την Διεύθυνση της Ορχήστρας είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε στο κοινό ότι το κομμάτι «Αναστεναγμός» θα ντύνει μουσικά και την τηλεοπτική σειρά «Σμύρνη μου αγαπημένη» η οποία είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη  ταινία της Μιμής Ντενίση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης έγραψε την μουσική στην γνωστή ιστορική δραματική ταινία του 2021, την οποία σκηνοθέτησε ο Γρηγόρης Καραντινάκης και το σενάριο έγραψε η Μιμή Ντενίση.

Την ψεσινή συναυλία στήριξε η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε: «Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, γι αυτό και η αποψινή συναυλία έχει επετειακό χαρακτήρα. Θα ήταν ασέβεια στη μνήμη τους να μην κάνουμε ένα αφιέρωμα ακόμα σε αυτούς που υπερασπίστηκαν την παραμονή στη γη των προγόνων τους τότε, και έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και σε όσους ξεριζώθηκαν και πήραν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς. Κάθε επετειακή εκδήλωση έχει σκοπό να κεντρίσει τη μνήμη, την καρδιά, δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνούμε την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την κατεχόμενη Κύπρο. Απόψε όμως θα ακουστούν και τραγούδια από την παράδοση και τον πολιτισμό της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας γενικότερα, μεταφέροντας μας το μήνυμα ότι ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας, ούτε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ούτε σε εθνικό. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο Λάρνακας, γενικά στο Δήμο Λάρνακας, αλλά και στις πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου, στον κ. Άκη Ιωάννου, για τη συνεργασία αλλά και για το γεγονός ότι αποφάσισαν να σηματοδοτήσουν την έναρξη του φετινού φεστιβάλ Λάρνακος με αυτή τη συναυλία. Θέρμα συγχαρητήρια στους καταξιωμένους καλλιτέχνες που ήρθαν απ’ την Ελλάδα και θα παρουσιάσουν απόψε το πρόγραμμα αυτό. Συγχαρητήρια επίσης στους στιχουργούς που θα ακουστούν τραγούδια τους απόψε. Ευχαριστίες θερμές στη Πρεσβεία της Ελλάδος και στον κ. Πρέσβη που είναι εδώ παρόν, για τη στήριξη του και τους λοιπούς χορηγούς, τον ΟΠΑΠ αλλά και τον Ανώνυμο Χορηγό που είναι μαζί μας απόψε εδώ.
Ευχόμαστε σε όλους σας μια ευχάριστη βραδιά».

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Βύρας είπε: «Η Λάρνακα διεξάγει ίσως ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά Φεστιβάλ μια από τις καλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις του τόπου μας. Που δεν είναι άλλο από το Φεστιβάλ Λάρνακας. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Δήμος Λάρνακας πρωτοπορεί σε αυτό τον τομέα ολόκληρος ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό, με καλλιτέχνες που διακρίνονται όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με συναυλίες σαν την αποψινή, τη συναυλία «Με Αναστεναγμό», μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία της Σμύρνης, είναι η καλύτερη έναρξη που θα μπορούσαμε να έχουμε σε αυτό το πολύ όμορφο Φεστιβάλ.
Και δεν θα ήταν εφικτό να διεξάγουμε αυτή την εκδήλωση αν δεν ήταν με την συνεργασία της Μητρόπολης Κιτίου και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πανιερώτατο για την πρωτοβουλία του αυτή, τη συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος που είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της εκδήλωσης, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια αξίζει και στο προσωπικό του Δήμου στις πολιτιστικές υπηρεσίες στην δημοτική ομάδα πολιτισμού οι οποίοι εργάστηκαν κι έκαναν ένα πρόγραμμα το οποίο θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Έχουμε δύο δωρεάν συναυλίες για τον κόσμο, έχουμε συναυλίες στο αρχαίο Κίτιο, θα προβάλουμε τις ομορφιές και τα αρχαία της πόλης μας και για ακόμη μια φορά θα δείξουμε τον δρόμο για το πώς διεξάγονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ευχαριστώ για την παρουσία σας».

Στην συναυλία παρευρέθηκε ο τέως Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Μωυσέως, ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υπεύθυνος του Πολιτιστικού του Δήμου Λάρνακας κ. Άκης Ιωάννου, η Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας κ. Χρυστάλλα Αντωνίου, καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!