Ο Μανώλης της σειράς “Σασμός”, ο ηθοποιός Στρατής Χατζησταματίου μιλά στο SkalaTimes

Φωτογράφος : Αλεξ. Γεωργιάδης

Ένας ξεχωριστός νέος ο οποίος πήρε πολύτιμα εφόδια από τις σπουδές του στο Εθνικό θέατρο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του στην υποκριτική. Τον είδαμε να κάνει ένα πέρασμα στις «Άγριες Μέλισσες» και τώρα τον βλέπουμε στην πετυχημένη σειρά του Άλφα «Σασμός», όπου υποδύεται έναν αγαπημένο του πλέον ήρωα, τον Μανώλη.
Ο ηθοποίος Στρατής Χατζησταματίου μιλά στο SkalaTimes για το ρόλο του στην πετυχημένη σειρά Σασμός, αλλά και για πολλά άλλα. Για τη σειρά «Σασμός» ο Στρατής μας είπε: «Νομίζω πάντως πως η σειρά αγαπήθηκε ακριβώς  γιατί πρόκειται για μια ιστορία με χαρακτήρες αληθινούς που έχουν αρετές αλλά και αδυναμίες, και μπορείς να τους αγαπήσεις και για τις αδυναμίες τους».
Περισσότερα στη πιο κάτω συνέντευξη μας.

Της Στέλλας Παπά

Στρατή η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά σε βρίσκει να συμμετέχεις σε μια από της πιο πετυχημένες σειρές ..τον «Σασμό» στον Άλφα. Θα μας πείς λίγο γι’αυτή τη συμμετοχή σου; Πώς προέκυψε και πως νιώθεις που η σειρά συνάντησε τόση επιτυχία; 
Σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας μου -είχα συμμετάσχει στις Άγριες Μέλισσες- με τα Studio Kapa που κάνουν την παραγωγή της σειράς, με κάλεσε η Μιράντα Ρωσταντή, η casting director τους να συμμετάσχω σε ακρόαση και τελικά επιλέχθηκα από τον Κώστα Κωστόπουλο, το σκηνοθέτη της σειράς.
Νιώθω απίστευτα τυχερός και για την ευκαιρία που μου δόθηκε και για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και για το αντίκρισμα που έχει η σειρά στο κοινό.

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας στη σειρά και γιατί πιστεύεις πως αγαπήθηκε τόσο ο ΣΑΣΜΟΣ;
Δε γίνεται να μην είμαι προκατειλημμένος. Θα απαντήσω το Μανώλη και νομίζω ότι είναι φυσικό γιατί έχω μπει στη διαδικασία να τον ανακαλύψω, να τον καταλάβω και ως όφειλα να καταλήξω να τον αγαπώ για ορισμένες του ποιότητες, ακόμα κι αν διαφωνώ με άλλες. Πέραν του Μανώλη, ένας άλλος χαρακτήρας που αγαπώ πολύ είναι ο Αστυνόμος Φραγκιαδάκης – η προσωποποίηση του Σασμού, αλλά και του έρωτα, που υπομένει και επιμένει χωρίς να επιβάλλεται.
Νομίζω πάντως πως η σειρά αγαπήθηκε ακριβώς  γιατί πρόκειται για μια ιστορία με χαρακτήρες αληθινούς που έχουν αρετές αλλά και αδυναμίες, και μπορείς να τους αγαπήσεις και για τις αδυναμίες τους.

Από τον τηλεοπτικό Μανώλη τι αγαπάς και τι δεν σου αρέσει;
Αγαπώ το προοδευτικό πνεύμα του, τον τρόπο που αγαπάει, την οξυδέρκειά του, το ότι είναι εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως ξεχωριστός. Δε μου αρέσει η σχέση που έχει με το ψέμα, που αναγκαστικά γίνεται το καταφύγιό του, αλλά και η παγίδα του.

θα μας πεις κάτι για το τι ετοιμάζει ο σεναριογράφος ή για το πώς σχεδιάζει να κλείσει τη σεζόν;
Μπορώ να πω μόνο ότι η σχέση του Μανώλη με την Κλαίρη θα τον αλλάξει σταδιακά και θα τον δούμε να παίρνει αποφάσεις για να αντιμετωπίσει καταστάσεις που είχε αρχίσει να τις συνηθίζει ή να τις ξεχνάει.

Η σειρά μεταφέρει και πολλά μηνύματα για την βία, την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, τον ρατσισμό κλπ, πώς το βλέπεις όλο αυτό; 
Θεωρώ πως εκτός απ΄τη μυθοπλασία η σειρά προσπαθεί να επικοινωνήσει πολλά κοινωνικά θέματα και είναι παρήγορο να βλέπεις ότι αυτό αγγίζει τον κόσμο. Νομίζω άλλωστε πως  ο Σασμός είναι αμιγώς κοινωνικό θέμα και διαδικασία, αφού έχει να κάνει με την καταδίκη της βίας, την ειρήνη, τη συγχώρεση, τη συνεννόηση.

