“Προφήτης” ο Βουλευτής Λάρνακας Ορφανίδης, τα έλεγε από 2017 για τους κινδύνους στο Μαρί από τα ελαστικά

Η επιστολή του Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΚΟ) κυρίου Ορφανίδη που απεστάλει το 2017 στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στα κοινοτικά συμβούλια : Μαρί, Μαρωνίου, Τόχνης, Καλαβασού, Ψεματισμένου, Χοιροκοιτίας και Ζυγίου, δείχνουν πως σε αυτό τον τόπο μόνο μετά τις μεγάλες καταστροφές βάζουμε μυαλό.
Δεν μάθαμε ακόμη ότι πρέπει να είμαστε προμηθείς όχι επιμηθείς.

Το SkalaTimes δημοσιεύει την επιστολή με αφορμή την χθεσινή πυρκαγιά στο Μαρί σε σωρούς ελαστικών.

«Αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο χθες, 18 Ιουλίου 2017, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι η μεταφορά 400 χιλιάδων ελαστικών από το Δάλι στο Βασιλικό με κόστος 250.000 €. Την πρόταση αυτή η παρουσίαση το τμήμα περιβάλλοντος κατόπιν υποδείξεων του ΠτΔ.
Κρίθηκε αναγκαία η άμεση μετακίνηση τους, αφού η περιοχή στην οποία φυλάσσονται σήμερα, θεωρείται επικίνδυνη εξαιτίας της τεράστιας ποσότητας των ελαστικών που βρίσκονται συσσωρευμένα και σε πιθανή πυρκαγιά το μέγεθος της καταστροφής που θα επέλθει θα είναι ασύλληπτο.
Παράλληλα, αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πρόσφατης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Βασικικό, στος 3 Ιουλίου 2017. Ως ένα «μη αναμενόμενο και ατυχές γεγονός» χαρακτηρίστηκε  το συγκεκριμένο συμβάν. Σημειώνεται ότι στο χώρο αποθήκευσης που ξέσπασε η εν λογω πυρκαγιά φυλάσσονταν ελαστικά.
Εκφράζω λοιπόν, την έντονη δυσαρέσκεια μου, καθώς επίσης και τις ανησυχίες μου για την απόφαση αυτή. Θεωρώ πως πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα, αλλά ταυτόχρονα να είναι αποτελεσματική, χωρίς να εγκυμονεί κινδύνους. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι τα ελαστικά θα φύγουν από το Δάλι. Με βρίσκει κάθετα αντίθετο όμως, το ότι  θα μεταφερθούν αλλού, ειδικότερα σε μία περιοχή που ήδη έχει υποστεί καταστροφές και είναι επιβαρυμένη με ποικιλόμορφες και επικίνδυνες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα πετρελαιοδεξαμενές. Η περιοχή αυτή δεν είναι κατώτερη ούτε και ούτε οι κοντινές κοινότητες και οι κάτοικοι τους είναι υποδιέστερή για να φορτωθούν κι αυτήν την έννοια και αγωνία εαν θα ξεσπάσει πυρκαγιά και ποιες θα είναι οι συνέπειες της.
Εν κατακλείδι, κάνω τους κοινοτάρχες τον κοντινών περιοχών του βασιλικού να δηλώσουν εάν αποδέχονται την απόφαση είναι αυτή.»




Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!