Νέα στήλη στο SkalaTimes: «Με την ποδίατρο Τατιάνα Κυριάκου»

Τι είναι ο Ποδίατρος – Γνωριμία με τη Ποδίατρο Τατιάνα Κυριάκου

Ο Ποδίατρος είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας και ασχολείται με την ποδιατρική η οποία είναι μια επιστήμη στον τομέα της υγείας του ποδιού. Η ποδιατρική απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας και αφορά συγκεκριμένα το άκρο πόδι. Το πόδι είναι ένα σημείο του σώματος που μπορεί να παρουσιάσει διάφορες επιπλοκές ή δυσλειτουργίες και που πολλές φορές μένει ανεπίβλεπτο.

Ένας Ποδιατρος μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα προβλήματα. Κάποια από αυτά είναι τα δερματικά προβλήματα όπως επώδυνους κάλους, μυρμηγκιές, μυκητιάσεις, ονυχικές διαταραχές όπως ονυχόλυση, μυκητίαση, είσφρυση όνυχας (νύχι που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα) και ονυχογρύπωση (χοντρά – κίτρινα και σκληρά νύχια).

Επίσης μπορείς να βοηθήσεις σε μυοσκελετικές βλάβες και αθλητικές κακώσεις όπως άκανθα πτέρνας, πτώση μεταταρσίου, πελματιαία απονευρωσίτιδα, ανισοσκέλεια (το ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο), πλατυποδία, κοιλοποδία, διαστρέμματα, τενοντίτιδες και πολλά άλλα προβλήματα, που δεν επηρεάζουν μόνο το πόδι, αλλά μπορούν να προκαλέσουν και πόνους στα γόνατα στα ισχία και στη χαμηλή οσφύ.

΄Αλλες περιπτώσεις μπορεί να σχετίζονται με σοβαρές επιπλοκές στο πόδι όπως σοβαρές ασθένειες π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα, φλεβική ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδης διαβήτης. 

Η ποδίατρος Τατιάνα Κυριάκου είναι στη διάθεση των ασθενών για να εξετάσει και να θεραπεύσει τα παραπάνω προβλήματα. Η ίδια είναι απόφοιτη του university of Plymouth, του Ηνωμένου βασιλείου που πρόσφατα της απονεμήθηκε το πτυχίο και ο τίτλος της Ποδίατρου – Ποδολόγου (BSc Podiatry).
Κατά την διάρκεια των σπουδών της απέκτησε εκτενή εμπειρία στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS).
Στόχος της να παρέχει αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες με προτεραιότητα την σωστή επούλωση και ανακούφιση του προβλήματος. 

Τατιάνα Κυριάκου, Ποδίατρος- Ποδολόγος 
Email: podiatros2@gmail.com 
Τηλέφωνο: 99951894

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!