Το SkalaTimes γιόρτασε τα δεκάχρονα του!

Κείμενο: SkalaTimes Team
Φωτογραφίες: Γεωργία Χριστοφή

Την Παρασκευή 27 Μάιου 2022,  το διαδικτυακό περιοδικό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, SkalaTimes γιόρτασε τα δέκα του χρόνια, στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας) με περίπου 150 προσκεκλημένους.
Το SkalaTimes δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας η εκδήλωση έγινε Μάιο.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν, βουλευτές Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες Λάρνακας, Δημοτικοί Σύμβουλοί, Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα, συνεργάτες και φίλοι του SkalaTimes.
Eκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου παρέστη ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως, Στυλιανός Στυλιανού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η 17χρόνη μαθήτρια Λυκείου, youtuber και αρθρογράφος του SkalaTimes Άννα Κωστή (στήλη Baking Secrets by Anna).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βιντεάκι του Local Band «Unique Voices» όπου οι έξι ταλαντούχοι συνδημότες μας, που απαρτίζουν το συγκρότημα, ερμήνευσαν το κλασικό Stand By Me και στο τέλος του τραγουδιού ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο SkalaTimes.

Στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.
Ο Δήμαρχος μίλησε για τη δράση του SkalaTimes, αλλά και για την πυγμή και δυναμική του, που καταφέρνει εδώ και χρόνια να είναι η φωνή διαμαρτυρίας εκεί όπου θεωρεί πως διακυβεύεται το καλό της πόλης μας.
Μίλησε για τις φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές δράσεις του SkalaTimes, για την δημοσιογραφική του προσφορά και για το γεγονός ότι ήταν το πρώτο διαδικτυακό ΜΜΕ (Φεβρουάριο του 2012) για τη πόλη και επαρχία Λάρνακας.  
“Σας χρειαζόμαστε να είστε η φωνή διαφωνίας και αντίστασης εκεί όπου θεωρείτε ότι χρειάζεται για το καλό της πόλης μας”, τόνισε ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος κ. Βύρας μετά τον χαιρετισμό του παρέδωσε στην αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου, μία πλακέτα, Τιμής Ένεκεν, για τη δράση του διαδικτυακού περιοδικού SkalaTimes, για τα δέκα χρόνια δημοσιογραφικής προσφοράς στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.

Μετά τον Δήμαρχο μίλησε ο Αντιδήμαρχος και Προεδρεύων του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης.
Ο κ. Ιασωνίδης είπε: “Η Γιώτα Δημητρίου πέρα από δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, υπηρετεί και το μαγικό κόσμο της συγγραφής και του βιβλίου. Χαρακτηριστικές δράσεις της Γιώτας στο Ίδρυμα, εκτός από τα εβδομαδιαία μαθήματα δημιουργικής γραφής σε παιδιά και έφηβους, είναι και οι δράσεις της στα διάφορα σχολεία. Η Γιώτα επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Βεργίνας, το Δημοτικό και Γυμνάσιο Λιβαδιών, έχει κάνει συνεργασίες με τον Οργανισμό Νεολαίας, έχει κάνει πολύ ωραίες δράσεις με την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λάρνακας και ιδιαίτερα το 2017 είχε διοργανώσει την Λέσχη Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ευχαριστούμε Γιώτα και νομίζω πρέπει να ξανακάνουμε αυτή τη δράση.
Η Γιώτα είναι μια εξαιρετική συνεργάτης, ένα ενεργό μέλος του Ιδρύματος και είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να βοηθήσει εκεί και όπου χρειάζεται και τις περισσότερες φορές αφιλοκερδώς.
Μέσα από το SkalaTimes προβάλλει το Ίδρυμα και μας βοηθά να φτάσουμε στους δημότες της Λάρνακας και στο κοινό και να προβάλουμε τις δράσεις του Ιδρύματος.
H Γιώτα Δημητρίου είναι η ψυχή και το σώμα του SkalaTimes, αλλά θέλουμε να ξέρεις ότι εκτιμούμε και τη δράση σου στο Ίδρυμα Πολιτιστικής δημιουργίας Λάρνακας για παιδιά και νέους, σε ευχαριστούμε, σε συγχαίρουμε και σε θέλουμε πάντα δίπλα μας”.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης, ο οποίος συγχάρηκε το SkalaTimes για τα δέκα χρόνια πορείας του και ανάμεσα σε άλλα τόνισε «με κόστος δικό σας δεν φοβάστε να πείτε κάτι το οποίο πρέπει να πείτε. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, δηλαδή το να έχεις τον τρόπο να μιλάς και να μην φοβάσαι τι θα πει ο Α ή ο Β.
Πραγματικά σας συγχαίρω και εύχομαι όπως είπε και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος προηγουμένως, να σας δούμε πολλές δεκαετίες ακόμα, να εξυπηρετείτε τη Λάρνακα και την επαρχία και σας εύχομαι κάθε καλό.
Επίσης, θέλω να συγχαρώ τη Γιώτα για την εξαιρετική δουλειά που κάνει και τους άλλους συνεργάτες του SkalaTimes.
Σας ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια»

