Ίσως να υπάρχει ένα «αντί-σύμπαν» όπου ο χρόνος είναι προς τα πίσω και μπορεί μάλιστα να υπάρχει δίπλα στο δικό μας σύμπαν

SkalaTimes Team

Το πιο κάτω άρθρο που αναδημοσιεύει σήμερα το SkalaTimes από την New York Post, επιβεβαιώνει αυτό που έγραφε πρόσφατα, το SkalaTimes, για την ταινία The Adam Project, πως τα όσα «εξωπραγματικά» βλέπουμε στην ταινία, για την κβαντική φυσική μπορεί να μην είναι τελικά και τόσο εξωπραγματικά.

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν 3 μέρες στην New York Post,  επιστήμονες, μετά από έρευνες, ισχυρίζονται ότι ίσως να υπάρχει ένα «αντί-σύμπαν», όπου ο χρόνος είναι προς τα πίσω και μπορεί μάλιστα να υπάρχει δίπλα στο δικό μας σύμπαν.

Σύμφωνα με το άρθρο: Ένα «αντί-σύμπαν» όπου ο χρόνος τρέχει προς τα πίσω θα μπορούσε να υπάρχει δίπλα στο δικό μας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Η θεωρία περιλαμβάνει το γεγονός ότι η φύση έχει θεμελιώδεις συμμετρίες και οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει για το σύμπαν ως σύνολο.
Η θεωρία έχει εξηγηθεί στο περιοδικό Annals of Physics και συζητά μια κοινή έννοια της φυσικής που ονομάζεται συμμετρία φορτίου, ισοτιμίας, χρόνου (CPT).
Η συμμετρία CPT αναγνωρίζεται ως ένας από τους νόμους της φυσικής και σημαίνει ότι πράγματα όπως το φορτίο και ο χρόνος μπορούν να αντιστραφούν μετά από μια διαδικασία μετασχηματισμού.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Μεγάλη Έκρηξη, που δημιούργησε το σύμπαν, ήταν σίγουρα μεταμορφωτική και επομένως η θεωρία CPT θα μπορούσε να εφαρμοστεί.
Πιστεύουν ότι υπήρχε ένα «προς τα πίσω σύμπαν» πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη που στη συνέχεια αναστράφηκε για να δημιουργήσει το σύμπαν στο οποίο ζούμε σήμερα.
Εξήγησαν: «Ερευνούμε την ιδέα ότι το σύμπαν πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη είναι η αντανάκλαση CPT του σύμπαντος μετά την έκρηξη, τόσο κλασικά όσο και κβαντομηχανικά».
Και, πρόσθεσαν: «Το σύμπαν πριν από την έκρηξη και το σύμπαν μετά την έκρηξη μπορεί να θεωρηθούν ως ένα ζεύγος σύμπαντος/αντι-σύμπαν, που αναδύεται απευθείας στην καυτή, κυριαρχούμενη από την ακτινοβολία εποχή που παρατηρούμε στο παρελθόν μας.
«Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε μια εξαιρετικά οικονομική εξήγηση της κοσμολογικής σκοτεινής ύλης».
Η θεωρία θα μπορούσε να σημαίνει ότι η παρουσία της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν μας δεν είναι τελικά τόσο μυστηριώδης.
Οι επιστήμονες προτείνουν ότι η σκοτεινή ύλη στην πραγματικότητα αποτελείται από ένα είδος φανταστικού σωματιδίου που ονομάζεται δεξιόχειρα νετρίνα (right-handed neutrinos).
Τα σωματίδια νετρίνων υπάρχουν στο σύμπαν μας αλλά περιστρέφονται μόνο προς τα αριστερά.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι περίεργο που δεν έχουν βρει μια έκδοση που να περιστρέφεται προς τα δεξιά, καθώς οι νόμοι της φυσικής προτείνουν ότι θα έπρεπε να είναι εκεί έξω. Πιστεύουν ότι τα σωστά περιστρεφόμενα σωματίδια θα μπορούσαν να είναι αόρατα στο σύμπαν μας και θα μπορούσαν απλώς να αντιπροσωπεύονται από τη σκοτεινή ύλη.
Λίγα είναι γνωστά για τη σκοτεινή ύλη στο σύμπαν, εκτός από το ότι δεν είναι ορατή, αλλά έχει φυσική επίδραση σε άλλα αντικείμενα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η περαιτέρω διερεύνηση των σωματιδίων των νετρίνων και της σκοτεινής ύλης θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα βήμα για την απόδειξη της θεωρίας του «αντι-σύμπαν». Τέλος, ξεκαθαρίζουν πως δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε το προτεινόμενο «αντι-σύμπαν», επειδή τεχνικά συνέβη πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη.

Πηγή: New York Post
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην εφημερίδα The Sun και αναδημοσιεύτηκε στην New York Post
)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!