Καλιφόρνια και Νεβάδα πετάνε τις μάσκες του κορωνοίου / Δηλώσεις Κύπριας του Las Vegas στο SkalaTimes

Steve Sisolak

SkalaTimes Team

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, ο Κυβερνήτης της Νεβάδα, Steve Sisolak, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα ακυρώσει την εντολή της μάσκας, άμεσα. Ως εκ τούτου, δεν θα απαιτούνται πλέον μάσκες σε δημόσιους χώρους, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού. Ωστόσο, οι εργοδότες μπορεί να εξακολουθούν να ορίζουν τις δικές τους πολιτικές και οι ρυθμίσεις υψηλού κινδύνου, όπως νοσοκομεία και γηροκομεία, θα εξακολουθούν να απαιτούν μάσκες.

Αυτή η οδηγία περιλαμβάνει και τα σχολεία. Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και όλο το άλλο προσωπικό δεν θα πρέπει πλέον να φορούν μάσκες, αν και τα σχολεία μπορούν ακόμα να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές και οι μάσκες θα εξακολουθούν να απαιτούνται στα σχολικά λεωφορεία.

Ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι δεν θα απαιτούνται οι μάσκες στα σχολεία από το πρωί της Παρασκευής. Τόνισε επίσης ότι οι σχολικές περιφέρειες θα πρέπει να έχουν ακόμη σχέδια σε εφαρμογή σε περίπτωση που προκύψουν ορισμένες καταστάσεις COVID.

«Όλοι θέλουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή» είπε ο Κυβερνήτης της Νεβάδα, Sisolac.

Και ενώ όλοι, ειδικά οι ευάλωτες ομάδες, εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι να φορούν μάσκες για αυξημένη προστασία, ο Κυβερνήτης σημείωσε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι γίνονται εμφανώς οργισμένοι και ζήτησε από όλους να είναι προσεκτικοί με όσους επιλέγουν να φορούν μάσκες.

Στις 10 Ιανουαρίου (2022) η Νεβάδα είχε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων COVID. Ο Κυβερνήτης δήλωσε ότι η γρήγορη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων ήταν ο λόγος για τον οποίο η εντολή για μάσκες ακυρώνεται. Ο κυβερνήτης τόνισε ότι η απόφασή του βασίζεται στην επιστήμη και όχι στην πολιτική.

Σε δήλωση της στο SkalaTimes η Κύπρια Κατερίνα Γ. η οποία κατάγεται από τη Λάρνακα και ζει στο Las Vegas μας είπε πως: «Σε εμάς εδώ απαγορεύεται να σε ρωτούν αν έχεις κάνει το εμβόλιο ή όχι, είναι προσωπικό ζήτημα και ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα. Στο σχολείο της κόρης μου μία καθηγήτρια πετούσε τις μάσκες στον κάλαθο αχρήστων μόλις αποφασίστηκε να μην φορούν μάσκες, ενώ τα παιδιά συγκινημένα σχεδόν έκλαιγαν και έλεγαν «Θεέ μου θα βλέπουμε ο ένας το πρόσωπο του άλλου πάλι», ήταν πολύ συγκινητικό, ήθελα πραγματικά να το βιντεογραφήσω. Από την άλλη, η γειτονική μας Καλιφόρνια θα σταματήσει κι αυτή την εντολή για μάσκες σε όλη την πολιτεία από τις 15 Φεβρουαρίου».

Η Καλιφόρνια θα τερματίσει την εντολή για μάσκες στις 15 Φεβρουαρίου και παράλληλα θα άρει τις απαιτήσεις αρνητικών εξετάσεων κορωνοίου για επίσκεψη σε οποιουσδήποτε χώρους, ακόμη και σε νοσοκομεία και γηροκομεία.

Η Νεβάδα και η Καλιφόρνια πετούν μάσκες, η Αγγλία έβαλε τέλος στις μάσκες και στους περιορισμούς, η Φινλανδία και άλλες χώρες της Ευρώπης άρχισαν να αίρουν τους περιορισμούς και τα μέτρα και ευχόμαστε όλα αυτά να είναι η αρχή του τέλους μιας πανδημίας που στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας και άλλαξε τις ζωές σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!