Υπάρχει ειρήνη στο χάος ή το χάος έχει ως αποτέλεσμα την ειρήνη;

Υπάρχει ειρήνη στο χάος ή το χάος έχει ως αποτέλεσμα την ειρήνη;
Η εικαστικός Έλενα Αναστασίου Νεοκλέους παρουσιάζει σε αυτή την έκθεση της έργα μέσα από τα οποία παρομοιάζει την σύγχρονη ζωή σαν μια πολύπλευρη επιτομή ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού (Tetris).
Επικεντρώνεται στις στοιβαγμένες προσδοκίες (πραγματικές η αντιληπτές) της καθημερινότητας που θέτουμε, οι οποίες μας εμπλέκουν σαν παίκτες, σε ένα παιχνίδι επίλυσης εργασιών.

Οι χαοτικές καθημερινές ρουτίνες ξεκινούν νωρίς και τελειώνουν αργά. Τα προγράμματα ρουτίνας έχουν ρυθμιστεί από πριν να επιτευχθούν ως λίστα «εκκρεμών εργασιών» και μερικές φορές, εισβάλουν σε αυτά σποραδικά μεμονωμένα συμβάντα για να αμφισβητήσουν την ήρεμη ροή της ρουτίνας.

Εγείρονται, λοιπόν ερωτήματα, αν αυτή η επιδίωξη της γεμάτης ημέρας είναι ο κανόνας της σύγχρονης καθημερινότητας ή μια προσκεκλημένη κατασκευή.
Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί εάν αυτή η «απασχολία» είναι ένα σύγχρονο σύμβολο κοινωνικής θέσης.

Η καλλιτέχνης, Έλενα Αναστασίου Νεοκλέους θέτει το βαθύ ερώτημα, αν τελικά πρέπει οι εργασίες μας να μας καθορίζουν και πως καθορίζεται η αξία αυτής της επιλογής;

Η έκθεση ξεκινάει στις 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Απριλίου. Τα εγκαίνια θα είναι στις 12 Μαρτίου στις 19:00.
Την έκθεση φιλοξενεί η Γκαλερί O Gallery, Γλάδστωνος 11, 6023, Λάρνακα.
Τηλέφωνο: 99659202

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!