«Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωτότυπο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο του Αντώνη Ζαρίντα «Οι ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, σε υπέροχη εικονογράφηση της Πετρούλας Κρίγκου.

Πρόκειται για μια διασκεδαστική ιστορία για την αξία και την αναγκαιότητα της κριτικής σκέψης στον κόσμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την περιγραφή του βιβλίου:

«Οι άνθρωποι της Κοσμόπολης είναι πολύ ανήσυχοι. Η πόλη τους κινδυνεύει να βυθιστεί! Όχι από τις πολλές βροχές ή τους σεισμούς, αλλά από τις πολλές πληροφορίες! Για να σωθούν, αποφασίζουν να ρίχνουν στον ωκεανό όσες πληροφορίες δεν χωράνε στην πόλη. Όμως, πώς θα τις διαλέγουν; Στην τύχη; Υπάρχει τρόπος να κρατούν τις χρήσιμες και να ξεφορτώνονται τις υπόλοιπες; Την απάντηση έχει ένας σοφός παππούλης στην άλλη άκρη της Γης. Η μικρή Μαριάνθη ξεκινάει το ταξίδι της για να τον βρει και να της αποκαλύψει το μυστικό: πώς να φιλτράρουν τις πληροφορίες.»

Στην ιστοσελίδα του συγγραφέα www.zarintas.com υπάρχει πλούσιο υλικό για διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου.

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Κύπρου και Ελλάδας.

Ο Αντώνης Ζαρίντας είναι δάσκαλος. Λατρεύει να κάνει μάθημα με τα παιδιά, να ταξιδεύει με κλασική μουσική, να πετάει μπαλόνια και να φτιάχνει μπουρμπουλήθρες – γιγαντιαίες, όμως! Πολλές φορές τα κάνει όλα μαζί και το απολαμβάνει με την ψυχή του. Λίγο παραπάνω, όμως, λατρεύει να διαβάζει και να γράφει. Πιστεύει ότι το βιβλίο, ειδικά το παιδικό, είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο από την ταραχή του κόσμου.

Η Πετρούλα Κρίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Fine arts στη Μεγάλη Βρετανία στο Kent Institute of Art & Design και στο Κingstone University. Στην Αγγλία δημιούργησε τα πρώτα διαδραστικά έργα και τις πρώτες εικονογραφήσεις της με θέμα την πόλη και την επικοινωνία. Γυρνώντας στην Ελλάδα αποφοίτησε από τον Akto Εικαστικών τεχνών. Εκεί άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία εγκαταστάσεων και ζωγραφικών έργων. Την κέρδισε όμως η εικονογράφηση με την οποία έως σήμερα συνεχίζει να ασχολείται. Επίσης, είναι ιδρύτρια του eco brand – Little rocks που δραστηριοποιείται με την εφαρμοσμένη τέχνη στην ένδυση και το δημιουργικό upcyling.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!