Μετά τον κύριο Λευκαρίτη μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Πάμπος Γαβριήλ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ.
«Η Γιώτα έδωσε πνοή στο SkalaTimes και το SkalaTimes, το πρώτο διαδικτυακό ΜΜΕ της Λάρνακας, έδωσε μια νέα πνοή, μια νέα ζωή στα πολιτιστικά και στα πολιτισμικά δρώμενα της Λάρνακας.
Δέκα χρόνια SkalaTimes, είμαι δέκα χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Δεν μπορώ να πω ότι συμβαδίζουν πάντα οι γνώμες μας, αλλά η συνεργασία μας ήταν άψογη με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη και το ό,τι καλύτερο για την πόλη μας.
Το SkalaTimes,  δημιούργησε, όπως είπε ο Δήμαρχος και το κίνητρο να ενδιαφερθεί ο κόσμος για τα κοινά, να ενδιαφερθεί ο κόσμος για την πολιτική της Λάρνακας για την πολιτιστική ζωή της Λάρνακας και για ότι χρειάζεται να προσφέρει ο κάθε δημότης.
Στην αρχαία Αθήνα αυτούς που δεν είχαν ανάμειξη στα κοινά τους ονόμαζαν άχρηστους, έστω και στις εμφύλιες διενέξεις τους ήσουν υπόχρεος να αναμειχθείς διότι η μη ανάμειξη είναι κακό, είναι ζημιά. Η Γιώτα και το SkalaTimes κέντρισαν το ενδιαφέρον του κόσμου για να ασχολούνται και να κινούνται στα κοινά της Λάρνακας. Μπράβο Γιώτα, συγχαρητήρια στο SkalaTimes, καλή συνέχεια και πάντα θα είμαστε δίπλα σας».

Στο βήμα ανέβηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Άθως Καζαντζής, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ ο οποίος μετά την σύντομη ομιλία του παρέδωσε στην αρχισυντάκτρια του SkalaTimes ένα γλυπτό του Φώτου Δημητρίου, δώρο από την Ε.Ε ΑΚΕΛ Λάρνακας για τη δεκάχρονη προσφορά του SkalaTimes στην κοινωνία της Λάρνακας.
Ο κ. Καζαντζής ανάμεσα σε άλλα μίλησε αναλυτικά για τη δράση του SkalaTimes όλα αυτά τα δέκα χρόνια, για τους αγώνες που έδωσε για το λιμάνι Λάρνακας, για την ενημερωτική του δράση κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και για την δυναμική του να αποτελεί φωνή αντίστασης εκεί όπου επιβάλλεται, με γνώμονα πάντα το καλό της Λάρνακας.
Ο κ. Καζαντζής μίλησε για τη στήριξη του SkalaTimes προς τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό στη πόλη και επαρχία Λάρνακας, για την προώθηση που δίνει εδώ και δέκα χρόνια στο κόσμο του πολιτισμού και κλείνοντας τόνισε : Σας ευχαριστούμε για όλα όσα προσφέρατε αυτά τα δέκα χρόνια. Τόσο η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, όσο και οι συνεργάτες του περιοδικού σας να ξέρετε πως ότι χρειαστείτε είμαστε δίπλα σας.

Παραδίδοντας το Γλυπτό του Φώτου Δημητρίου στην αρχισυντάκτρια του SkalaTimes ο κ. Καζαντζής είπε : Γνωρίζουμε την αγάπη σου για τις τέχνες, αλλά και την αδυναμία που έχεις στον καλλιτέχνη συνδημότη μας Φώτο Δημητρίου, έτσι σου χαρίζουμε ένα δικό του έργο εκ μέρους της Ε.Ε ΑΚΕΛ Λάρνακας.

Στο δικό της χαιρετισμό η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes μίλησε για τα δέκα χρόνια δράσης που δεν είναι εύκολο να ειπωθούν σε μια τρίλεπτη ομιλία, ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν το SkalaTimes με την παρουσία τους στην εκδήλωση και τόνισε πως το SkalaTimes συνεχίζει έτσι όπως αυτό ξέρει, ανθρωποκεντρικά, με γνώμονα το καλό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και βεβαίως με στόχο να προβάλλει και τον υπέροχο κόσμο της Λάρνακας.
Επίσης ανέφερε πως κάποιες νέες δράσεις θεσμοί έρχονται να ενσωματωθούν στο SkalaTimes, όπως το SkalaTimes Business Awards, ενώ σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει η έντυπη εορταστική έκδοση του SkalaTimes για τα δέκα του χρόνια, με τη στήριξη του ΜΚΟ Oxygono.

Την βραδιά έντυσε με ένα κείμενο, τροφή για σκέψη, ο θεατρολόγος Σπύρος Π.Κ Σπύρου, όπου με μια θεατρική παρουσίαση μίλησε για το τι έστι δημοσιογραφία στις μέρες μας.

Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν ο Έλληνας Μίλτος Καρατζάς ο οποίος έφτασε στην Κύπρο από την Αθήνα, ειδικά για τα δεκάχρονα του SkalaTimes.
Ο κ. Καρατζάς ήταν ο Διευθυντής της Espresso Κύπρου (2009-2011), όπου αρχισυντάκτρια τότε ήταν η νυν αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου.

Η βραδιά συνεχίστηκε στον υπέροχο χώρο της πρώην Λέσχης Λάρνακας με κρασί.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Νότα Αβρααμίδου υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης (ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ): “Στα σχολεία μας πρέπει να υπάρχει συμβατική αρμονία και όχι παραφωνία”

Νότα Αβρααμίδου: “Όραμα μου είναι να δω τα σχολεία μας να γίνονται τόποι χαράς, για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, για όλα” Η μουσικός Νότα Αβρααμίδου,

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!