Σκέφτηκες ποτέ πως θα αντιδρούσες αν ήσουν μέλος σε οικογένεια που έχει βεντέτα με κάποια άλλη;
Νομίζω ό,τι και να πω θα είναι εκ του ασφαλούς, εφόσον δεν έχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις στην πραγματική τους διάσταση. Φαντάζομαι ότι είναι καταστάσεις με πολύ πόνο που είναι δύσκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες και να υπάρξουν ψύχραιμες αντιδράσεις. Η αυτοδικία όμως σίγουρα δεν είναι λύση. Υπάρχουν θεσμοί, κράτος και οι ηρωικοί «μεσίτες» που θα ενώσουν με κόπο τις αντιμαχόμενες πλευρές, θα καταλαγιάσουν τον πόνο και κυρίως τα μίση, και θα φέρουν την ανθρώπινη συνεννόηση – τη μόνη λύση. Θα κάνουν το σασμό. 

Στη ζωής σου τι φέρνει «σασμό»;
Πράγματα που με συμφιλιώνουν με τον εαυτό μου και με τους ανθρώπους και φέρνουν εσωτερική ηρεμία και εμπιστοσύνη. Σίγουρα κάποιοι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι και σίγουρα η Τέχνη, που είτε σαν πομπό είτε σαν δέκτη, μου υπενθυμίζει πάντα πως όλοι είμαστε ίδιοι και ουσιαστικά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Είσαι απόφοιτος από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο είναι δύσκολο να μπει κανείς. Πως νιώθεις γι’αυτό και τι θεωρείς ότι σου “έδωσε” το Εθνικό; 
Γενικά οι καλλιτεχνικές σπουδές αν δεν είναι μεταμορφωτικές για το σπουδαστή, κάτι δεν πήγε καλά στη διαδικασία. Θεωρώ ότι διεύρυναν την εικόνα που είχα για την ανθρώπινη ζωή, μου έδειξαν θησαυρούς που αξίζει να διαβάσω, να ψάξω και να ανακαλύψω, μου ανέδειξαν την αξία της παρατήρησης στην τέχνη και στη ζωή και με έκαναν να φανταστώ τι μαγικοί δρόμοι μπορούν να ανοιχτούν για έναν καλλιτέχνη. Με λίγα λόγια, ρομαντικά εφόδια, αλλά πολύτιμα.

Θεατρικά κάνεις κάτι αυτό τον καιρό;
Όχι. Αυτόν τον καιρό επικεντρώνομαι στα γυρίσματα της σειράς και παίρνω δυνάμεις γιατί έρχεται ένα πολύ δημιουργικό θεατρικά καλοκαίρι και ακολουθεί ένας εξίσου ενδιαφέρων χειμώνας.

Έχεις κάποιο θεατρικό απωθημένο;
Δε νομίζω ότι είμαι σε ηλικία για απωθημένα. Έχω αμέτρητα όνειρα για τη συνέχεια.

Σε αγχώνει το επόμενο σου επαγγελματικό βήμα μετά τον πετυχημένο «Σασμό»;
H ανασφάλεια είναι στοιχείο του επαγγέλματος. Θα έλεγα ότι με αγχώνει περισσότερο το αν θα φανώ αντάξιος όσων θα έρθουν καλλιτεχνικά και όσον αφορά στην επικοινωνία και τη συγκίνηση του κόσμου. Αυτός είναι ο μόνος σκοπός.

Ο κόσμος που σ’αναγνωρίζει πως σου συμπεριφέρεται; Πως βιώνεις την αναγνωρισιμότητα; 
Οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν χιούμορ και τρυφερότητα. Προσπαθώ να τις αντιμετωπίζω με ψυχραιμία σαν επιβράβευση και κουράγιο για τη συνέχεια.

Το βιβλίο ποιου άλλου συγγραφέα θα ήθελες να δεις να γίνεται σειρά;
Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και στην τηλεόραση δραματοποιημένη λογοτεχνία και νομίζω η νεοελληνική λογοτεχνία έχει να δώσει πολύ υλικό. Ένα βιβλίο που θα ήθελα πολύ να το δω δραματοποιημένο είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο είτε ως mini σειρά είναι «Το λάθος» του Αντώνη Σαμαράκη.

Ποιο μήνυμα θες να στείλεις στους αναγνώστες μας εδώ στη Κύπρο μέσω του SkalaTimes;
Ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για τη δουλειά μας και είναι υπέροχο που μέσω της σειράς επικοινωνούμε και με το κοινό της Κύπρου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!